24 Nisan 2024 Çarşamba

KÖTÜ KOKU SORUNU İLE İLGİLİ FLAŞ AÇIKLAMA

KÖTÜ KOKU SORUNU İLE İLGİLİ FLAŞ AÇIKLAMA

Isparta

Isparta’nın uzun yıllardır gündeminden düşmeyen kötü koku sorunu ile ilgili bugün önemli bir toplantı yapıldı. Düzenlenen toplantıda konuşan Isparta Deri İhtisas ve Karma Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Eşref Bıtrak, koku sorunun giderilmesi için yapılan sistemi anlattı, “Sistem sayesinde koku sorununu yüzde 98 oranında bitirdik, artık Isparta’da kötü koku gündemi ortadan kalkacak” dedi.

Düzenlenen toplantıya Isparta Deri İhtisas ve Karma Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Eşref Bıtrak, ITSO Meclis Başkanı Osman Şahlan, BAKA yöneticileri ve muhtarlar katıldı.
Deri Organize Sanayi Bölgesi’nde koku giderici ünite yatırımının yapıldığını ifade eden Isparta Deri İhtisas ve Karma Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Eşref Bıtrak, yapılan yatırımın BAKA, Isparta Belediyesi, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası, İl Özel İdaresi ve sanayicinin katkılarıyla yapıldığını söyledi.
            Koku giderme ünitesini biz hayata geçirdik tabiî ki bunu tek başımızı organize olaraktan bütçe olarak kalkmamız mümkün değildi BAKA ile kurduğumuz ilişkiler sayesinde yatırım alt yapı destek kapsamına alındı ve BAKA’dan 1 milyon 499 bin 749 lira 11 Krş’luk bir finans destek sağlandı. Bu arıtmanın tamamının maliyeti 3 Milyon 140 bin TL idi ve geri kalan bölümünü müteşeppis heyet olan il özel idaresi, Ticaret ve Sanayi Odası, Isparta belediyesi ve sanayicilerimizin katkılarıyla ihalemizi gerçekleştirdik. İhalemiz 22.11.2018 tarihinde yapıldı 26.06.2019 tarihinde de devreye aldık. Şu anda koku giderme ünitesinin çalışma sistemi yüzde 98 nispetinde kokuyu hapsetmiş durumda. 

Kesin kabulü yapıldı
Bıtrak: Artık koku giderici ünitenin çalıştırılması bölgemize ait

Koku giderici ünitenin kesin kabulünün yapıldığını belirten Başkan Bıtrak, ünitenin kötü kokunun giderilmesi için çalışmaya başladığını söyledi.
            Yüklenici firma 3 aylık bir geçici çalıştırmasını talep ettik, çünkü bu geçici kabulde arıtmanın kokusunun giderilip giderilmediği ilave bir şeylerin yapılıp yapılmadığını gözlemlememizi 3 aylık süre içerisinde değişik kimyasallar kullanıldı bazen verimli bazen verimsiz olundu bunu da zaten bölge müdürümüz Tezcan Aydemir muhtarlarımızla telefonda görüştü kokunun olup olmadığı hissedilip hissedilmediği gibi ve bunun analizlerini yaptık en sonunda da doğru kimyasallarla çalıştırmayı devreye aldık. 1 hafta öncede kesin kabulünü yaptık şuandaki koku ünitemizin bütün çalıştırması ve kontrolü bölgemize ait. 

 “Minimum değerin altında”
Minimumu 1000 olan koku değeri, yapılan ölçümlerde 365 çıktı

Kesin kabulü yapılan koku giderici ünitesi için hem TÜBİTAK’tan hem de Ege Üniversitesi’nden koku birimlerinin yetkililerinin geldiğini belirten Bıtrak, yapılan koku ölçümlerinde olması gereken minimum değerin altında olan 365 değerinin çıktığını açıkladı.     Bununla ilgili geçici kabul kapsamında hem TUBİTAK’tan hem de Ege Üniversitesi’nden koku birimiyle ilgili analiz istedik   geldiler analizlerini gerçekleştirdiler numunelerini aldılar normalde 1000’in  altında olması gereken kokunun şuandaki bizim ürettiğimiz koku 365 civarında bir koku üretiyoruz.       

Belediyeyle uyum içindeyiz
Koku oluşturacak deşarj sularının götürüleceği kapalı sistemler birleştirilecek

Koku oluşturacak deşarj sularını kapalı sistemle Antalya yoluna doğru bin 200 metre ileriye götürdüklerini belirten Eşref Bıtrak, Isparta Belediyesi Arıtmasından da bir noktaya kadar yapılan kapalı sistem çalışmasının birleştirileceğini belirtti.
Deşarjımızı bin 200 metre ileriye sav bölgesine doğru kapalı sistemle götürdük bu arada belediyeden de çalışma gerçekleşti ve belediyenin arıtmasında da kapalı sistemle belirli bölgeye kadar getirdiler daha henüz birleşmesi olmadı oradan birleştikten sonrada savdan sonra Antalya yolu üzerindeki havzaya doğru kapalı sistemle gidecek arıtılan suyun kokusunu da tamamen gidermiş olacağız.  

 

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Çevre Gönüllüsü

11 Aralık 2019 Çarşamba 11:24

Ne yazık ki, çok bilgisiz bir toplum var önümüzde. Buna Resmi Kurum yetkilileri dahil olmak üzere... Birileri çıksın bu insanlara anlatsın. "ÜZERİNİ KAPATINCA KOKU GİTMEZ, ARITMAYI ÇALIŞTIRIRSAN KOKU GİDER" çözümü başka yerde arayın. ne yazık ki cahil bir toplum tarafından yönetiliyoruz...

xxx

09 Aralık 2019 Pazartesi 18:28

Buda zırvalamış,bize ölçümlü rakam lazım değil,bize kokusuz bir hayat lazım. Sabahları 6 ile 7,30 arası nasıl bir hava var Vatan mahallesinde gelde bir gör.

ayazmanalı

09 Aralık 2019 Pazartesi 16:14

yorum yapıp oran verirken biraz daha "temkinli sallama"nızı tavsiye ederim. bu koku böyle devam ederde çözülmezse yakında halk çıldıracak.

gül kokusu

09 Aralık 2019 Pazartesi 15:03

Sayın başkan bizimle dalgamı geçiyorsun, sabahları işe giderken dışarı çıkamıyoruz, sabahları 6 ile 7,30 arası kokan koku nereden geliyor.acaba?? Sabahları o karıştırma işleminizi yaptığınızda Vatan mahallesine gelde arabandaN İNİP 2 SAAT O KOKUYU BİR TENEFFÜS ET BAKALIM. O zaman kokunun nereden geldiğine bir karar ver ve ondan sonra kokunun bitip bitmediğine karar ver.

onder

09 Aralık 2019 Pazartesi 14:47

kokudan kafası karışmış

kokucu

09 Aralık 2019 Pazartesi 11:38

Koku sorunu bittiyse bizim sabahları aldığımız koku nerden geliyor acaba. Sabahları 06:30 ile 07:30 arası Vatan mahhallesine davet ediyoruz yetkilileri.

BU EKMEK DAVASI...

09 Aralık 2019 Pazartesi 09:40

Isparta Belediyesi; arıtma kurulduğundan beri VATANDAŞ'tan aldığı ATIKSU adı altındaki bedeli arıtmanın geliştirilmesi için kullansaydı, Savkasabası halkı saati 60 TL olan sulama suyunu kullanmayacak ve arıtılmış suyu tarımsal arazilerinde daha az bir maliyetle kullanacak ve tarımsal faaliyetlerde bulunabilecekti bu vurdumduymazlık bizim tarımsal faaliyetlerimizi bitirdi. Yıllardır bu durumu anlatamadık ve anlamak istemediler bu işin siyaseti yok bu ekmek davası bu davayı anlatamadık,anlatamadık

milliyetçi

09 Aralık 2019 Pazartesi 09:10

Arkadaş bizim aklımızla dalga geçmeyin yahu.Ya sizin burnunuz koku almıyor yada bizim burnumuz.İnsanlarla lütfen ama lütfen gır gır geçmeyin koku sorunu bitti diye.

Duyarlı Vatandaş

09 Aralık 2019 Pazartesi 09:03

sana bir şarkı armağan ediyorum bunu dinleyebilirsiniz. "Neyin kafasını yaşıyorsun sen"

ayazmana eşrafı

09 Aralık 2019 Pazartesi 08:54

başkanı değiştirin burnu kokuya alışmış ellam kokuyu alamıyor bir kbb ye görün tedavi filan ol nere bitti koku taaa ayazmana mahallesine geliyor koku

DAVRAZ KENT SAKİNİ

09 Aralık 2019 Pazartesi 08:45

Dalgamı geçiyorsunuz bizler ile vatan mahallesinde koku var nerenin kokusuna çözüm buldunuz acaba?bıktık artık koku bitti demenizden biten hiç bir şey yok.

melih

09 Aralık 2019 Pazartesi 08:43

Abiler, yaşlılar göreve gelmesin. baksanıza burunları bile koku almıyor. Gençler işbaşına umudumuz sizsiniz.

ısparta

09 Aralık 2019 Pazartesi 08:41

Koku sorunu konuşulurken ben çocuktum. Şimdi benim çocuğum var hala koku konuşuluyor. Bu insanlar, vatandaşlarla niye dalga geçiyor?

Halk

09 Aralık 2019 Pazartesi 08:30

Belediye arıtmasının kokusu ne olacak

...

09 Aralık 2019 Pazartesi 08:14

Siz mi hala devam ettginin farkinda degilsiniz yoksa biz baska yerde mi yaşıyoruz. Böyle de dalga geçilmez,sanki görünmeyen bir varligin orda durduguna inandiriyor insani. Yok kardesim yok midemiz kalkiyor sabahlari. Hele ki yagmur yagdigi zaman

Memet

09 Aralık 2019 Pazartesi 06:50

Deri organize oradan gitmeden bitmez. Kimseyi kandırmayın. Millet le dalga geçmeyin.

Ayazmana

09 Aralık 2019 Pazartesi 01:15

Bu nasıl bir kandırmaca, demin balkona çıktım, aynı derecede iğrenç koku.

Mustafa

08 Aralık 2019 Pazar 23:16

Sabah erken saatlerde vatan mahallesine bekleriz koku sorunu varmi yokmu aklimizla dalga gecmeyin efendiler.

Esnaf

08 Aralık 2019 Pazar 23:14

Ya neyi kestiniz gel yarın sabah sizi dereye ****üreyim savda bizim tarlanın yanından geçiyor deri atığı saçmalamayın

Ali Riza

08 Aralık 2019 Pazar 22:49

Ağam bizimle dalga geçiyi

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR