19 Nisan 2024 Cuma

ÖĞRENCİYE KAPI KOLU VE SİLGİ FIRLATAN ÖĞRETMENE SUÇ DUYURUSU

ÖĞRENCİYE KAPI KOLU VE SİLGİ FIRLATAN ÖĞRETMENE SUÇ DUYURUSU

Isparta

ISPARTA'nın Keçiborlu İlçesi'nde 8 öğrenci velisi, ortaokulda eğitim gören çocuklarına kapı kolu, silgi ve kalorifer peteğinin plastik vanası gibi cisimler fırlattığı iddiasıyla fen bilgisi öğretmeni hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. Hakkında idari soruşturma başlatılan öğretme de başka okulda görevlendirildi.

Keçiborlu İMKB Ortaokulu'nda görevli fen bilgisi öğretmeni M.E., iddiaya göre çeşitli zamanlarda öğrencilere silgi ve kalorifer peteğinin plastik vanası gibi cisimler fırlatarak şiddet uyguladı. Son olarak M.E., 5-Bsınıfı öğrencilerinden B.E.'ye kapı kolu fırlattı. Kapı kolu ayağına gelen çocuk, olayı ailesinden gizledi. Ancak diğer öğrenciler durumu anlattı. Bunun üzerine anne İlknur E., okula gelerek müdürle görüştü. Öğretmenin pişman olduğunun anlatılması üzerine anne şikayetten vazgeçip eve döndü.

Bir süre sonra aynı öğretmen B.E.'ye sınıfta "Yine kapı kolu atarım eve kapı koluyla gidersin" dedi. Bu durumdan haberdar olan anne İlknur E., okula giderek öğretmen M. E. ve okul müdürüyle görüştü. Anne E. öğretmene, "Benim çocuğuma nasıl kapı kolu atarsın Seni şikayet edeceğim" dedi. İddiaya göre öğretmen de "Çocuklarınız durmuyor,düzgün ders işleyemiyorum, o yüzden yapıyorum" karşılığını verdi.

VELİLERDEN SUÇ DUYURUSU

Bu olayın ardından diğer öğrenciler de aynı öğretmenin zaman zaman kendilerine de fiziksel şiddet uyguladığını aileleriyle paylaştı.Öğrenciler, M.E.'nin derste silgi ve kalorifer peteğinin plastik vanası gibi cisimleri kendilerine fırlattığını, bazen su serptiğini bazen de parmaklarını büktüğünü söyledi. Çocuklarından gelen bilgi sonrası veliler hep birlikte öğretmeni şikayet etme kararı aldı. Önceki gün Cumhuriyet Savcılığına giden 8 veli, öğretmen hakkında suç duyurusunda bulundu. Öğrenciler de savcılıkta ifade verdi.

ÇOCUKLAR KORKUP BAŞKANA KAÇTI

Dün sabah okula giden öğrenciler ise fen bilgisi dersine M.E.'nin gireceğini duyunca korkarak okuldan kaçtı. Keçiborlu Belediye Başkanı Ak Partili Yusuf Murat Parlak'ın kızının da aralarında bulunduğu öğrenciler, belediyeye geldi. Öğrenciler Başkan Parlak'a durumu anlatırken, bir süre sonra olayı haber alan aileleri de belediyeye geldi. Başkan Parlak, Kaymakam vekili Vali Yardımcısı Fatih Aksoy'dan randevu aldı ve veliler Aksoy'a da durumu anlattı.

İDARİ SORUŞTURMA YAPILIYOR

Olayla ilgili açıklama yapan Kaymakam vekili Fatih Aksoy, öğretmenle ilgili idari soruşturma başlatıldığını açıklarken, "Çocuklar okula devam edecek" dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü İlyas Can da öğretmen hakkında disiplin soruşturması başlatıldığını belirterek, okuldaki görevlendirmesinin ise İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce iptal edildiğini kaydetti.

Kadrosu aynı ilçede başka bir okulda bulunan ancak Keçiborlu İMKB Ortaokulu'nda fen bilgisi öğretmeni olarak görevlendirilen M.E.'nin görevlendirmesinin iptal edildiği ve diğer okula döndüğü belirtildi.

'ÇOCUKLARIMIZ OKULA GİTMEK İSTEMİYOR'

Yaşanan olayı anlatan İlknur Erdoğdu, çocukların şiddete maruz kaldığını aktarırken, şöyle dedi:

"Fen dersi öğretmeni çocuklarımızı hem tehditle hem de bir şeyler atarak korkutmuş. İlk olarak çocuğuma kapı kolu fırlatıyor, döküm bir maddeden. Arkadaşı savunmaya kalkınca da küre gibi bir şey fırlatıyor,başka bir çocuğun parmağını burkuyor. Daha önce başka bir çocuğumuzun boğazına yapışıyor, sarsıyor çocuğumuzu. Yani bir- iki değil bir sürü olay oldu.Çocuklarımız okula gitmek istemiyor."

'ÇOCUĞUM ÇOK ETKİLENDİ'

Ülkü Göl de "Psikolojik açıdan çocuğum çok etkilendi.Hocanın yaptığı şeyden pişmanlık duymaması ve 'Yapacağım' demeye devam etmesi bizi şikayete yönlendirdi. Çocuğumuz psikolojisini nasıl düzelteceğiz bilmiyorum" diye konuştu.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

celal

07 Kasım 2016 Pazartesi 15:21

yalnız k. daha hoca değilim, doktora yapıyorum.Disiplinin dayakla olmayacağını savunuyorum, öncelikle yazdıklarımın tamamını okuyun.Gevşek eğitim sistemi ortadan kalkarsa dayak atan öğretmenler de ortadan kalkacak buna eminim.Çünkü dayak attığında onun da karşısına disiplin çıkacak.Bunun üzerine akademik çalışmalar var, araştırın hak vereceksiniz.

Yanlız k.

06 Kasım 2016 Pazar 11:28

Bıraz oneki displin şart diyen diyen galba bu isleri yapan bi hoca. Sizi kınıyorum alahtanda dileğim böylelerinde terbiye edecek kahramanları karşınıza cıkar

Sulo

07 Kasım 2016 Pazartesi 20:45

Yalnız k (köpek) denilen terbiyesiz ..... Önce seni köpek terbiyecisine göndermek gerek.

celal

06 Kasım 2016 Pazar 02:11

terzilerdeki 1 metrelik tahta cetvelle dövmüştü bizim hocamız, bir kez olsun ailemize gidip şikayet etmedik aksine kendimize çeki düzen verdik ve okulun son yılına kadar tekrarını yaşamadık. disiplin şart, avrupa ülkeleri gibi olmak istiyorsak disiplini eğitimle aynı satıra koymalıyız. disiplin=dayak olarak anlayan olmasın sakın,en ufak bi bahaneyle tatilleri uzatarak,kılık kıyafeti serbest bırakarak,öğrencisini terbiye etmeye çalışan öğretmenleri cezalandırarak bu işin olmayacağını savunuyorum.

cem seymen

06 Kasım 2016 Pazar 00:59

milli eğitim her hafta okul wc lerini incelemeli ,özellikle ülkü çok kötü durumda denetim şart koltukta oturma hareket et kontrol tüm okulları wc leri

Sulo

06 Kasım 2016 Pazar 00:35

Ana-babalar önce çocuğuna terbiye versin.Bugün araba ile sokak arasından geçerken 7-8 yaşlarında 2 çocuk sapanlarıyla aracın yan tarafına taş attılar.O an durdum ve koştum yakaladım birini.Oğlum neden taş atıyorsun gelen giden araçlara diyecektim ki,çocuğun anası peydah oldu camda.Çocuğum ne yaptıda azarlıyorsun demez mi bana!Polise gideceğim demeye başladı.. Ahh bir görseydi çocuğu sapanla gelen geçen arabalara taş attığını.Sözün kısası; ana babalar neyin ne olduğunu bilmeden hareket etmeyin.

Sulo

07 Kasım 2016 Pazartesi 20:49

Yorumu beğenmeyen deyyus!!O taşlanan araba senin olsaydı,sanırım çocukları oracıkta gebertirdin.Yada o çocuklar kesin senindi..İnsanları anlamak zor..

vatandaş

05 Kasım 2016 Cumartesi 19:11

yahu habere bak hizaya gel öğrencilerin durumu belli disiplin yok.lakayıltlık çok gelde ders anlat.yani şimdi öğretmen durduk yere öğ.ciye bişeyler attı öylemi..? vah vah öğrenciye

Ak Partili

05 Kasım 2016 Cumartesi 16:48

Aman Allahim öğretmenin suçuna bakın. Yok canım yok biz adam olmayiz. Şimdi o ogretmen bundan sonra nasil ders anlatir. Ya belediye baskanina ne demeli.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR