27 Nisan 2024 Cumartesi

Mültecilere bakmak zorunda değiliz

Mültecilere bakmak zorunda değiliz

Isparta

Türkiye Emekliler Derneği Genel Başkanı Kazım Ergün, Isparta Şubesinin genel kurulunda yaptığı konuşmada emeklilerin sorunlarını dile getirerek “Emeklilerimiz aldıkları maaşla geçinemez halde iken ülkemizde 5 milyonu aşkın  mülteci bulunuyor. Bunların ülkeye hiçbir katkısı yok, sadece bizim çocukların ekmeği ile oynuyorlar” dedi.

Türkiye Emekliler Derneği Isparta Şubesinin  kongresinde konuşan TÜED Genel Başkanı Kazım Ergün, ülkenin durumunu değerlendirdi. Mevcut başkan Kadir Ersal’ın 747 oyla yeniden şube başkanlığına seçildiği kongrede konuşan Genel Başkan Kazım Ergün, ülkede ekonominin kötü yönetildiğini ifade etti.

BİR ÜLKEDE EMEKLİNİN YÜZÜ GÜLÜYORSA O ÜLKE  KALKINMIŞ DEMEKTİR

Konuşmasında emeklinin mutlu olduğu hiçbir probleminin bulunmadığı bir Türkiye özlemini dile getiren  TÜED Genel Başkanı Kazım Ergün, “Halbuki bir ülkede emeklinin ne kadar yüzü gülüyorsa o ülke kalkınmış demektir. Türkiye’de emekliler platformunu kuran kişi  benim” dedi.

Türkiye’de çalışanların çoğunun asgari ücretle çalıştığını hatırlatan Kazım Ergün, “Maalesef çalışanların çoğu asgari ücretle çalışmaktadır. Ülke bu sıkıntılarla yola devam ediyor.” Dedi.

MÜLTECİLERE BAKMAK ZORUNDA DEĞİLİZ

Türkiye’deki mülteci sorununa da değinen TÜED Genel Başkanı Kazım Ergün, “Ülkemizde 5 milyonu aşkın mülteci bulunuyor. Bunlar bizlerden, emeklilerden daha iyi yaşıyorlar. Hastanelerde sıra beklemeden muayene oluyorlar. Ülkeye hiçbir katkıları yok, bizim çocukların ekmeğiyle oynuyorlar. Hükümetin bu mülteci sorununa çözüm bulması gerekiyor” dedi.

BİZ HAKKIMIZI İSTİYORUZ

“Biz kimseden korkmayız, biz sadece hakkımızı istiyoruz” diyen Ergün, kamuda ve özelde çalışanların geçim indiriminin daha yüksek olmasına rağmen, emeklilere verilen aylık ek ödeme tutarının ise sadece yüzde 4 olduğunu ifade etti. Biz üvey evlatmıyız diyen Ergün, emekli maaşlarına yansıtılan ek ödeme tutarının yüzde 10’a çıkarılmasını talep ettiklerini kaydetti.  

EMEKLİ ALDIĞI MAAŞLA GEÇİNEMEZ HALE GELDİ

Emeklilerin artık aldıkları maaşla geçinemez hale geldiklerini ifade eden TÜED Genel Başkanı Kazım Ergün, “Emekliler artık yüzdelik zam değil, seyyanen zam istiyor. Çünkü neden? yüzdelik maaş artışıyla 8 bin lira maaş alan bir emeklinin maaşına yüzde 10 zam yapıldığında 800 lira artış yansımış oluyor, ama 3 bin lira maaş alan biri ise 300 lira zam almış oluyor. Dolayısıyla emekliler arasındaki maaşlarda makas açılmış oluyor, bu yüzden seyyanen zam istiyoruz” dedi.

2000 SONRASI EMEKLİ OLANLARIN İNTİBAK YASASI HALA ÇIKMADI

Geçmiş yıllarda 2000 öncesi emekli olanların intibak düzenlemelerinin yapıldığını hatırlatan Kazım Ergün, “Ancak 2000 sonrası emekli olanların intibak düzenlemesi hala yapılmış değil. Bu konuda hakkımızı gerek Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nde gerekse Anayasa Mahkemesi’nde aradık ama oralardan bir sonuç elde edemedik. TBMM’de bu konu yıllardır beklemekte dedi.

TOKİ İLE İŞBİRLİĞİ YAPIYORUZ

Türkiye Emekliler Derneğinin bir Yapı Kooperatifi  olmadığını hatırlatan TÜED Genel Başkanı Kazım Ergün, “Bu konuda yanlış anlaşılmalar var. bizim derneği bir yapı kooperatifi gibi görenler var. Biz üyelerimizin konut sahibi olması noktasında TOKİ ile işbirliği yapıyoruz” dedi.

DERNEĞİNİZE SAHİP ÇIKIN

Türkiye Emekliler Derneğinin emeklilerin her türlü sorununa sahip çıktığını, bayram ikramiyelerinin bu yıl 1100 liraya yükseltildiğini, promosyon tutarlarının da artmaya devam ettiğini kaydeden Kazım Ergün, “Yıllardır emeklilerden alınan muayene ve katkı paylarını kaldırın diyoruz. Ama bir türlü bu konuda sonuç alamadık. Çünkü emeklinin bir ayağı hastanede, maaşının bir bölümü hastanelere ve ilaç paralarına gidiyor” dedi. Ergün, konuşmasında ayrıca doğalgaz ve elektriğe yapılan yüksek zamları da eleştirdi

 

 

 

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Mehmet

29 Temmuz 2021 Perşembe 21:00

Defolsun gitsinler ülkelerine herkes adam gibi maaşı ile adam çalıştırsın elmayı dikerken multeciye mi güvendiniz

Vatandaş

29 Temmuz 2021 Perşembe 19:49

Y.d adam bulamıyorsun değildir o 3 kuruşa çalışacak köle bulamıyoruz de bari çıkar bilinçaltındaki gerçeği.

Y.d

29 Temmuz 2021 Perşembe 17:52

Ekmeğiyle oynan çocukları elma zamanı eğridir Gelendost ta gönderinde elma toplayacak adam bulamıyoruz boş boş konuşmayın

Garip

29 Temmuz 2021 Perşembe 13:08

Hilmi evine al bak ozaman. Atalarımız bu toprakları kanıyla almış böle ****ler vatan hainleri gelsin yaşasın diye değil savaşsınlar ülkelerinde buraya gelip nargile içmeye benzemez bu işler

Garip

29 Temmuz 2021 Perşembe 13:06

Bu mülteciler yakacak bu ülkeyi önlem alınmazsa

İspartali

29 Temmuz 2021 Perşembe 12:00

Bayramda nasıl gittiyseniz yine gidin ve bir daha gelmeyin savas varsa serefinizle şehit yada gazî olun cocuklariniza kadınlarımıza yaşlılarıniza yaralılarınuza bakarız ama gencleriniz ayıp ediyorlar bunları çok seven varsa evinde baksın

Hilmi

29 Temmuz 2021 Perşembe 11:50

Tam tersi olsa sen mülteci olsan acaba ne olur me olur bana bakin dersin .kendini onlarin yerine koy . Chp zihniyeti boyle

VATANDAŞ

29 Temmuz 2021 Perşembe 11:18

Sen önce TOKİ ayağına dalavere üyelik formu imzalatıp üye yaptığın emeklilerin aidatlarının hesabını ver. Dışladığınız Suriyeliler, Afganlılar sizin çöpünüzü geri dönüştürerek rızıklarını kazanıyor, kimin ekmeğini elinden almışlar aç gözlüler.

Vatandaş

29 Temmuz 2021 Perşembe 09:54

Afgan ve suriyeli güzellemesi yapanlar evinde afgan ve suriyelileri misafir etsin. Ben araplarla birlikte yaşamak çocuğumun arap kültürüyle büyümesini istemiyorum. Allah akıl fikir versin şunu savunanlara allah akıl fikir versin ne diyeyim başka.

Hacı Ali

29 Temmuz 2021 Perşembe 07:10

Uluborlu'nun Kapıdağı efsanesi var.(bilmeyenler bilenlerden sorsun) Isparta'nın %60 ı Türkiye'nin %51 i bu efsaneye uygun.

Gülistane

29 Temmuz 2021 Perşembe 06:43

Zamanın behrinde elimizde avucumuzda bir mermi atacak paramız ve silahımız yokken Pakistanlı, Afganlı kardeşlerimiz kollarındaki bilezikleri satıp bize gönderdiler, artan (güyaaaa artan) para ile de İŞ BANKASINI kurdular, İş Bankasından nemalanan güruh ve avaneleri şimdi de ahkam kesmeye çalışıyorlar. Mültecilerden uygunsuz davrananlar varsa Polisi var, Jandarması var, gerekli işlemler yapılır, cezasını çeker.

Güllük gülistanlık

29 Temmuz 2021 Perşembe 06:32

Türkiyede yaşayan Türklerin, Arapların, Suriyelilerin, Afganlıların, Somalilerin, Malezyalıların vs. rızıklarını ALLAH veriyor. Ayeti Kerime ile bu durum sabittir. Diğer ülkelerde yaşayanların rızıklarını da ALLAH veriyor. Türkiyede yaşayan yabancı olarak İNGİLİZLERDE VAR, ALMANLARDA VAR, RUMLARDA VAR, ERMENİLERDE VAR. Bunlara birşey denmiyor da niye Suriyeli, Afganlı vs. lere hücum ediliyor ki. Rızkı veren ALLAH' tır.

Abdullah AYDIN

29 Temmuz 2021 Perşembe 05:46

Biz onlara bakmıyoruz ki, onlar bize bakıyorlar. Onlar olmasaydı ekonomi çökerdi. Bakanın dediklerini duymadın mı?

Vatandaş

29 Temmuz 2021 Perşembe 04:47

Noluyor biryerden isaret fişeği gelmiş gibi yine koro başladı mülteci istemiyoruz suriyeli evine dönsün nakaratı tutturmuşsunuz .sizdemi fonlama basının oyununa gelip gündem değişsin fonlanan basın rahatlasin derdindesiniz. Önceliğimiz vatanı satmaya kalkan fonlama basın elestirmek olmalı.,biz misa**** bakarız inancımız gereği yenen yerde bereket olur, Rabbim fazlasıyla verir endişe etmeyin

İspartali 3232

29 Temmuz 2021 Perşembe 02:10

Sizi gaza getiriyorlar bu mülteciler devletten maaş falan almıyor birleşmiş milletlerden kişi basi alınan paraları bunlara vermiyorlar120 TL falan veriyorlar gerisi devlete kalıyor inanmayın hastanede sıra beklemiyorlar diyorlar yalan iş yeri açanlar vergi vermiyor diyorlar yalan inanmayın

Üyeniz.

29 Temmuz 2021 Perşembe 01:44

Emekliye eş yardımı ek gösterge isteyin seyyanen zam enflasyon farkı refah payı isteyin..

Irkçi degilim

29 Temmuz 2021 Perşembe 01:35

Arap Türk irkçilik yapmayin.1.dunya savaşinda Osmanli toprağigdi Suriye.Senin atam dediğin kişiler Lozan da Orayi peşkeş çektiler.Kabre girdiğinse Arap Türk ayrimi yapilmayacak Hangi dine mensupsan yaptiğin amellerinle haşrolunacaksin.Rizki veren Allahtir.Sizlermi veriyorsunuz

Mülteci istemiyorum

29 Temmuz 2021 Perşembe 00:21

Can güvenliği olmasa Suriye'ye bayram tatiline giderler mi? Can güvenlikleri var .Neden benim vatanımda yaşıyorlar. Mülteci dediğin can güvenliği oluncaya kadar sınırda kamplarda yaşar. Türkiye'nin her yerine dağıtılmaz.Vatandaşlık verilmez. Maaşa bağlanmaz. Kamplarda yemek verilir. Sonra gönderilir. Vatanın tapusu mülteciye verilmez. 1. Dünya Savaşı'nda atalarımı vuran Arapları Vatanımda istemiyorum. Gitsinler. Türkler işsiz aç. Yeter.

Yakında biz azınlık olacağız uyanın

29 Temmuz 2021 Perşembe 00:13

Hiçbir Arap Çanakkale'de savaşmadı. Aksine İngiliz Fransızlarla bizim dedelerimiz savaşırken arkadan vurdular. İngilizlerle bir olup Hicaz-Yemen Cephesi'nde 1918 yılında esir düşen 16. Tümenin 48. Alayındaki Osmanlı askerlerine karşı Seydibeşir Kampı'nda İçine bol miktarda krizol maddesi eklenmiş su dolu kazanlara dipçikle zorla sokulan 15.000 Osmanlı askeri kör edilmiştir. Yok din kardeşiymiş. Tarih bilmeden ahkam kesmeyin. Alın evinizde besleyin. Vatanımda mülteci istemiyorum. Gitsinler yeter.

MAHONİYE CEVAP Arap sevici mahoni

28 Temmuz 2021 Çarşamba 23:54

Arap sevici mahoni evine al din kardeşini evinde besle evini arabanı malını mülkünü ortak kullan Suriyeli ve afganlılarla Suriyeli ve afganlılar Arabistan'a gitsin duabiye karara abudabiye gitsin tek müslüman ülke bizmiyiz sende onlarla beraber git Birilerine sahip cıkacaksak dogu Türkistan lı kardeşlerimize soydaşlarımıza sahip cıkalım Hain pis Araplara degil ASİL SOYDAŞIMIZ OLAN ASİL TÜRK KARDEŞİMİZE DOGU TÜRKİSTAN LI KARDEŞLERİMİZE SAHİP CIKALIM Hain pis Araplara degil

Veysel

28 Temmuz 2021 Çarşamba 22:52

Akp ve Mhp ye oy vermiş gönül vermiş troller evlerinizin kapılarını temelli açıverin afganlıya,surelilere.Temelli bakıverin bu insanlara,hatta nüfusunuza geçirin...Bu mültecilerin gitmesini istiyorsanız 2023 seçimlerinde akp ye tekmeyi vuracaksınız.

Isparta32

28 Temmuz 2021 Çarşamba 22:46

Suriyede petrol kuyularının başında abd itleri duruyor petrolü ****ürüyorlar bizede suriyeli mültecilere bakmak kalıyor turist gibi memleketlerine gezmeye gidip geri geliyorlar bizim devlet kör besleyici değil ben başkanımıza sonuna kadar katılıyorum.

Seyyah

28 Temmuz 2021 Çarşamba 22:32

Benim askerim suriyede savaşıyor şehit gazı oluyor, suriyeli Türkiye'de sahillerde eğleniyor. Önemli değil ne demek. Misafir Perver bir toplumuz ama sal_Ak değiliz.

ayse

28 Temmuz 2021 Çarşamba 22:13

mahoni lakaplı kişi, git biraz tarih öğren de öyle fikir beyan et. Çanakkale´de hangi arap ölmüş hangi arap savaşmış. Kahraman Türk askeri geçmişte filistin´de, arap çöllerinde bu insanlar için savaşmış karşılığında bunlar İngilizle işbirliği yapmış o topraklar elden çıkmış. Bir de millete üsten üsten konuşma, şeytanla isbirliği imiş. kimsin sen de insanları böyle yargılıyabiliyorsun. Bu devlet, millet vatan için çalışıp emekli olmuş kişilerin emekli maaşlarını ödemek de boynumuzun borcudur.

ermeni vs.

28 Temmuz 2021 Çarşamba 21:32

Biraz tarih bilen aynı şeyleri ermeni meselesinde de yaşadığımız bilir.Yıllar yılı onlara "millet-i sadıka" demiş sadrazam bile yapmışız! Netice ortada! Yaktılar,yıktılar,kestiler,hala can düşmanımızdan beter düşmanlık edeiyorlar! Akıllanmadınız mı? Yemen'de şehit olanlardan,Fahreettin Paşa'dan? Def olup gitsin hepsi! Yörük sırtından kurban kesmeyin!!!

ĞÜNEY DOĞULU/ ISPARTADA YAŞAYAN

28 Temmuz 2021 Çarşamba 20:37

yorum yazmayacaktım. LAKİN: IRKÇILIĞIN,HAKSIZLIĞIN, KARŞISINDA SESİZ DURMAK DİLSİZ ŞEYTANDIR. hep beraber TÜRKİYE yi VATAN OLARAK KURDUK lakin. CEPHEDE KAFİRE KARŞI MUCADELE VERİRKEN herhalde kimse TÜRKE SEVDALI OLDUĞUNDAN DOLAYI MUÜCADELE VERMEDİ herkes KENDİ NAMUSUNU KORUMAK İÇİN MÜCADELE VERİP . TÜRKİYE yi vatan yaptık. ÇANAKKALE RUHU OLMAYAN BOŞ TENEKEDİR. boş tenekeden çok ses çıkar.

Esnaf

28 Temmuz 2021 Çarşamba 20:18

Sizin muhacir kardeşleriniz dün akşam bağlar Mahallesi'nde ev basıyorlardı.10tane genç Afganlı bunları sevenler kendi evinde beslesin hatta damat yapsınlar.kendilerine....

Veli

28 Temmuz 2021 Çarşamba 19:21

2008 yılında aylık bağlama oranını yüzde 70 den yüzde 30 düşürüldü ve emekli olanlar açlığa yoksulluğa mahkum edildi. Çok doğru mültecilere bakmak zorunda değiliz.

Turk

28 Temmuz 2021 Çarşamba 19:17

Bakmalıyız diyenler evlerinde misafir etsinler de samimiyetlerine in****ım.

İhtiyar heyeti

28 Temmuz 2021 Çarşamba 19:15

Allah ıslah etsin cumlemizi. Neyimiz eksildiki. Hastahaneye gittinde tedavinmi eksildi çeşmeden suyunmu akmadı. Iyı parti siyaseti CHP zihniyeti bu tur söylemler. Muslüman mazluma yardım etmekle mukelleftir. Allahın hukmünü yok sayan varsa mazlumuda yok sayabilir. Bizim aynı duruma düşmiyeceğimizin garantisini verebilirm isin. Son kullanma tarihin geçmiş gazoz

Hesap

28 Temmuz 2021 Çarşamba 18:50

Kimse mülteci istemez iken hükümet isteriz diyo dünyanın akıllısı Bi bizmiyiz Halka rağmen bu inat sonunda sonunuz mülteciler yüzünden olcak

Tayyipcan

28 Temmuz 2021 Çarşamba 18:28

Akp liler ümmet kardeşlerini evlerine alıp bir zahmet baksınlar.afgan , suriyeli , somalili demeden 3 er 5 er alıp evlerine beslesinler

İlker

28 Temmuz 2021 Çarşamba 18:22

Birisi su mahoni denen Man kafaya Arapların o yıllarda İngilizlerle anlaşıp bizi arkamızdan nasıl hancerledigini anlatsın.İsrail in büyük ortadoğu projesini, Türkiye nin bu projede Ortadoğu ve üçüncü dünya ülkelerinden yurdundan edilen insanlara belli bi para karşılığı bakıcılığı ni da üstlendiğini de anlatmayı unutmasin

moonlight

28 Temmuz 2021 Çarşamba 17:38

Aptal Mahoni Çanakkalede şehit olanlar orada yaşayan Türklerdi.Arabistanlı Lawrance'ın hainleri değildi

Syrian

28 Temmuz 2021 Çarşamba 17:05

Yetmez ama evet gelsin gelsin Suriyeli aftan İranlı yakında Tunuslu ve Libyalılar da geldimi ümmet tamam.

Mahoni

28 Temmuz 2021 Çarşamba 16:55

Uyanın be utanin 100 sene önce Suriye Antalya gibi Van gibi Mersin gibi bizim topraklarımızdi Çanakkale'de niş işleri vardı haleplinin humuslunun sam lilin bugün burada olanların dedeleri senin olmayabilir ama bizim ecdadımız la beraber üzüm hoşafı içerek şehit oldular bu kadar bencillik etmeyin Allah'tan korkun sanki cebinden para veriyor gibi zorunda değiliz diyor bende zorunda değilim 38 yaşında emekli olmuş birinin maaşını ödemeye emekliymis git ibadetini yap şeytanla birlik olma

Bu ülkede Afgan ve suriyeli istemiyoruz

28 Temmuz 2021 Çarşamba 16:41

Bu Suriyeli konusu ülkede herkesi ilgilendirir ve herkes bu konuda yorum yapabilir Biz bu ülkede Afgan ve suriyeli istemiyoruz isteyenler varsa alsın evinde beslesinler bunlar 15 yada 20 yıl sonra bu ülkenin başına bela olacaklar İllaki birilerine bakacaksak Çin zulmündeki dogu Türkistan lı kardeşlerimize açalım ülkemizi

Hacı Ali

28 Temmuz 2021 Çarşamba 16:16

Artık Alman gibi düşünme vakti geldi. Bolu Belediye başkanı haklı. İsteyen kendi evinde baksın.

adem

28 Temmuz 2021 Çarşamba 16:02

kardeşim emekli derneğimisin,Muhalefet parti liderimi.Biran önce istifa edip lütfen siyasete girin

vatandaş rıza

28 Temmuz 2021 Çarşamba 15:31

yapacağın tek şey var emeklinin üzerinden siyaset yapma istifa et git malum partiden siyasete gir efendi

9w2

28 Temmuz 2021 Çarşamba 15:15

din iman hüloğ

YOBAZSAVAR

28 Temmuz 2021 Çarşamba 14:44

HAYDİ AKP'LİLER ÖYLE KONUŞMASI DEĞİL ALIN BAKALIM EVİNİZE İKİ TANE AFGAN DA BESLEYİN HANİ DİN KARDEŞİYDİK?

YER Mİ?

28 Temmuz 2021 Çarşamba 14:43

MADEM SURİYELİLER AFGANLAR BİZİM MİSAFİRİMİZ 1000 ODALI CUMHURBAŞKANLIĞI SARAYINDA AĞIRLAYALIM

CUBEYR HABBAB

28 Temmuz 2021 Çarşamba 14:41

BEN SURİ ISPARTA GUUZEL BİZE BAKMAK TURK EKMEK SU PARA VERMEK COK SEVMEK ERDOGAN

mett

28 Temmuz 2021 Çarşamba 14:11

emeklileri tek değerlendirmein.memur emeklileri kebap ama askari ücret emeklilerinin hali berbat.bunun için çalışma yapın.bırakın zaten albay emeklisi on bin alıyor.yada dsi emeklisi en az beş bin alıyor.diğerlerinin değerini yükseltin bence.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR