19 Nisan 2024 Cuma

O TOPRAKLAR İMARA AÇILIYOR

Belediye Meclisi’nde yapı sektörünü rahatlatacak, Yakaörenlileri sevindirecek bir karar alındı.

Isparta

Yakaröen Köyü sakinlerinin Isparta’nın gelişim sahası olarak gördükleri Batıkent Mahallesi devamında

Gölcük Yolu’na kadar olan alandaki bölgenin imara açılması yönündeki talebi olumlu karşılandı. Isparta Belediye Meclisi, yapı sektörünü nefes aldıracak ve Yakaörenlileri sevindirecek tarihi bir karara imza attı.

Meclis, 60 hektarlık alanın imara açılması için ilk adımı attı.

İşte Meclis İmar Komisyonu kararı:

“Yakaören Köyü Muhtarlığı’nın 1/100000 ölçekli Antalya, Burdur, Isparta çevre düzeni planında Belediyemiz sorumluluk alanında kalan bölümün bir kısmında değişiklik yapılması teklifi 1/100000 ölçekli Antalya, Burdur, Isparta çevre düzeni planında Belediyemiz sorumluluk alanında kalan, Batıkent Mahallesi-Burdur Yolu-Yakaören Köyü-Gölcük, Milas Mesire alanı yolu arasında kalan mevcut planda Tardım Alanı olarak ayrılmış olan alanın Gelişme Alanı olarak değişiklik yapılması ve değişiklik için yetkili kurum olan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na sunulması komisyonumuzca uygun bulunmuştur.”

Hatırlanacağı üzere Yakaören Köylüleri, DSİ’nin Milas bölgesinde yapacağı gölet için gerekli sulama sisteminin bu topraklara yapılacak olmasını tepki göstermiş ve DSİ projesinden sulama sistemi bölümünü çıkartmışlardı. Daha sonra da Yakaören Köyü Muhtarlığı, Belediyeye 60 hektarlık alanın imara açılması için yazı vermişti.

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Zafer yılmaz

12 Şubat 2018 Pazartesi 01:01

Parti gözetmeksizin bütün başkanların yaptığı budur belediyelerde yandaşlar ****ürür. Bide parası çok olanlar parası çok olanda idarenin yanındadır öyle ****ürür.

özkurt iyidir iyi

11 Şubat 2018 Pazar 12:43

Uzun zamandır bunu bekliyorduk. İyi oldu. verimsiz topraklardi, gül diktik kurudu, ağaç diktik Olmadı. Hayırlı olsun. iyi olmuş. iyi çok iyi.

Aaa

10 Şubat 2018 Cumartesi 20:26

Yazıkkk deprem bölgesi zemin pomza yazıkk

kerim

10 Şubat 2018 Cumartesi 19:54

MEMLEKETİMİZ YILDAN YILA KURAKLAŞIYOR VERİMLİ TARLALARI BETON YIGININA ÇEVİRİRSENİZ GÜN GELİR ÇOCUKLARINIZ TORUNLARINIZ AÇLIKTAN SİZE DUA EDEREK O BETONLARI KEMİRİRLER

Vatandas

10 Şubat 2018 Cumartesi 19:45

Baskan yine kaldirdin demek parselleri. Pardon sen yapmiyorsun ama esin dostun kizlarin damatlar yada sana hizmet edenler. Netice de hepside senin. Sonra piskin piskin ekranlara cikip sizde alsaydiniz cunurden dedin ya ayni onun gibi dersin yine bence. Hadi hayirli olsun yusuf ziya gunaydina. Tarlalari yine arsa olmus.

KOCA KURT

10 Şubat 2018 Cumartesi 19:00

İMAR RANTÇILARI ÇOKTAN YALAMIŞTIR ORALARI, BİRİLERİ, BİRİLERİNN ÜZERİNDEN MALI GÖTÜRDÜ HARAM OLSUN.............taktik basit önce topla sonra aç. vay adalet vaaaayyy.......

Isparta

10 Şubat 2018 Cumartesi 16:55

Çok kötü bir haber bence. Betonlaşma ,yeşilin sonu......

Vatandaş ALİ

10 Şubat 2018 Cumartesi 16:40

Zamanında ****arın imara açılacağını bilenler,zaten topladılar toplayacaklarını.. Şimdide imara açıldı 7 kat verildi. Bir bodrum ve bir de çatı kat 9 kat eder.hadi hayırlısı. Sanki ****ar imara açılınca ev fiyatları düşecek. Hem valla hem billa 350bin lralık evler 450- 500 bin olmazsa gelin görün ....

İyi olmuş

10 Şubat 2018 Cumartesi 13:58

Çok olumlu olmuş. Bügüne kadar bir çok alanın imara açılması lazımdı. Ev fiyatları 400-500 bin Tl oldu sebep arsa pahalılığı ve kat azlığı

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR