29 Mart 2024 Cuma

MİLLET KIRAATHANESİ HİZMETTE

MİLLET KIRAATHANESİ HİZMETTE

Isparta

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla tüm Türkiye’de açılmaya başlayan ve vatandaşların kullanımına sunulan Millet Kıraathanesi Isparta’da eski Milli Eğitim Müdürlüğü tarihi binasında hizmet vermeye başladı.

24 saat vatandaşlara hizmet verecek olan Millet Kıraathanesi Vali Ömer Seymenoğlu, Isparta Milletvekili ve TBMM Başkan Vekili Süreyya Sadi Bilgiç ile Isparta Milletvekili Mehmet Uğur Gökgöz’ün birlikte kurdele kesmesiyle hizmete girdi. Millet Kıraathanesinde çalışma ve internet erişim odaları, el sanatları, robotik kodlama, içerik oluşturma ve 3 boyutlu yazıcı geliştirme/modelleme atölyelerinin yanı sıra yemekhane bölümü bulunuyor.

Millet Kıraathanesinin bölümlerini gezen, yapılan çalışmalar hakkında bilgi alan Vali Seymenoğlu ve Milletvekilleri; öğrencilerin yaptığı robotik kodlama ürünleri ve 3 boyutlu yazıcılarla oluşturulan modelleme çalışmalarını yakından inceleyerek öğrencilerle sohbet ettiler.

TEKNOLOJİ ATÖLYELERİ HİZMET VERECEK

Yaptığı açıklamada hizmete giren Millet Kıraathanesiyle çocukların ve gençlerin meraklı oldukları alanlarda gelişimlerine destek olmayı amaçladıklarını söyleyen Vali Ömer Seymenoğlu;  “Millet Kıraathanemizin bir bölümünde robotik kodlama ve 3 boyutlu yazılım odalarımız var burada tamamen öğrencilerimizin, gençlerimizin gelip merak duydukları alanlarda, teknolojik imkânlardan öğretmenleri öncülüğünde faydalanmalarını ve teknolojiyi akılcı kullanmalarını arzuladık. Millet Kıraathanemizin diğer bölümünü öğrenci ve gençlerimizin okuma, araştırma merakına yönelik olarak düzenledik. Diğer bölümde ise Halk Eğitim Müdürlüğü usta öğreticilerimiz eşliğinde geleneksel el sanatlarımızın öğretilmesi çalışmaları yapılacak. Eminim ki önümüzdeki günlerde çok sayıda öğrencimiz ve gencimiz buradan faydalanacak, bu millet için, bu devlet için bu vatan için hayırlı işlere imza atacaklar. Millet Kıraathanemizin Isparta’mıza, gençlerimize, öğrencilerimize ve vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

ÜCRETSİZ İKRAMLAR OLACAK

Tüm Isparta halkının özellikle gençlerin, öğrencilerin faydalanabilecekleri bir Millet Kıraathanesi oluşturulduğunu belirten ve 3 boyutlu yazıcı, robotik kodlama, içerik oluşturma atölyeleriyle çocukların kişisel ve zihinsel gelişimlerini daha üst noktalara taşıyabileceklerini söyleyen Isparta Milletvekili ve TBMM Başkan Vekili Süreyya Sadi Bilgiç; “ Millet Kıraathanesi çok güzel oldu hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bugün burayı gezen herkes bunun ne kadar büyük bir ihtiyaç olduğunu anlıyor. Isparta’daki tüm öğrencilerimizin faydalanabileceği bir yer, öğrencilerimiz zaten gün boyu çay, su ve akşamları çorba servisi gibi imkânlara da sahip olacaklar.” dedi.

Isparta Milletvekili Mehmet Uğur Gökgöz ise yaptığı açıklamada Millet Kıraathanesinde öğrencilerin ve vatandaşların tamamına yönelik çalışma odalarının yer aldığını belirterek Millet Kıraathanesinin oluşturmasında katkısı olan herkese teşekkür etti.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Mehmet Çankaya

21 Mart 2019 Perşembe 19:02

YAZIK OLMUŞ BURSSI BİR MÜZE OLABİLİRDİ İNŞAALLAH YANLIŞDAN DÖNÜLÜR..BU TARİHŞ OKUL KORUNMALIDIR BİR ÖĞRETMEN OLARAK VE BURADA OKUYAN BİRİ KİŞİ OLARAK ÜZÜLDÜM

Sdu öğrenci

21 Mart 2019 Perşembe 01:44

Ben öğrenciyim 22 yaşıma kadar burda büyüdüm buraliyim herşeyi gördüm de şu üniversitede bi tane yazılım yazan öğrenci yok bir tane bilgisiyar mühendisi bi kod yazamıyor sen gelmiş burda 10 15 yaşında ki çocuğa sosyal tesis açıyorsun ya bu tesis kapanır zaten 3 4 yıla sen niye göz boyuyorsun toki nerde ev kiraları nerde işsizlik nerde halkta para yok otobüs olmuş 2.25 git gel zaten 5 tl her türlü ya benim cebime ailem 1000 tl atıyor her ay yetmiyor sen neden bunu yapıyorsun ziya başkan

mustafa türkoğlu

20 Mart 2019 Çarşamba 21:43

mert sen kimsin peki... f misin

Öğrenci

20 Mart 2019 Çarşamba 20:49

Allah razı olsun.Her ne kadar göz doldurmalık icraatlar gibi gözükse de cidden çok faydalı bir şey yaptınız.

Golden

20 Mart 2019 Çarşamba 17:55

Nerde dangoz var kitaptan okumaktan anlamayan , sırf düşmanlık olaun diye cahilane yorumlar. Yahu buranın amacı nedir araştırdın mı? İçerisine gidip baktın mı? Senin ve çevrendeki insanların hiç mi çoluğu çocuğu buradan faydalanabilcek.Dar düşünceler dar görüşler.

Zalım

20 Mart 2019 Çarşamba 16:23

Peki Ispartada ki işsizliğe bir çareleri var mıymış?

istiklal

20 Mart 2019 Çarşamba 15:20

yahu arkadaş gülüyorum şu hallere yahu millet işsiz esnaf siftahsız dükkan kapatıyor insanlar çoluk çocuğuna harçlık veremez ev geçindiremez oldu siz hala yok efendim millet bahçesi yok efendim kıraathane ..dalgamı geçiyorsunuz siz millet ile ?? sizler ve halk, gece ile gündüz gibi farklı siz rüyalar alemindesiniz.. birde pişkin pişkin sırıtırsınız ..İlahi adalet yarabbi.....

mst

20 Mart 2019 Çarşamba 14:58

afgan suriye somalılılere gidecek bi yer daha çıktı nede eli boş akşama çarşıda parklarda dolanıyorlar.

VATANDAŞ

20 Mart 2019 Çarşamba 14:06

BEDAVA KEKLER ÇAYLAR HADİ YAŞADIK

Ispartalı

20 Mart 2019 Çarşamba 14:04

Çok güzel bir hizmet yeri de çok güzel olmuş ,Allah vesile olanlardan razı olsun

Reis32

20 Mart 2019 Çarşamba 13:32

Haberi okumadan yorum yapıyorsunuz tabiki ak parti seçmeniyle sizin oylarınız bir değil diyorsunuzya dağdaki çobanla benim oyum bir değil diye. Bi okuyun arkadaş önce hatta gidin bakın kekten başka neler var gidinde çok bilgilisnizya o 3 boyutlu yazıcılara falan bi bakın. Bunlar kıraathane denince akıllarına sadece konken gelen arkadaşlar galiba :)

iş aş

20 Mart 2019 Çarşamba 12:58

oh ne güzel ülkede yenilikte çığır açtınız mutluluklar

Mert

20 Mart 2019 Çarşamba 12:52

SDü ve MAKÜ rektörlerinin görev süresi nisan ayı gibi bitiyor. Resimlerde bundan olsa gerek, Süreyya Sadi Bilgiç Beyfendiyi markaja almaya başlamışlar gibi görünüyor :)

Ne Mutlu TÜRKÜM Diyene

20 Mart 2019 Çarşamba 12:47

her şey müstehak bu koyun sürüsüne şimdi koştura koştura gidip istedikleri kadar kek yiyebilirler artık

adill

20 Mart 2019 Çarşamba 12:32

bedava kekeeee gelll vatandaşşşş )))

KEMAL

20 Mart 2019 Çarşamba 11:46

halkımıza hayırlı olsun .SOĞAN KUYRUGUNDAN çıkıp , gidip kek yersiniz .

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR