29 Mart 2024 Cuma

MECLİSTE TARİHİ ANLARDA NELER YAŞANDI

MECLİSTE TARİHİ ANLARDA NELER YAŞANDI

Isparta

Isparta Belediye Meclisi bugün Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen başkanlığında toplandı. Mecliste ITKM konusunu görüştü. TMSF'nin sunduğu protokol kabulü ile ilgili oylama yapıldı. Ak Partililerin 17 kabul, MHP ve İyi Partililerin 16 red oyuyla meclisten geçti. 

İŞTE TARİHİ OYLAMADA NELER YAŞANDI?

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, "Kamuoyu konuya hakim. Artık yeter 20 yıldır bitmeyen konuyu uzatmaya gerek yok. Burada bugün bu iş ya bitecek ya bitecek. Burada oylamayı yapalım kabul görmezse saygı duyarız kabul görürse yarından itibaren gümbür gümbür bu işi yapmaya başlarız. Amacımız bu. Hepimizin amacı buranın yapılması değil mi?" şeklinde konuştu.

MHP'li meclis üyesi ise, hepimizin amacı bu ama Isparta'nın menfaatleri noktasındadır dedi.  

Başkan Başdeğirmen; "Bugün mu aklına geldi Isparta'nın menfaati? Son 10 yıldır hiç birşey yapmamışsın da bugün mü aklına geldi Isparta'nın menfaati?"

MHP'li Meclis Üyesi tekrar söz alarak: "Size sunulan protokol 10 yıldır  bize dayatılan protokolün aynısı"

Başkan Başdeğirmen: "Ne alakası var 10 yıl önce TMSF mi vardı?" diyerek cevap verdi.

Başdeğirmen sözlerinin devamında; "Şu anda oylamaya geçiyorum Yıllardır dinliyoruz ve hala daha arkadaşlar dinlemek için talepte bulunuyor. Oylamaya geçiyorum. Bize TMSF'nin sunduğu protokolü kabulü ve bununla alakalı yetkileri anlamında şahsıma verilmesi anlamında oylarınıza sunuyorum" dedi.

AK Partili üyeler 17 kabul oyu verirken, MHP ve İyi Partililer 16 red oyu verdiler.

Başkan Başdeğirmen; "Değerli arkadaşlar şu anda Ak Parti'nin 17 oyuna karşılık İp ve MHP grubunun 16 hayır oyunu karşılık protokol kabul edilmiştir. Ispartamıza ve Ispartalımıza hayırlı olsun İnşallah dedi.

İşte bu tarihi konuşmayla ITKM protokol Mecliste kabul edildi.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

VATANDAŞIN BİRİ

12 Kasım 2019 Salı 19:07

bunun neresi tarihi konuşma yahu ıspartayımı feth ettilerde haberimiz yok bildiğin konuşma fetöcü müteahhitlere burayı eşşek yüküyle parayla peşkeş çektiler hiç bi işede yaramayacak burayı neymiş TARİHİ KONUŞMAYMIŞ PESSSSSSS BİLDİĞİN MECLİS TOPLANTISI....OFFF NEYLE UĞRAŞIYOZ BÖYLE

Osman Ersöz

12 Kasım 2019 Salı 15:27

Başkanım yok say bu adamları bunlardan bır cacık bile olmaz yılmadan yolumuza devam.

ıspartalı

12 Kasım 2019 Salı 14:34

protokolün metnini kamuoyuyla paylaşılsaydı; kim niye evet dedi, kim niye hayır dedi belli olurdu. Gelmiş, geçmiş hesabı yapılıp durmazdı.

nihat nakitoğlu

12 Kasım 2019 Salı 12:20

BU iktidar döneminde binlerce fabrika açıldı.,işsiz bir tane adam kalmadı,istikrarın dibine vurduk,aç açıkta kimse kalmadı,uzaya çıktık,kimse haksız ve hukuksuz ihale almadı,sayın başkanım,kul ve kamu hakkı yenilmediğini ve torpille işe alan ve giren olmadığını söyleyin.Hedef 2023 de kişi başı milli gelir bir milyon dolar olacak.Dişimizi sıkıyoruz.Gel eyyyyy 2023 gelll

Rıfat Tekne

12 Kasım 2019 Salı 10:51

Top sizde sayın Başkan ITKM bir an önce sonuca kavuşturulmalı tam yetki sizde burası ve yeni otogar sizin sınavınız

BİTSİN ARTIK BU ÇİLE

12 Kasım 2019 Salı 08:30

Allah razı olsun Başkanım, bitsin artık bu sıkıntı iflas eden işini kaybeden aile düzenini bitiren maddi manevi yönden tükenen esnafların ahını alanları, onları Allah bildiği gibi yapsın bu durumları Allah onlara da göstersin milletin ekmeğiyle oynayanlara hakkımızı helal etmiyoruz.

Aklın Yolu Bir

12 Kasım 2019 Salı 08:19

Burasının açılmasını eleştirenler 10 yıl boyunca buranın çözümsüzlüğe terkedilmesine gık bile çıkartmayan kesim.Madem bu kadar çözüm öneriniz vardı bunca zaman susmayıp eski başkana akıl vereydiniz.Şimdi yeni başkan kangren haline gelmiş bir yarayı kesip atıyor.Buranın faaliyete geçmesi ile şehrin ekonomisine katkı sağlayacağı kesin.Ama olmaaaz. İlla partizanlık yapılacak.Ya fayda sağlamayacak kuru gürültüyü bırakın.İş yapana da mani olmayın.Daha iyisini yapan varsa niye yapmadı şimdiye kadar?

ANCAK BÖYLE OLUR

12 Kasım 2019 Salı 05:23

YAPTIKLARI TEKŞEY BELEDİYEYE YAKINLARINI DOLDURMUŞ YAT PARA AL SABAH GÖRÜN AKŞAMAKADAR YOK PARA AL. HALA MHP Lİ GÖZÜKÜP NEREDE OLDUKLARI BELLİ OLMAYAN BUNLAR. İMAMOGLUNA DESTEK VERENLERİN COCUKLARI HALA YETKİLİLER NEOLURSUN BAŞKAN AL BUNLARI TEMİZLİGE VER KENDİ YAPTIKLARINI TEMİZLESİNLER. ÇÜNKİ ÇALIŞMANI ENGELLER BUNLAR. AMAÇLARI BELLİ KÖTÜLEMEK. HER YAPILANA ŞERH KOYUYORLAR.

Vatandas Riza

11 Kasım 2019 Pazartesi 23:48

O degilde otopark cokecek diye kapatmislarda ustundeki kafe duruyor, sanki o cokmeyecek, tamamen onceki donemi karalamak icin uydurulmus bir sacmalik gibi gorunuyor, guclendirme yapilavakmis zaten her yeri kolon daha neyi guclendirecek fazla kolon atip park etmeyi mi engelleyecek madem yikin yenisini yapin , o kafeyide kapatin

Boş gezen

11 Kasım 2019 Pazartesi 23:39

Adamın otel zinciri oldu, hala konuşmaya konferansa çağırıyorsunuz. Ürettiği, yaptığı ne? Ülkeye ne faydası var?

Ispartalı

11 Kasım 2019 Pazartesi 23:05

Helal şükrü başkanım bitir bu işi 20 yıldır mağdur olan mülk sahiplerinin zararı ne olacak herkes şov yapıyor

İsmail Çelik

11 Kasım 2019 Pazartesi 22:54

Oysa alacak karşılığı dükkan alınabilirdi.Sanki bu işlerin aksamasından Belediye sorumlu imiş. İnşaatın bitirilme süresi Şubat 2009 olmasına rağmen belediye herhangi bir yaptırımda bulunmamış.Geç de olsa açılan Sözleşmenin fesih davası dikkatlice takip edilmeli. Ancak dava Kadıahmetoğullarının aleyhine sonuçlansa belediye bir hak talep edemeyecek PROTOKOL ÖYLE DİYO. Tek taraflı hazırlanmış ve VER KURTUL MANTIĞI İLE İMZALANAN PTOTOKOL. 43 DÜKKAN KARŞILIĞINDA 51.500m2 lik arazinin PEŞKEŞİ VESSELAM

İsmail Çelik

11 Kasım 2019 Pazartesi 22:46

Belediyenin sadece 43 dükkanı var Kadıahmetoğullarının 495 dükkanı. Buna PEŞKEŞ DENMEZDE NE DENİR?Kadıahmetoğulları burayı başka bir şirkete satabilecek ancak belediye 7 gün içinde önalım hakkını kullanabilecek (tabi parası olursa belediyenin) Belediyenin alacakları ITKMnin kira gelirleri öncelikle Kredi borçları ödenecek, sonra işletme yönetim giderleri,işletme giderleri düşüldükten sonra kalan paranın %50 sini geçmemek kaydıyla yıllara sari olarak ödenecek. Tabiri caizse ÖLME EŞEĞİM ÖLME.

İsmail Çelik

11 Kasım 2019 Pazartesi 22:37

Protokol TMSF ile değil, Kadıahmetoğulları A.Ş arasında yapılıyor.Şirket sahipleri beraat eder malları geri verilirse kimin adına fedakarlık etmiş olacağız. Aydında Uğur Derin Dondurucu ortakları aynı şekilde oldu ve mallarını geri aldılar.70 dükkan karşılığında kredi alınacak inşaat bitirilecek.Belediye açmış olduğu davalardan vazgeçecek veya davaları kazanırsa herhangi bir talepte bulunmayacak,davaları kadıahmetoğulları kazanırsa hertürlü alacaklarını alacaklar.(Ne güzel değil mi)

İsmail Çelik

11 Kasım 2019 Pazartesi 22:25

Protokolun kamuoyu ile paylaşılması gerekirdi.Tek taraflı hazırlanan protokol parti grup taassubu içerisinde dayatılmasaydı. Keşke kaybeden hep Isparta olmasaydı.

Vatandaş

11 Kasım 2019 Pazartesi 22:09

Bu imzalanacak protokol de ne yazıyor vatandaş Olarak merak ediyoruz. Şükrü bey yetkiyi aldı şimdi çözemezse napcak acaba?

Barış

11 Kasım 2019 Pazartesi 22:02

Isparta ya yapılan en büyük kötülük ITKM nin şehrin ortasına yapılmasıdır.Siz düşünebiliyor musunuz ITKM tamalandığında zaten merkezde keşmekeş olan araç trafiğinin halini.Akp nin hem siyasi hem de belediyecilik anlayışı şehirlerimizi bitirdi.İstanbul un hali ortada.Yarım kalan Hasan Balaban yıkımı Şükrü Başdeğirmen ile sürecek.Ver kurtul ile Isparta kalkınamaz.ITKM protolü kabulü bir ver kurtul dur.

Sıtkım iyice sıyrıldı

11 Kasım 2019 Pazartesi 21:35

2 saatSıtkım sıyrıldı bitti bu iş şükrü başkan.Nihat Hatipoğlunu çağırmışsın.Adam para ile din adı altında **** anlatacak ?Benim paramdan zerre düşüyorsa Nihat Hatipoğluna verdiğin para zehir zukkum haram olsun. “Sizden herhangi bir ücret istemeyenlere uyunuz! Onlar doğruyu ve güzeli bulanlardır.” Yasin Suresi 21.Ayet

10 asvaltla yattılar. D.korkutla. gök.kupeyle kalk

11 Kasım 2019 Pazartesi 20:41

YÜRÜ BAŞKAN YÜRÜ ARKANDAYIZ. BUNLAR ALIŞIK ISPARTALIYI UYUTMAYA. BUNLARIN ZARARINI TAM 50 YIL ZOR TEMİZLENİR. YENİ GARAJ DENEN UCUBE GİBİ ÇATILARIN BEDELİNİ UNUTTU BUNLAR. BUNLARIN SESİ BELDYEN KESİLMELİ. ALLAH YARDIMCIN OLSUN.

Abdullah AYDIN

11 Kasım 2019 Pazartesi 20:23

Düşünüyorum da Isparta'nın AVM'ye ihtiyacı yok. Acaba burayı yıkıp yerine eskiden olduğu gibi Çarşamba pazarı, balık pazarı, tostçular, fırın, her şeyi yeniden modern haliyle mi yapsak...

tarih profesörü

11 Kasım 2019 Pazartesi 20:17

hakikaten başkan başdeğirmen tarihe geçecek bir konuşma yapmış tarkan kardeş!!!!!!

Mehmet

11 Kasım 2019 Pazartesi 19:28

Tapuları hangi babayiğit devredebilecek acaba Şanlıtürk mü Recep mi kim devredecekse Avukatını şimdiden hazırlasım

Hasan

11 Kasım 2019 Pazartesi 19:21

MHP lilere ne oluyor,çözecekseniz birlikte çözün neden takoz oluyor MHP 20 senedir millet bıktı

Vatandaş

11 Kasım 2019 Pazartesi 19:21

Vatandaşa protokolü Bi gösterseniz halk görür yanlışı doğruyu şimdi inşaat haftaya başlıyormu

Meclisteki vatandaş

11 Kasım 2019 Pazartesi 19:11

Uğur uluışık bende size o sözün anlamını söyleyeyim 10 yıldır tmsf mi vardı karşınızda da bitiremediniz şimdi karşımızda devlet var devlet diyor başkan bey algılamanız ümidiyle

Ispartalı

11 Kasım 2019 Pazartesi 19:09

Tebrikler başkan.Sıra yeni terminalde...

Vatandaş

11 Kasım 2019 Pazartesi 18:50

Isparta belediyesinin ve ıspartalıların olan 51 500 m2 alanın karşılıgında ısparta belediyesine kalan nedir diye ısparta lı olarak sormak istedim keşke altı 3 4 katlı otapar olsaydı üstüde park olsaydı ısparta belediyesinin olsaydı

VATANDAŞ

11 Kasım 2019 Pazartesi 17:49

20 yıldır bitmeyen konuyu bitiren başkan, halikent dere davraz vatan mahallesini bezdiren kokuyu da bitirsin artik.

Ispartalıyım

11 Kasım 2019 Pazartesi 17:44

MHP li meclis üyesi hangi menfaatten bahsediyorsun ,sizler kendi menfaatinizden başka bir şey düşünüyormusunuz acaba ,yaptığınız otopark ve diğerlerini söylemeyeceğim

ITKM

11 Kasım 2019 Pazartesi 17:35

Isparta Tarihi Kültür Müzesi(ITKM) yıllardır haber yapılıyor burası anıtlar kuruluna başvurulur yayla turizmi artırır.ve bu tarihi yeri çoçuklarıza anlatırız BACASIZ FABRİA

Uğur Uluışık

11 Kasım 2019 Pazartesi 17:08

Sayın başkanım TMSF 1983 te kurulmuş bir kurul, on yıl önce TMSF mi vardı demişsiniz de hatırlatayım dedim saygılar

ITKM

11 Kasım 2019 Pazartesi 17:08

SAYIN BAŞKANIM YOLUNUZ AÇIK OLSUN BURASI İLE ÇALIŞMALARINIZDA MUHALEFET OLMAK İÇİN GELMİŞ İNSANLAR BUNLAR ÇÜNKÜ SEÇİMDEN ÖNCE ONLARADA AYNI VAATLERLE VATANDAŞI ZİYERET ETMİŞLERDİ ŞİMDİDE YANINIZDA OLMAK YERİNE ENGEL OLMAYA ÇALIŞIYORLAR

ısparta halkı

11 Kasım 2019 Pazartesi 17:03

sayın başkanımız şükrü başdeğirmen çünür yeni terminali de hızlandıracağından hiç şüphemiz yoktur.sözünün eri bir başkanımız tebrik ediyoruz ısparta halkı olarak vaatlerini yerine getirdiğini bu haberle tekrar görmüş olduk

Sonunda şükür

11 Kasım 2019 Pazartesi 16:58

Başkanım arkandayız bitsin artık burası

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR