19 Nisan 2024 Cuma

Kontrollü normalleşme dönemi denetimleri başladı

Kontrollü normalleşme dönemi denetimleri başladı

Isparta

Kontrollü normalleşme döneminde dinamik denetim modeline geçildi. Isparta il genelinde bugün geniş kapsamlı koronavirüs denetimleri gerçekleştirildi. 1250 personelle başlatılan denetimlerde maske, mesafe ve temizlik kuralları denetlendi. Kuralları ihlal eden kişi ve işletmelere ise gerekli uyarılar yapılarak ihlallerin tekrarlanması halinde cezai işlem uygulanacağı söylendi.

Isparta Valiliği koordinesinde gerçekleşen denetim seferberliği için sabah saatlerinde bir araya gelen ekiplere görevliler tarafından bölge paylaşımı yapıldı. Denetim faaliyetlerine tüm kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri, kolluk görevlileri, belediye çalışanları, meslek odaları temsilcileri ve sivil toplum kuruluşları destek verdi.

Denetimlerde kafeler, lokantalar, berberler, marketler, pazarlar, toplu ulaşım araçları, parklar gibi vatandaşların yoğun olduğu yerlerde kontrollü sosyal hayatın her adımı titizlikle incelendi. İş yeri sahiplerinden, çalışanlardan ve vatandaşlardan belirlenen kurallardan kesinlikle taviz verilmemesi istendi.

Ekipler sık sık esnafa ve vatandaşlara yönelik olarak, Isparta’nın risk grubunun orta seviye olduğunu üst risk gruplarına çıkmamak için herkesin maske, mesafe ve temizlik kurallarına eksiksiz uyarak bir alt kategori olan düşük riskli il seviyesine inilmesinde güç birliği yapılması gerektiğini söyledi.

Denetimler ilçelerde de Kaymakamlıklar koordinesinde yoğun bir şekilde gerçekleştiriliyor.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Hüseyin

05 Mart 2021 Cuma 09:02

Bunların işi bu denetime geliyoruz tetbir i alın. Biz gidince eski sisteme dönün. 22 meslek hayatımda böyle saçma denet leme görmedim. Herşey oy için.adam mahir ünal övünerek anlatıyor. 2 yılın altındaki cezalara hapis yok. Akın size oy peşinde koşma ve mantıksızlık. Yazıklar olsun debleti düşünen 1 tane siyasetçi yok vatan evladı yok

Covid32

05 Mart 2021 Cuma 08:55

Kafeler, kahvehaneler dolu. Nasıl denetim yapıyorlar?

Mechul

04 Mart 2021 Perşembe 23:37

Gören alısverişte sansın bunun en iyi anlatan söz el elin eşeğini ıslık calarak ararmış hadi bakalım 1250 kişiyle bu söZdeki anlamı bulun

Xyz

04 Mart 2021 Perşembe 23:25

Pazarları da denetleyin. Maske çenede olunca koruyor da bizim mi haberimiz yok? Zabıta görüyor ama kendisine alışveriş yapmaktan kimseyi uyarmıyor.

Ahmet

04 Mart 2021 Perşembe 21:45

Valiliği aradım devlet dairesinde sigara içiyorlar önce orayı denetleyin dedim

İşci

04 Mart 2021 Perşembe 19:10

Denetim yaparken çalışanların sikortası varmı diye sorunbi benim patron 30günde 5 gün sikorta gösteriyor akşamakadar çalıştırıyor bana verdiği maaş 1800 TL

Hani nerde

04 Mart 2021 Perşembe 17:35

Bi gidin Allah aşkına haber vererek denetim mi olur. 1250 denetmen 1 kişiye ceza yazdınız mı peki

Öğretmen

04 Mart 2021 Perşembe 17:26

Yersen! Gidin bir kafelere bakın hepsi tıklım tıklım, kimsede maske yok ve hemen hepsinde sigara içiliyor. Vakalar patlayınca bunun vebalini kim ödeyecek? Hem denetim habersiz yapılmalı, öyle ulusal basında duyurarak değil.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR