29 Mart 2024 Cuma

MAHALLEMİZİN BAKKAL AMCASINI KAYBETMEYELİM

MAHALLEMİZİN BAKKAL AMCASINI KAYBETMEYELİM

Isparta

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, esnafların bağlı olduğu odaların başkanları ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret etti. Başkan Günaydın, Sebzeciler ve Manavlar Odası, Isparta Fırıncılar, Lokantacılar, Kebapçılar, Pastacılar, Kasaplar Odası ve Bakkallar ve Bayiler Odalarını ziyaret etti.

Beraberinde belediye meclisi üyeleriyle birlikte oda ziyaretleri gerçekleştiren Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, oda başkanları ve yönetim kurulu üyeleri ile esnaflara yönelik bugüne kadar yapılan çalışmalar ve bundan sonra yapılabilecekler hususunda karşılıklı görüş alışverişinde bulundu. Sebzeciler ve Manavlar Odası Başkanı Hasan Demir ve yönetimi ile görüşen Başkan Günaydın, pazar esnafının taleplerini dinledi. Yine Lokantacılar, Kebapçılar, Pastacılar, Kasaplar Odası Başkanı Nuri Erdeğer’i ziyaret eden Başkan Günaydın burada da Isparta’da esnafa yönelik yapılan çalışmalar ve görevde bulunduğu süreç içerisinde yapılan çalışmalar ve yapılacaklar ile ilgili olarak karşılıklı fikir alışverişinde bulundu.

Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Mehmet Ali Bapbacı’yı da ziyaret eden Başkan Günaydın burada Tarihi Kunduracılar Sitesi ve Üzüm Pazarına yönelik yapılan indirim günlerine ilişkin değerlendirmelerde bulunurken, bakkallara yönelik bir kampanya düzenleneceğini açıkladı.

Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Mehmet Ali Bapbacı ziyaretten duyduğu memnuniyetini ifade ederken, Başkan Günaydın’ın 15 senelik hizmet sürecinde güzel hizmetler yaptığını, esnafa yönelik çalışmalar gerçekleştirdiğini söyledi. Bakkal esnafının canlandırılmasına yönelik yapılabilecek çalışmaları ele aldıklarını söyleyen Bapbacı, “Başkanımız esnafa sahip çıkmıştır. AVM’lerin şubelerinden esnafımız mağdur oluyor. Şehrimizde 150’ye yakın AVM şubesi var. Başkanımız belediye olarak esnafımıza yardımcı oluyor, indirim günleri düzenliyor. Isparta esnafına hizmetlerinden dolayı başkanımıza teşekkür ediyorum. Yakın zamanda bakkallarımıza yönelik kampanya düzenlenmesini planlıyor, bizde bu fikri yönetimimize sunacağız” dedi.

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, şehirde 650 bakkal esnafının bulunduğunu ve bu bakkallar için de topyekun bir kampanya yapılması gerekliliğine işaret etti. Tüm bakkallar üzerinde çalışma yapacaklarını söyleyen Başkan Günaydın, ana bir merkez kurulacağını, bu merkezden toptan bakkalların ihtiyaçlarının karşılanabileceğini ve bunun şehirdeki 650 bakkala ulaştırılacağını dile getirdi. Tüm bakkallara yönelik bir çalışmanın ele alınacağını bu kapsamda bakkalların iç dizaynlarının yenilenebileceğini aktaran Başkan Günaydın, “Bir zamanlar bekçi amcalarımız vardı. Güvenin adıydı. Kaldırılmıştı şimdi tekrar geri getirildi. Bakkallarımızı da buna benzetmeyelim, kaybetmeyelim. Geleni gideni kontrol eden, güven veren bakkallarımızdır. Gerektiğinde ihtiyaç sahiplerine ücretsiz olarak ekmek veren yine bakkallarımızdır. Bu değeri kaybetmemiz lazım. Bakkallarımızla düzenleyeceğimiz bu çalışma ile daha uygun, daha ucuz satış yapma hedefindeyiz” dedi. Şu anda Tarihi Kunduracılar Sitesinde indirim günlerinin devam ettiğini ve bu günlerin sayesinde ayakkabıların tükendiğini esnafın tekrar mal getirmeye başladığını söyleyen Günaydın, bakkallara yönelik yapılacak çalışmanın da Türkiye’de bir ilk olacağını ve ülkeye de örnek teşkil edeceğini aktarırken, “Isparta Belediyesi ve başkanı olarak tüm bakkallarımızın kıymetini ortaya çıkarmak için çalışacağız” şeklinde konuştu.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Bu memleketten olmaz

15 Aralık 2018 Cumartesi 00:01

Bu bakkallar öyle yada böyle yok olacak büyük balık küçük balığı herzaman yer kampanyayla önüne geçemezsiniz kapitalist sistem böyle ışte ister ye ister gargara yap

Fâizi mubah gören toplum ve yönetim

14 Aralık 2018 Cuma 19:56

Eskiden millet elmahkum bakkala veresiye için giderdi! Fâizi mubah gören bir yönetim ve millet fâizden , haramdan korkmıyan bir toplumun elinde kıredi kartları varken , millet ekonomik kıriz olsa bile harcamalarında bakkala değil, bankaya borçlanmaya alıştıkları için bakkalların işi oldukça zor. Faiz ve sermaye lobisine hizmet eden yönetimle yönetiliyoruz 16 yıldır!

Bakkal amca

14 Aralık 2018 Cuma 19:05

Üç harfli marketlerdeki 3 liralık ürünün aynısı bakkal amcamızda 4.5 TL ama olsun amca baba yarisidir:) yersen

Üllkücülerin

14 Aralık 2018 Cuma 18:42

Hiç bir şehirde bu kadar market yok.nüfusa göre şehir 1.cidir yazık yerel marketleri öldürdünüz .dedigim marketleri biliyorsunuz ha unutmadan söyleyeyim bu magazaların vergileride büyük mükellef istanbul a gidiyor memlekete zarar buna kota koyun ısparta faydası yok.kalkıp bide ısparta için koşturuyoruz demeyin kimler bu çalışma ve işyeri açma ruhsatı veriyorsa sorumludurlar adamlar benim 8bin digeri 9 bin magaza olduk diyor bunlar yerli mala darbe sermaye belirli mecraye kayıyor yazık

Mandireke Şükrü

14 Aralık 2018 Cuma 17:44

Bakkal mı kaldı be kardeşim.Adamlar 3 kuruş kazanıyor onunda aidatını bakkalar odasına veriyor.Bakkallar odası da harcamalarını yapıyor.Ohhhhh Köftelerrrrr ringo ringo köfteler.İşte bakkalların durumu.

mehmet gembay

14 Aralık 2018 Cuma 16:17

Size genel kültür olsun. Arapça bḳl kökünden gelen baḳḳāl "sebze satan kimse, manav, bostancı" sözcüğünden alıntıdır.

hacı

14 Aralık 2018 Cuma 15:23

bakkal amcamızı kaybetmeyelim ama bakkallar malesef mahalleyi kaybetti. Kör tuttuğunu öper zihniyetiyle çok da fazla yaşayamazlar.

Savlı Oduncu

14 Aralık 2018 Cuma 15:07

Sayın Başkanım BAKKALLAR öleli çok oldu bir çoğunu da siz defin ettiniz alış veriş merkezlerine izin vererek.Bu açıklamanız çok fazla samimi olmamış bomba 32'ye söyleyin kaldırsın daha fazla tepki okumak zorunda kalmayın.

esnaf

14 Aralık 2018 Cuma 15:02

sayın başkan bakkallar için yapmak istediğiniz bu sistem yıllar önce ıspartamızda vardı.bakkalın bir bakaş adında toptan alış veriş yapabildiği firması vardı.Bu firma o zamanlar ıspartanın ıyaş misali bir değeriydi.ama bu mevcut yönetim bu şirkete sahip çıkmadı .bakkalı çakallara yem ettiler.oda başkanlarının tek görevi oda aidatı almak .esnaf nolmuş batmış mı iflasmı etmiş umurlarında değil.çıkıpta bir de demeç veriyorlar.biraz utanmaları lazım bizim hiç mi günahımız yok diye.

Ispartalı

14 Aralık 2018 Cuma 14:34

Mahallelere Süpermarketler için sınır koy kardeşim o zaman! İşyeri ruhsatını bakkaldan almıyorlar belediyeden alıyorlar saçma sapan şovlara gerek yok !

Kızıl Melek

14 Aralık 2018 Cuma 14:25

Bakallar öleli çooook oldu da siz neyin neyin peşinde siniz acaba?Babbacı mühürü ölünce mi vercen.Ne yaptın bakal esnafı için ne?

Hz Ömer Adaleti

14 Aralık 2018 Cuma 14:19

Hayırdir indirim benim ne işime yarayacak yada zaten yüksek fiyata satiyordunuz sonra kardan indirim sözde ama şunu diyebilirim Isparta'da TOKİ nin gelmesine engel kim yzg sonra KYK yapılmasına karşı kim yzg sonra itkm bitmesin ama benim ilk önce yeni otogardaki işyerleri. Satilsin diyen kim yzg daha sayamadim ama durun daha bitmedi hizmet yapıyor heykel muze Eebaska Isparta ne şimdi köy bildiğin köy herhangi bir alt geçit yaptığı yok otopark yaptı içinde semsiyesiz gezilmiuor gocenkubbe yapt

Ali

14 Aralık 2018 Cuma 14:16

Gidip mahelle bakkalından alış veriş yaptınmı het taraf 101 şok bim dolu bunları engelleyin

ayşenur-feray

14 Aralık 2018 Cuma 14:09

a101 bim şok hep kodamnalrın elinde olduğu için yapılacak bir şey yok başkanım zengin hep zengin fakir hep fakir umuda doğrunun orda bakkal var yanına a101 acılıyor 7 şehitlerde mahallle bakkalı var yanına şok acılıyor bu nasıl zihnittir işler ANKARADAN onaylandımı şehirde söz söylenmiyor

ıspartanın delisi

14 Aralık 2018 Cuma 14:09

sayın başkan bırakın böyle oy kaygısıyla verilecek boş vaatleri ıspartanın bakkalını esnafını düşünüsanız ve yüreğiniz yetiyosa iptal edin 150 ye yakın avm ve şubelerinin ruhsatını taşıtın şehrin 15 km ilerisine ıspartada değil Türkiyede tek olun ısparta esnfıda seni allah gecinden versin seni vaden doluncaya kadar başkan yapmazsa ne olayım

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR