23 Nisan 2024 Salı

O CİNAYET DAVASI BAŞLADI

ISPARTA'nın Yalvaç ilçesinde Hakan Kaya'yı (35) göğsünden tabancayla vurarak öldüren Mustafa Karakurt'un (35) yargılanmasına başlandı.

Isparta

NURETTİN ARKAN - YALVAÇ

Yalvaç'a bağlı Yukarı Tırtar köyünde 30 Eylül 2017 tarihinde Hakan Kaya ve Mustafa Karakurt, arazi meselesi yüzünden tartıştı. Olayın büyümesi üzerine Mustafa Karakurt, Hakan Kaya'yı tabancayla göğsünden vurarak öldürdü. Olaydan sonra jandarmaya teslim olan Mustafa Karakurt, sulh ceza hakimliğince tutuklandı.

'Kasten öldürme' suçundan hakkında dava açılan Mustafa Karakurt'un yargılanmasına Yalvaç Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlandı. Duruşmada ifade veren Mustafa Karakurt, Hakan Kaya ile aralarında bir arazi satışından kaynaklanan anlaşmazlık olduğunu söyledi. Olaydan bir hafta önce Hakan Kaya'nın kendisine ait besihaneye geldiğini belirten Karakurt, "Uyuduğum sırada silahın kabzasıyla bana vurdu. Cep telefonuyla mesaj atarak 'O gün tetiğe bastım ancak düşme, Allah korudu' diye yazdı. Sürekli köyü terk etmem için beni tehdit ediyordu. Kendisinden satın aldığım tarlayı geri satmamı istedi. Teminat olarak da bana 25 bin liralık senet imzalatmak istiyordu. Olay gecesi besihaneye gelerek bana senedi imzalatmak istedi" dedi.

VURACAK SANDIM ATEŞ ETTİM

Senedi imzalamamak için direndiğini anlatan Mustafa Karakurt, bunun Üzerine Hakan Kaya'nın kendisini silah zoruyla otomobile bindirdiğini ileri sürdü. Araca bindiklerinde Kaya'nın elinde tabanca olduğunu vurgulayan Karakurt, "Bana ateş edeceğini düşünerek üzerimde bulunan tabancayla bakmadan 2 el ateş ettim. Araçtan inerek kaçtım. Hakan Kaya arkamdan koştu. Bunun üzerine 2 el daha ateş ettim. Hakan Kaya yere düştü. Jandarmayı arayarak olayı haber verdim. Ardından da ilçe merkezine giderek jandarmaya teslim oldum" diye konuştu.

Mahkeme heyeti, tanık ifadelerinin de ardından olay yerinden keşif yapılmasına karar vererek duruşmayı erteledi.

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR