19 Nisan 2024 Cuma

Muhtarlar AKEDAŞ’tan Dertli

Muhtarlar Derneği Başkanı seçilen Mehmet Gönül, mahallelerde sökülen sokak lambalarının ardından asayiş olaylarının arttığını ileri sürerek, bu konuda AKEDAŞ yetkilileriyle görüşeceklerini bildirdi.

Isparta

Muhtarlar Derneği Başkanlığı’na yeni seçilen ve 20 yıldır İstiklal Mahallesi Muhtarlığı görevini yürüten Mehmet Gönül, hedeflerini açıkladı. Geçtiğimiz hafta içerisinde Vali Vahdettin Özkan’la bir araya geldiklerini belirten Gönül, mahallelerdeki eksiklikleri ve muhtarların şikâyetlerini alarak bir dosya oluşturacaklarını ve bunu da Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’a ileteceklerini bildirdi.

 

SOKAK LAMBALARI SÖKÜLDÜ KAVGA OLAYLARI ARTTI

Muhtarlarla yaptıkları ilk görüşmelerde en çok şikayet edilen konunun elektrik olduğunu ifade eden Gönül, “Şuanda mahallelerdeki en büyük sorun sokak lambalarının söndürülmesi ve sökülmesi. Bu durumdan çok büyük sıkıntı çekiyoruz. Bazı mahallelerde sosyal tesis eksikliklerimiz var. Gülistan, Anadolu, Halıkent mahallelerindeki sokak lambaları söndürüldükten sonra mahallelerde sarhoş, hapçı, balicilerin arttığını söylüyorlar. Ayrıca sokaklarda kavga, dövüşler de artmış. Muhtarlar gittiğinde AKEDAŞ’ta muhatap bulamadıklarını da söylüyorlar. Müfettiş gelip inceleyecek deniliyormuş. Sokak lambasının müfettişle ne alakası var” dedi.

MUHTARLIK MESLEĞİNİ KARİYER SAHİBİ YAPMAK İSTİYORUZ

Öte yandan muhtarları ve Muhtarlar Derneği’ni bir kariyer sahibi yapmak istediklerini açıklayan Gönül, şunları söyledi; “Derneğimiz vardı ancak bir faaliyetini göremedik. Bundan sonra faaliyetlerimizle derneğimizin adını duyuracağız. Muhtarlarımız 24 saat vatandaşların hizmetinde olacak. Son seçimde muhtar adayı patlaması oldu. Kamuoyunda maaş artışı çok işlendi. Ancak aylık gelir kadar muhtarın gideri de var. Aldığı maaş tümüyle muhtarlık hizmetleri için masrafa geçiyor. 870 lira maaş büyük bir para gibi görünüyor ama seçildikten sonra işin içinden çıkılamıyor. Önceden muhtarlık hizmeti fahriydi. İlk muhtar olduğumda maaş 1 milyon civarındaydı. Bu da o dönemde çok komik bir rakamdı. Muhtarlığın maddi tarafından ziyade manevi tarafı daha büyük.

YENİ PROJELERİMİZ VAR

Öte yandan yeni dönemde yeni projelerimiz olacak. Bunları gerekli mercilere ileteceğiz. Bu hafta Belediye Başkanımızı ziyaret edeceğiz. Mahallelerimizin sorunlarını sayın başkanımıza dosya halinde sunacağız.

HERKES MUHTARLIK YAPAMAZ

Bu arada muhtarlıkta son dönemde bir talep patlaması olduğunu gördük. Seçimlerde 44 mahalle muhtarımızdan 21’i yeni seçildi. 6 muhtar aday olmadı, 15’i de seçimi kaybetti. Herkes muhtar seçilebilir muhtar adayı olabilir. Ama herkes muhtarlık yapamaz. Bunlar çok ayrı şeyler. Bu yüzden muhtarlık mesleğini gelir kapısı gibi düşünmemek gerekiyor. Tamamen maneviyatı yüksek bir iş, gönül işi.”

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Mahalleli

28 Mayıs 2014 Çarşamba 02:29

Vatandaş da Bizim Muhtardan dertli Başkan

ISPARTALI

28 Mayıs 2014 Çarşamba 02:26

SİZİ BU MİLLET ZORLA GETİRMEDİ.ŞİMDİ TEKNOLOJI VAR.İMKAN VAR MUHTARLĞA NE HACET.SOKAGIMDA LAMBAM YANMIYOSA KENDM ACARIM TELEFONUM VAR İNTERNETİ VAR BU MİLLETİN ARTIK .MUHTAR BENCE 870 TL LİK MAHALLEYE SEN NE HİZMETGETİRİYON.GÜNAH.DEVLETİM GİNE VİCDANLIYMIŞ.ZATEN SEÇİMDEN SEÇİME GÖRÜYOZ YÜZÜNÜZÜ.

Vatandaş

28 Mayıs 2014 Çarşamba 02:20

hem 870 tl. az diyon hem maneviyattan bahsediyon.Muhtarın işimi kaldıki artık.Bence Belediye Başkanları gibi kaldırılsın muhtarlık.Allah için Muhtar ne yapar Acaba 5 yılda vatandaş kaç defa yuzunu görüyo.Köylerde he kezada Şehirde Muhtalıklar kaldırılmalı.yada 1 dönem seçme hakkı verilmeli Mezere kadar muhtarlık olmamamalı.seçime kadar dertlı Muhtarlara bakıyoz seçimde herkezden önce aday olmuş şaşıyoz.İşine gelmeyen Muhtar istifasını versin.

gercekmi acaba

27 Mayıs 2014 Salı 15:56

sayın muhtarım bende bır vatandaş olarak akedaş mudurune ogrenmek ıcın soruyorum acaba parkların ve sosyaltesıslerın onundekı lambaları kadırınca bundan yararlanacak gayrı meşru ışlerle menfaatimivar

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR