25 Nisan 2024 Perşembe

MİLLİ EĞİTİM BAKANI AÇIKLADI OKULLAR AÇILMIYOR

MİLLİ EĞİTİM BAKANI AÇIKLADI OKULLAR AÇILMIYOR

Isparta

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, “İlk kez öğrenciler olmadan bir sınıfta bulundum. Bu inanın çok büyük bir burukluk veriyor. Öğrencilerin feryadını duymalıydınız. ‘Açın artık’ diye bir bağırtı duydum. Risk varsa biz yokuz. Şu anda açılmamasının daha uygun olduğu konusunda ortak bir kanaat oluştu. ‘Uzaktan başlayalım’ dedik. Böyle de devam edeceğiz” dedi.

Covid-19 salgını nedeniyle 18 Eylül Cuma gününe kadar uzaktan yürütülecek yeni eğitim öğretim dönemi, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un ilk ders zilini çalmasıyla birlikte başladı.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) yeni eğitim öğretim dönemine; TRT EBA, EBA üzerinden uzaktan eğitim yöntemiyle bu sabah 09.00 itibariyle başladı. Salgın döneminde okullarda öğrenci bulunmaması dolayısıyla 2020-2021 eğitim öğretim yılı buruk bir biçimde başladı. Ankara'da Muazzez Karaçay İlkokulunda ilk ders zilini çalan Selçuk, “Bugün bizim açımızdan çok özel bir gün. Bir öğretmen için okul açılışı ne demek bunu bir öğretmen kadar bilmek kolay değil. Çocuklarımız için bütün öğretmenlerimizle hazırız. TRT EBA TV'de ders programlarımız hazır. Artık ders başlamış vaziyette. Uzaktan eğitimle başladığımız bu süreci ayın 18'ine kadar bu şekilde sürdüreceğiz. 21 Eylül için ortaya çıkarılan takvimle ilgili de gerekli işlem sürüyor. Öğretmenlerimiz farklı platformlardan da çocuklarımıza erişim konusunda birtakım çalışmalar yapabilirler. Çocuklarımdan, velilerimizden ricam sürecin başladığı ve bu sürecin gereği olarak evlerimizde çalışma köşelerinin hazırlanması. Hayırlı uğurlu olsun diyorum” ifadelerini kullandı.

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan Covid-19 salgını nedeniyle ilk vakaların Türkiye'de görülmesi üzerine yüz yüze eğitime ara verilerek uzaktan eğitim sistemine geçilmişti. 2020-2021 eğitim öğretim yılı da salgın dolayısıyla uzaktan eğitim şeklinde bu sabah saat 09.00 itibariyle başladı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, sosyal medya hesabı üzerinden dün bir paylaşımda bulunarak, yeni eğitim öğretim yılının tüm okullarda İstiklal Marşı ve ilk ders zilinin çalınmasıyla başlayacağı yönünde açıklamada bulunmuştu. Muazzez Karaçay İlkokulu öğretmenleri ve idarecileriyle birlikte 2020-2021 eğitim öğretim yılının açılış törenine katılan Selçuk daha sonra eline zili alarak, yeni dönemi başlattı.

Daha sonra TRT EBA TV üzerinden üçüncü sınıf düzeyindeki canlı derse katılan Selçuk, programın sonunda bir kez daha kameralar karşısına geçerek basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Selçuk, “İlk kez öğrenciler olmadan bir sınıfta bulundum. Bu inanın çok büyük bir burukluk veriyor. Öğrencilerin feryadını duymalıydınız. ‘Açın artık' diye bir bağırtı duydum. Risk varsa biz yokuz. Şu anda açılmamasının daha uygun olduğu konusunda ortak bir kanaat oluştu. ‘Uzaktan başlayalım' dedik. Böyle de devam edeceğiz. Böyle devam ederken uzaktan eğitimin ilk başlardaki gibi bütün dünya ülkeleri gibi biz de hazırlıksız yakalandık. Ama o hazırsızlığımız artık yok. Eksiklerimiz var ama bunları tamamlamakla ilgili de büyük çabamız var. Buruk başlamak kötü ama başlamak güzel” dedi.

Bakan Selçuk, İstanbul'da bir program esnasında öğretmen maaşlarıyla ilgili yaptığı yorumu da tekrar açıklama gereğinde bulundu. Konunun yanlış anlaşıldığını aktaran Selçuk, “Ziya öğretmen olarak benim, öğretmen kimliğimle; öğretmenlerimizin özlük hakkının yükselmesinin dışında hiçbir hedefim olamaz. Buradan böyle bir sonuç çıkarılıyorsa bir zorlama vardır. Biz öğretmenimizin her türlü imkanını arttırma niyetindeyiz” diye konuştu.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Bir dost

01 Eylül 2020 Salı 21:41

Eğitim öğretim geçte olsa verilir ancak çocuklarınızın sağlığı bir kez daha eski haline dönmez ... Aklı olan okulun açılmasını istemez aklı olmayan ise sallar durur ...

Öğrenci velisi

01 Eylül 2020 Salı 15:47

otellerde,parklarda,sokaklarda,avm lerde büyükleri ile hobbidi hobbidi gezdirilen çocuklar konu okul olunca gitmesin. Türk toplumunun gelişmeye değil cahilce hareketlere ihtiyacı var.

Ispartalı

01 Eylül 2020 Salı 12:28

Bu habere böyle bir başlık atıp insanları nasıl yanlış yönlendirirsiniz? Okulların açılmayacağını bildiren bi sizsiniz. Harika, tebrik ediyorum sizi.

ali

01 Eylül 2020 Salı 12:13

2 DALGANIN AYAK SESLERİ HASTANELER DOLU

İstiklal mahalleli

01 Eylül 2020 Salı 12:00

Sn editör;pandemi döneminde gündeme gelmedi fakat usulsüz adres taşımalar yüzünden, ilkokul ve ortaokul kayıtları coşmuş durumda normal şartlarda zorlamayla 4 şube olması gereken yeni kayıt 6-7 şube olmuş. Ne velinin iş yeri adresi ne de öğrenci özel öğrenci statüsünde iki özel şartında tutmamasına rağmen şehrin her mahallesinden kayıt var .böylesi olağan üstü bir durumda bile birçok çocuğun hakkına girip şube sayısını ve sınıf mevcutlarını haksız yere artmasına sebep olan veliler kul hk. var

Semih

01 Eylül 2020 Salı 11:14

Risk okullarda olacaksa alışveriş merkezlerinde otellerde pazar yerlerinde düğünlerde alasi var.Buralara ne kadar müdahale ediyorsunuz da risk almayiz hemen kapatiriz diyorsunuz.Böyle egitim olmaz ama ogretim de olmuyor,eğitim şu nesil bizim gelecegimizse önce onlari okula gönderebilecek ortami hazırlayacaksınız sonra diğer yerleri acacaksiniz. VATANDAŞIN BIRI bu arada herkes istedigi gibi yorumlarina tepki gosterir,saygili olmak lazim sen yorumla fikrini söylüyorsan baskalari öyle gösteriyor.

Vatandas

01 Eylül 2020 Salı 10:57

Okullar açılmayacaksa anaokulu paraları da ödenmesin.

Mahmood hodja

01 Eylül 2020 Salı 08:18

Riks her zaman var sayın bakan.

VATANDAŞIN BİRİ

01 Eylül 2020 Salı 03:17

a cıl mazzzz dedik noldu l80 tane olumsuz yorum geldi eli boş ilkokulu bile okumamışlardan bende hocayım bi kabakulak olsun tek öğrenci hepsine bulaşır diye çocuk okula gelmez kızamık oldumu gelmez bulaşıcı hastalıkta ögrenci gelmez bu vuriste gelirmiki açıyorsunuz bır sınıf kabakulak olmuştu ablamın okulunda allah korusun ya bu virus akıl fikir ya

Gerçekler

01 Eylül 2020 Salı 03:09

İlkokul 5, ortaokul 3, lise 3 yıl sistemine geri dönüp bütün liseleri bir tek amaçta düz lise yapmak lazım .i.hatipmis anadoluymus sağlık meslekmis ... Hepsi kapansın. Liseden sonra isteyen imam okuluna, isteyen doktorluğa vb gitsin. Üniversite de 6 mühendise ihtiyaç varken 500 öğrenci almasın. Özel okullar yüksekokullar kapatılsin. Öğretmenin ne suçu var. Hele şu lise dört yıl yok mu, tam rezalet. Sakal bırakmış veletler filan.

Cahiller adına

01 Eylül 2020 Salı 02:02

Ne zaman vardın ki amaan olmasa da olur eğitim dediğin nedir ki? Çok mu lazım memlekete boşverrr rahat ol bu kadar çabalama yorma hırpalama sen memlekete lazımsın sene 2025 e kadar idare et hatta baktın böyle iyi ver İnternete yükle ordan okusunlar cahil kesim bişeyler öğrensin daha ne yapasın yeter fazla bile bizim insanımıza Millli eğitime yeni bir boyut geldi 3d hemde izlemeyen kalmasın ne diyelim vatan sağolsun

kudretine kurban olduğum allah

01 Eylül 2020 Salı 01:45

ya velilerin feryadı??? öğretmenlerin-müdürlerin-rehberliklerin "18 yaşındasın artık, ailen sana karışamaz" telkinleriyle ipini kopartıp aileden uzaklara attıkları, dinini dünyasını mahvettikleri çocukların velilerinin feryadını duymadınız ama...allah işiten ve bilendir...keseri döndürenlere öyle güzel hesap döndürür ki değil bir aileyi bütün dünyayı kurtarır bu ciğer acısıyla...ciğer yakanlara ciğer yakan bir virüs yeter

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR