20 Nisan 2024 Cumartesi

ÖĞRETMENEVİ ÖNÜNDEKİ AĞAÇLAR KESİLDİ

ÖĞRETMENEVİ ÖNÜNDEKİ AĞAÇLAR KESİLDİ

Isparta

Isparta, Yenice Mahallesi'ndeki kestane ağaçlarının katliamının acısını yaşarken yeni bir ağaç kesim olayı ile karşı karşıya kaldı. Isparta Öğretmenevi'nin bahçesindeki ve bina önündeki kaldırımdaki yetişmiş bir çok ağaç izin süreci tamamlandıktan sonra kesildi. Orman Bölge Müdürlüğü'nün bu ağaçların kesilmesine bu kadar basit bir şekilde izin vermesi dikkat çekiyor.

         Edinilen bilgilere göre, Öğretmenevi Müdürlüğü, yazlık bahçe olarak kullanılan alanın kenarındaki ağaçlar ile bina önündeki kaldırımdaki ağaçların kesilmesine müsaade edilmesi için önce Milli Emlak Müdürlüğü'ne yazı yazdı. Milli Emlak Müdürlüğü'nden de Orman Bölge Müdürlüğü'nden ağaç kesimi için müsaade istendi.Ağaçların yüksek gerilim hattına zarar verdiği gibi çeşitli gerekçelerle kesilmesi Orman Bölge Müdürlüğü'nce 'ekonomik ömrünü doldurdu' gibi basit bir resmi dille izin altına alındı. Resmi kurumlardan alının izin doğrultusunda dün Öğretmenevi Müdürlüğü'ndeki yetişmiş ağaçların kesim işlemi gerçekleştirildi.Hafta sonu tatili nedeniyle Öğretmenevi'nde bulunan emekli öğretmenler kesime büyük tepki gösterdi.

BAŞKAN GÜNAYDIN TALİMAT VERDİ

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ın talimatı ile olay yerinde inceleme yapan Zabıta Öğretmenevi hakkında Doğaya zarar vermekten tutanak tuttu. Konu Belediye encümenin de değerlendirecek.


YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Depreşik

11 Nisan 2017 Salı 09:34

Bu ülke de orman ağaçlarını keserek toprağa taşa "OGM" yazan tek kurum Orman Müdürlükleri değilmidir. Bu zihniyetten çok aman aman bir doğa sevgisi beklemek, azıcık birazcık ta olsa ütopya olmaz mı sizce sevgili hemşehrilerim...

anti-gezici

10 Nisan 2017 Pazartesi 15:12

Migros kavşağında kaç yıllık kaç tane ağaç kesildi? Gezi eylemlerinde 17 ağaç için Isparta Valiliğine gece 3 te koşanlar, derdiniz ağaçsa, öğretmenevi, migros kavşağı ağaçları ağaç değilmiydi yoksa gezi de derdiniz başka bir şey mi idi?

Araştıran Ispartalı

10 Nisan 2017 Pazartesi 14:30

Çürümüş ağaçları kesmek için birilerinin yararlanması veya araçların zarar görmesi mi beklenmeli.

misafir

10 Nisan 2017 Pazartesi 11:36

ÖĞRETMEN EVİNİN ÖNÜNDEKİ AĞAÇLAR ÖMRÜNÜ TAMAMLAMIŞTA BİRAZ İLERDEKİLER TAMAMLAMAMIŞLAR MI? SAYIN ORMAN İL MÜDÜRÜ, SANA HANGİ SENDİKA BAŞKANI YADA HANGİ PARTİLİ TELEFON ETTİ,MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜNÜN HABERİ VAR MI, OLACAĞINI ZANNETMİYORUM. SAYIN BELEDİYE BAŞKANI BENCE BUNLARI MAHKEMEYE VERİN Kİ DERS OLSUN.

hakan

10 Nisan 2017 Pazartesi 16:37

öğretmen evinin önündeki kesilen ağacın cinsi ile diğerlerinin cinsi aynı mı bi bak..Birisi etlik tavuk diğeri cins tavuk misali..

mehmet

10 Nisan 2017 Pazartesi 11:03

dere kenarındaki 100 yıllık çinar, soyma, karakavak ve ismini bilmediğim ağaç türleri kesiliyor, yer eğirdir aşağı gökdere köyü...

hasan erturk

10 Nisan 2017 Pazartesi 09:50

Eğirdir aşağı gökdere köyündeki sözüm ona hazine arazisindeki 60-70 yıllık çınar ağaçları kesilerek şahıslara 49 yıllığına kiralanmaktadır. Ayrıca çınar ağaçlarının yanında başka ağaç türleride kesilmektedir. kesilen yerlerde ısırgan otu, melisa, dağ nanesi, yarpuz, gibi çeşitli bitkilerde yetişmekte olup doğa katliamı yapılmaktadır.Bu katliama orman bölge müdürlüğü nasıl izin veriyor hala aklım almıyor. Yetkilileri göreve çağırıp bu katliamın bir an önce durdurulmasını istiyoruz...

can salur

10 Nisan 2017 Pazartesi 08:58

o ağaçlar gözünüze dizinize dursun.

sengetli

10 Nisan 2017 Pazartesi 08:21

kesilen kesilmiş.iş işten geçmiş.sn.günaydın talimat vermiş.nolcak versen.

özkurt

09 Nisan 2017 Pazar 23:09

Yolun etrafı açılmış iyi olmuş.

naturel

09 Nisan 2017 Pazar 20:39

Ağaçları alçakça katleden o cahillerin hepsine ağır uygulama yapılmalı. Hala 60'ların zihnetiyle yaşıyor bu insanlar. O idareciler de -kesilmesine onay verenler de cezalandırılmalı. Örnek olsun.

dağcı

09 Nisan 2017 Pazar 19:15

Sayın Hemşehrilerim Ağacı canlıyı katledenler: kesene değil kestirene katledene değil katleddirene soracaksınız Bir Yaş Kesenin Bir Başını keserim Bu söz rafa kaldırıldı.Ağaçları herkişi her kurum dikebilir ama kesilmesi Kanuna Bağlıdır Bunun Yetkiside İl Orman Müdürlüğünündür Buradan Sanırım izin alımadığı gibi hangi amaç doğrultusunda kesildiğide belli değildir Ben yaptım ben yaparımcılık var kimseye hesap vermeme gibi alışkanlıklarımız var lütfen kanunlarımızı bilerek uyalım

JOHHNY LESHH

09 Nisan 2017 Pazar 18:05

MEMLEKET İRANA DÖNDÜ... HER CANLININ KATLİAMI YAPİLİR OLDU... YAZİK YA

Yazık

09 Nisan 2017 Pazar 17:51

Yazık yazık bünün hesabını milli eğitim ve öğretmen evinin iş güzarlarına sormak lazım !!!

Yurttaş

09 Nisan 2017 Pazar 17:32

Ağacı kes,insanı kes,hayvanların kulağını ayağını kes biz millet olarak ne zaman medeni,çağdaş olmayı öğreneceğiz????

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR