24 Nisan 2024 Çarşamba

MECLİSTE GERGİNLİK VE BAŞKANVEKİLİ BİLGİÇ

MECLİSTE GERGİNLİK VE BAŞKANVEKİLİ BİLGİÇ

Isparta

Gazeteci Mustafa BAŞ Tarihi Meclisi Yorumladı

TBMM Başkanvekili ve Ak Parti Isparta Milletvekilimiz sayın Süreyya Sadi Bilgiç’ün profesyonel yöneticilik anlayışına ve sabrına hayran olmamak elde değil diye düşünüyorum.

Bilindiği gibi, Türkiye Büyük Millet Meclisi, 48 gün aradan sonra geçtiğimiz Salı günü yani 2 Haziran tarihinde yoğun bir gündem ile açıldı. 16 Nisan'da Koronavirüs önlemleri nedeniyle çalışmalarına ara veren Meclis tekrar açıldı ve toplantılarına devam ediyor. İlk günkü toplantıya TBMM Başkanvekili ve Ak Parti Isparta Milletvekilimiz sayın Süreyya Sadi Bilgiç başkanlık etti.

Meclis Genel Kurulu'nda ilk olarak çarşı ve mahalle bekçilerinin uzun süredir beklediği kanun teklifi görüşülecek. Teklifle, on binlerce bekçinin görev ve yetkileri yeniden belirlenmesini içeren kanun tasarısı gibi çok sayıda kanun teklifleri görüşülerek kanunlaşacak.

Ancak, tüm bunların öncesinde TBMM’de ilginç bir gelişme oldu. Meclisin açılmasının üzerinden henüz iki gün geçmesine karşın, Mecliste CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu ile HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven ve HDP Diyarbakır Milletvekili Musa Farisoğulları'nın Milletvekilliği düşürüldü.

TBMM Genel Kurulunda önceki gün yani Perşembe günü yapılan bu oturumunda başkanı TBMM Başkanvekili ve Ak Parti Isparta Milletvekilimiz sayın Süreyya Sadi Bilgiç idi. Son derece gergin ve tartışmalı geçen meclis genel kurulu oturumunu sayın Bilgiç, engin tecrübesiyle hiçbir olaya mahal vermeden tamamladı.

Kaldı ki, CHP'li Berberoğlu, HDP'li Güven ve Farisoğulları hakkında mahkemelerce verilen, kesinleşmiş cezaları olmasına rağmen gerek CHP’li Milletvekilleri gerekse HDP’li Milletvekilleri meclisi germek istediler. Ama sayın Bilgiç bunların hiç birine pabuç bırakmadı ve söz konusu Milletvekillerine ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkerelerini mecliste okuttu. Söz konusu tezkereler oylanıp oy çokluğu ile kabul edilince de Anayasa gereğince, Genel Kurulda okunan tezkerelerin ardından Berberoğlu, Güven ve Farisoğulları'nın milletvekilliği düştü.

Ben, sayın Süreyya Sadi Bilgiç’in bu başarısını iki ana unsurdan kaynaklandığını düşünüyorum. Birincisi sayın Bilgiç ailesinin ülke siyasetindeki başarısı. Zira, Ş. Karaağaç Müftülüğünde görev yapan etkili bir Din Adamı olması, Babasının ise hem Uzman bir Doktor hem ülke siyasetinde yıllarca görev yaparak iz bırakmış Sadettin Bilgiç olması Süreyya Sadi Bilgiç’in ne kadar tecrübeli bir kişilik olduğunu ortaya koyuyor.

Bilindiği gibi, Isparta siyasetinde her dönem mutlaka bir ‘Bilgiç’ soyadlı Milletvekili olur. Bu yıllardır yani Sadettin Bilgiç döneminden bu yana böyledir. Onun için biraz önce de söylediğim gibi ‘Bilgiç’ ailesi her zaman siyasete damgasını vurmuş bir aile olmuştur.

TBMM Başkanvekili ve Ak Parti Isparta Milletvekilimiz sayın Süreyya Sadi Bilgiç’in siyasi kariyerine baktığımızda ise, Cumhurbaşkanı sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da dediği gibi şuanda ‘Ustalık’ dönemini yaşamaktadır.

Faal siyasete 22 Temmuz 2007 tarihinde yapılan genel seçimlerle meclise 23. Dönem Isparta Milletvekili olarak giren Süreyya Sadi Bilgiç, o günden bu yana yani 23, 24, 25, 26 ve 27’inci dönem olmak üzere 5 dönemdir Isparta Milletvekili olarak görev yapıyor. Diğer bir deyişle, sayın Bilgiç siyasette ‘Ustalık’ dönemini yaşıyor. İşte TBMM Başkanvekilliğine kadar yükselmesi ve Meclisi de tüm tartışma ve gerginliklere rağmen son derece sükûnetle ve profesyonelce yönetmesinin altında yatan etkinin bu olduğunu düşünüyorum. Sayın Süreyya Sadi Bilgiç’in bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da nice başarılı çalışmalara imza atması temennisinde bulunuyorum.

Saygılarımla…

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Ses

07 Haziran 2020 Pazar 23:45

Aman ispartadan bakan başbakan Cumhurbaşkanı cikarmayalim. Sonra hükümet meydanında yuhlarsiniz.

Rıfat

07 Haziran 2020 Pazar 16:20

Sayin baş,sizlerin issizlik,ekonomi,enflasyon,eğitim,tarım,zirat gibi ele alınacak ülke ekonomisi nereye gidiyor diye yazilariniz ve yorumlarınızida bekleriz.Hadi bakalim hodri meydan

Avokado

07 Haziran 2020 Pazar 15:25

Yazıyı okurken dedim ki “kesin yazının sonunda sn. Bilgiç’e şiir de yazmıştır.

siyasi gözlemci

07 Haziran 2020 Pazar 14:43

Türkiye'de işsizlik, pahalılık, insanların umutsuzluğu konuşulmasın diye gündem karartma için meclisimiz hakikaten tarihi bir maskeleme yapmıştır. bir ıspartalının gündemi örtmesini izledik. karnımız doydu, çocuklarımız iş buldu( !!!! )

Hüseyin

07 Haziran 2020 Pazar 14:07

Canlı olarak izlemediğin bir oturumun nesini yorumluyorsun ki?Başka türlü de yalakalık yapabilirsin.Zira o yetenek sizlerde fazlasıyla var.

Gelendostlu

07 Haziran 2020 Pazar 13:39

İnşallah, 2 güzide vekilimiz biran önce elele verip Ispartamız için güzel şeyler yaparlar.

Mevlüt ÇETİNTÜRK

07 Haziran 2020 Pazar 10:55

Bir Ispartalı olarak meclisi yönetmesi harikaydı, Sayın Vekilim Recep ÖZEL'İ de yine bir Ispartalı olarak ayakta alkışlıyorum öz güveninden dolayı rabbim kolaylıklar versin inşallah Herşey TÜRKİYE için, Herşey ISPARTA için

asiye tutum

07 Haziran 2020 Pazar 01:23

Yazınızı keyifle okudum tebirk ediyorum elinize sağlık Milletvekilimiz Ewet Tarihi bir meclis oturumunu yönetti helal olsun

Ispartalı Aytekin

07 Haziran 2020 Pazar 00:15

Meclis Başkanvekilimizi tebrik ediyoruz çalışmalarında başarılar diliyoruz ISPARTAMIZIN GURURU

Memleked sevdalsı

07 Haziran 2020 Pazar 00:12

Teprik editorum Mustafa baş tarihi bir Meclisi yönetmiştir sayın milletvekilimiz ısbartadan bir bakan görmek istioz artık inşalah bilgiç vekilimizi bakan olaraktan görürüz

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR