29 Mart 2024 Cuma

Ormanlık alana yakın bölgelerde yaşayanlar dikkat

Ormanlık alana yakın bölgelerde yaşayanlar dikkat

Isparta

Isparta Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, ormanlık alanlar ile ormanlık alanların civarında bulunan köy, mahalle ve yerleşim yerleri gibi bölgelerde mangal, semaver, ateş yakmak, anız veya bitki örtüsü (bağ ve bahçe artığı ot, dal vb.) yakmak yasaklandı.

Yapılan açıklamada ise; Bilindiği üzere daha önce alınan kararla orman yangınlarının sık yaşanması ve yüksek risk taşıyan meteorolojik şartların devam etmesi (yüksek sıcaklık, aşırı rüzgar ve düşük nem) nedeniyle, ilimiz dahilindeki ormanlık alanlara (Milli Park Alanları, Ören Yerleri, Piknik ve Mesire Yerleri dahil) görevliler dışında 16 Ağustos 2021 tarihine kadar girişler yasaklanmıştı.

Bunun yanında orman yangınlarıyla mücadelede önem taşıyan; ormanlık alanlar ile ormanlık alanların civarında (köy, mahalle vb. yerleşim yerleri) mangal/semaver/ateş yakmak, anız veya bitki örtüsü (bağ ve bahçe artığı ot, dal vb.) yakmak yasaktır.

Vatandaşlarımızın; belirtilen konular başta olmak üzere orman yangınlarına karşı gerekli hassasiyeti göstermeleri, orman yangınıyla karşılaşıldığında erken müdahale için vakit kaybetmeden 177 veya 112 numaralı hatlara ihbarda bulunmaları büyük önem taşımaktadır.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR