26 Nisan 2024 Cuma

MİLLETVEKİLİ CESUR'DAN AZERBAYCAN MESAJI

MİLLETVEKİLİ CESUR'DAN AZERBAYCAN MESAJI

Isparta

İKİ DEVLET, BİR MİLLET RUHUYLA, HER KOŞULDA AZERBAYCAN’IN YANINDAYIZ

İYİ Parti Isparta Milletvekili Dr. Aylin Cesur, Ermenistan’ın 27 Eylül 2020 sabah saatlerinde ateşkesi bozarak Azerbaycan’ın askeri birimlerine ve sivil yerleşimlerine yönelik saldırılarda bulunmasıyla başlayan ve Azerbaycan’ın bu saldırılara savunma amaçlı karşılık vermesiyle Dağlık Karabağ bölgesinde devam eden çatışmalar üzerine, sosyal medya hesaplarından bir mesaj yayımladı.

Milletvekili Cesur, mesajında Ermenistan’ın Azerbaycan’a saldırısını sert bir dille kınarken, Karabağ sorununun Azerbaycan’ın toprak bütünlüğü temelinde acilen, adil ve barışçıl bir şekilde çözülmesini istedi.

Kalıcı çözümün, Ermenistan’ın, Azerbaycan ve Türkiye ile olan ilişkilerinin normalleşmesinin yararlarını bir an önce anlaması ile olacağına dikkat çeken Cesur, “İki devletin bir milleti ruhuyla Azerbaycan’ın her koşulda yanındayız” dedi.

Saldırılarda  hayatını kaybeden şehitlerimize Allah’tan Rahmet dilediğini ifade eden Aylin Cesur mesajında “Yaşasın Azerbaycan-Türkiye Kardeşliği” sloganına da yer verdi.

Cesur’un sosyal medya hesaplarından paylaştığı Azerbaycan’a destek mesajlarında, Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de Devlet Misafirhanesi Ulduz Sarayında, Azerbaycan Cumhurbaşkanlığında Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, TC 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’le çekilmiş fotoğraflara da yer verdiği görüldü.

İYİ Parti Isparta Milletvekili Dr. Aylin Cesur; TBMM’nde kurulan Türkiye-Azerbaycan Dostluk Grubu’na seçilmiş ve grup yönetiminde görev almış idi. Bu görevine halen devam ediyor. Aynı zamanda Azerbaycan Parlamentosu Milletvekilleri tarafından Türk Dünyası Ülkelerinden Milletvekillerini üye yaparak kurulan Türk Dünyası Kadın Kurultayı’na da partisini temsilen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener tarafından önerilmiş ve üye olmuş idi. Cesur’un bu görevine de devam ettiği biliniyor.

 

 

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Erdoğan

29 Eylül 2020 Salı 14:31

Bursa da Azarbeycan bayraklarını toplatan, onlar şii diyen Demirel di diyeceksiniz neredeyse, insaf onunla gurur duyuyoruz, eleştirenler 18 yıldır ilimizde açılan bir fabrika gösterebilirseniz haklısınız diyeceğim..

ng

29 Eylül 2020 Salı 09:16

demirel in karabağ işgal edilirken rahmetli özal a söylediği sözler hala kulaklarımda. herkes yerini bilecek s demirel

Madalya

28 Eylül 2020 Pazartesi 23:00

Resimdeki madalya Şükran madalyası. Demirel’e Azerbaycan devleti adına Cumhurbaşkanı Aliyev vermişti.

Genceli

28 Eylül 2020 Pazartesi 22:57

Mahoni ve AhAhAh siz ne diyorsunuz ya. 3 yıl kaldım Gence’de. Azerbaycan’da Demirel’e adeta taparlar. Ülke kurulurken Azerbaycan’a buğday yardımı dahil herşeyi Demirel verdi diye. Ermenistan’a buğday yardımı yaptı diyorsunuz. Ayıp yahu.

Halil

28 Eylül 2020 Pazartesi 22:25

Bunlarda bir cacık olmaz. Pkk'ya, fetö'ye destek veren bunlar değil mi?

Rıza değirmenci

28 Eylül 2020 Pazartesi 21:08

TÜRKÜN TÜRKTEN BAŞKA DOSTU YOKTUR

Ispartalılar

28 Eylül 2020 Pazartesi 18:04

Merhum syn Süleyman Demirel. Seni çok seviyoruz... ruhun şad olsun

Isparta lee

28 Eylül 2020 Pazartesi 16:34

Iki devlet tek millet hiç olamayız . Bizimkiler arapları yalayip azerilerde ruslarla birlik oldukça bi halt olmaz bizden

ah ah ah ah

28 Eylül 2020 Pazartesi 16:28

Aylin hanım yanidaki şahıs( s Demirel) Ermeniler Azeri kardeşlerimize saldirdiginda başbakan iken Ermenilere bugday yardimi yapacak kadar bizden biri idi sen bebeleri kandirirsin bu resimle Karabağ sanmaki Ermeniler kendileri işgal etti başlar ayak ayaklar baş olduğu zamanlardi o zamanlar

mahoni

28 Eylül 2020 Pazartesi 16:25

Bizimle dalgamı geçiyorsunuz Ermeniler Azerbaycan'a saldirdiginda Türkiye buğday yardımı yaptı ( hemen hoplamayin Azeri kardeşlerimizi değil Ermeni ****lerine ) kim yaptı demeyin işte s.demirel ozaman basbakandi ahh safuz dedikya bukadarfa deg

alp er tunga

28 Eylül 2020 Pazartesi 15:52

erdoğan sorun çıkaran biz değiliz.Hakkımızı savunmak için kavga ediyoruz.

Erdoğan Özevi

28 Eylül 2020 Pazartesi 14:15

Mekanı cennet olsun Süleyman Demirel'in, böyle bir Lidere ne kadar ihtiyacımız var, sürekli birileri ile kavga etmekten bıktık, yorulduk tüm ülkenin enerjisini boşa harcıyoruz, sonuç fiyasko ''Yeter artık söz Türk Milletinin'' deme vakti geldi. Seçimleri bekliyoruz, inşallah...

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR