26 Nisan 2024 Cuma

PANDEMİYİ DEĞİL, ALGIYI YÖNETTİNİZ

PANDEMİYİ DEĞİL, ALGIYI YÖNETTİNİZ

Isparta

MİLYON KİŞİ BAŞINA DÜŞEN VAKA SAYISINDA DÜNYA BİRİNCİSİYİZ

İYİ Parti Isparta Milletvekili Dr. Aylin Cesur, Türkiye’nin Covid-19 pandemisinde gelinen noktayı Meclis kürsüsüne taşıdı. Konuşmasında: “Sağlık Bakanlığı’na göre 30 bin vakayla Dünya 3’üncüsüyüz. Ama durum söylenenden maalesef daha vahim.” dedi.

Cesur, “Biz bilim adamlarının, bilimden biraz mürekkep yalayanların hesaplar yaparak doğruyu tahmin etmesi çok kolay. Vaka 30 bin derken, Covid (+) olmayanlar sayılmıyor, halbuki Covid testi pozitif Covid-19 hastaları toplam vakaların yarısından az. Vaka sayımız aslında 50-60 bin civarında. Sahadan aldığımız bilgilerle de bu sonuçları doğrulayabiliyoruz. Hiç kimse kimseyi kandırmasın, batmışız batmış!” diyerek sert şekilde Meclis kürsüsünden uyarılarını ve yapılacakları sıraladı.

UYARILARIMIZA  KULAK TIKANDI

Cesur, pandemi Türkiye’de başlamadan önce pek çok uyarı yaptıklarını ancak bu uyarılara kulak tıkandığını belirterek;  “30 Ocak’ta araştıralım dedik, reddettiniz. 11 Mart’ta ülkeyi derhal 14 gün karantinaya alalım dedik, trolleriniz aracılığı ile vatan haini ilan ettiniz.  1 Haziran’da normalleşmeyin, hastalığın yayılma hızı “R0” değeri 1,56, hala çok yüksek, hastalık yayılır dedik dinlemediniz. 21 Mart’ta AVM’leri kapatırken, hafta sonları sokağa çıkma yasağı ilan edilirken toplam 277 vaka vardı, kısıtlamaları kaldırdığınızda ise bunun günde 3 katı vaka vardı. Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu?” diye sordu.

PANDEMİYİ DEĞİL, ALGIYI YÖNETMEYE KAKTINIZ

Konuşmasında sağlık çalışanlarının artan mağduriyetine değinen Cesur, “Pandemiyi değil, algıyı yönetmeye kalktınız ve bütün yükü sağlık ordumuzun omuzlarına yüklediniz. Covid-19’un meslek hastalığı kabul edilmesini ve hayatını kaybedenlerin şehit sayılmasını reddettiğiniz ellerinizle ölen her kişinin vebalini de üzerinize aldınız. 18 Kasım’a kadar 157 sağlık çalışanımızı kaybetmişiz, 30 Kasım’da bu sayı 186 olmuş, kayıplara 12 günde 30 daha eklenmiş” diye ekledi.

BİLİM KURULU DAHA NEYİ BEKLİYOR

“Milyon kişi başına 704 vaka ile dünya birincisiyiz. 50-60 bin günlük vaka ile Dünya’nın en kötü ülkesiyiz. Türkiye’ni on beş gün karantinaya alınması lazım. Daha neyi bekliyorsunuz?

DERHAL ÖNLEM ALMAZSANIZ SİSTEM BU YÜKÜ TAŞIYAMAYACAK

Aylin Cesur, “bütüncül bir pandemi yönetimi yok, çok fazla yanlış yapıldı. Pandemi ancak bilimin ön planda olduğu ve karar alma mekanizmalarında bulunduğu bir şekilde yönetilirse başarıya ulaşılır” diyerek, bundan sonra yapılacakları sıraladı. Konuşmasında sağlık sisteminin taşıyamaz hale gelmeden tedbir almak gereğine dikkat çeken Cesur, “Yoğun bakım doluluk oranları artmış, insanlar, sağlıkçılar ölüyorlar. Derhal yapılması gereken sağlık sisteminin bu yükü taşıyabilmesi için ülkenin en az on dört gün karantinaya alınması ve bunun mutlaka ekonomik destekle yapılması” diyerek İYİ Parti’nin vatandaşlara ekonomik destekler verilerek on dört günlük bir karantina uygulamasına gidilmesi teklifini Meclis kürsüsünden bir kez daha dile getirdi.

İYİ Parti Isparta Milletvekili Dr. Aylin Cesur’un TBMM’de “Türkiye’de Pandemide Son Durum” üzerine yaptığı konuşmanın tam metni:

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Ömer

03 Aralık 2020 Perşembe 20:53

Ya abla sen ne diyorsun ya Avrupa Amerika doğru konuşuyor Türkiye yalan konuşuyor öylemi Sen iktidarı maral ablanmı sandın Biride yazmış trol muşuz biz Esas trol sensin ip siz

dilenci memo

03 Aralık 2020 Perşembe 13:22

tuncaliliye sormuşlar nerelisin tunceliliyim babm veya annem elazığlıdır. meralcilere sordum necisin HEM ATATÜRKÇÜYÜM HEM M.H.P liyim.chp lilere sordum necisin chp,liyim MMA ATATÜRKÇÜYÜM DEMOKRATIM.sordum. BEN YÖRÜĞÜM AMMA TÜRKÜM. cevaplar hep böyle NE ANLARSINIZ BÖYLE CEVAPLARDA CEVABI DİK ve NET VERMEK LAZIMDIR. NET OLMAYAN mikserdir

SPARTALI DEĞİLİM

03 Aralık 2020 Perşembe 12:27

BENİM KİTABIMDA chp,hdp,ip,sp ......benzeri partilere YER YOKTİİİİİİİİİİR. BENİM PARAM BUNLARA NASİP OLMASIN. soframda yer vermem. 1 DAMLA AB VERMEM. 1 LOKMA TAAM VERMEM. akp li değilim.

son kızgın adam

03 Aralık 2020 Perşembe 09:37

önüne gelene hain terörist pkk'lı diyen yürüyen bakteri,,unutma eski ortağın fetönün düştüğü durumu...

KÖYLÜ

03 Aralık 2020 Perşembe 08:50

KARABAĞ AZERBAYCAN NE ZAMAN İŞĞAL EDİLDİ?. inanmayın atmasyonlara 1990 YILARINI övenler AÇIN ARAŞTIRIN .en büyüyk acılar çaresizlikler yaşanmıştır.ÇOOOOOOOOOOOOO ÖVÜNENLER AÇSIN TARİHİ OKUYUN. kişilerin 2 doğru sözüne inanamayın .TAMAMINA BAKIN

GÜNDEM

03 Aralık 2020 Perşembe 08:40

Sayın Aylin Hanım çıkıyor memleket meselelerini dile getiriyor.. Trollerin saldırısına uğruyor. Yok kürk giymiş İyi parti CEHAPE ilenmiş. falan falan .Ulan kadın 50000 ABD doları FRANSIZ ÇANTASIYLA gezmiyor.

Mevlüt Demirkıran

03 Aralık 2020 Perşembe 00:13

Bu kadın güldür güldür show da oynasa daha değerli olur.Sayın Sağlık bakanlığına laf atıp laf yetiştireceğine birazda maske takmayan kurallara uymayanlara nasihatta bulunsan’ya.Halkımızın çoğu koronanın var olduğuna inanmıyor bile Sağlık bakanı rakamları az verse nolur çok verse ne farkeder.Halk gerçekleri görmüyor.çözüm üretmeden hükümete çatmayı seviyorsun.

Hisarli

02 Aralık 2020 Çarşamba 22:57

Partimden çizik yedin milleten çizik yedin yeter artık küçülme bukadar insanların gözünde sus artık

Bravo Aylin Cesur

02 Aralık 2020 Çarşamba 22:00

Bugüne kadar ne dediysen doğru çıktı. Helal olsun. Isparta vekil gördü sayende. Ak partiye oy verdim bugüne kadar. Aday ol oyum sana. Helal olsun

YABANCIYIM

02 Aralık 2020 Çarşamba 20:36

hdp,chp den MEDET UMANLAR. GÜVENDİĞİNİZ YILANLAR .İLK OLARAK SİZİ ISIRACAKTIR.MİSAL MI İSTİYORSUNUZ. TARİK OKUYUN ÇOOOOOOOOOOOOOK MİSAL ĞÖRÜRSÜNÜZ.ELBET HEPİMİZ ÖLECEĞİZ LAKİN: BİZE DÜŞEN ŞEREFİMİZ İLE ÖLMEKTİR. iNNA LİLLAHİ ve İNNA İLEYHİ RACİ'ÜN

Mahoni

02 Aralık 2020 Çarşamba 20:15

Avrupa'ya bakın bir virüslü hasta kaça patlıyor bir kere bile destek vermediniz hiç bir konuda PKK ile anayasa yaparak bu devlete en büyük virüsü soktunuz genel başkanımız kolayı buldu PKK anayasa konusunda susun cevap vermeyin diyerek devekuşu ile yarustinuz bu millet affetmeyecek şehit cenaxesinde poz ver kanka zihniyeti ile bu vatanı koltuk için PKK ile iş tutanları affetmiyecek

Bom bum

02 Aralık 2020 Çarşamba 19:50

Aylin hanım soyadı gibi cesur her şey güzel olacak

Harun

02 Aralık 2020 Çarşamba 19:22

Fetö ağzıyla konuşuyor. Isparta halkı için bugüne kadar ne yaptın? Şov yaptın.

Hakkı Ispartalı

02 Aralık 2020 Çarşamba 19:20

Boş lakırtı yapma. Pkk ile nasıl anayasa hazırladığınız anlat. PKK'ya nasıl destek verdiğinizi anlat. Doktorsan pandemi sürecinde hastalara yardımcı ol.

Doğrucu davut

02 Aralık 2020 Çarşamba 18:49

neden ben bu içi boş haberleri okumak zorunda kalıyorum yav

Hüseyin

02 Aralık 2020 Çarşamba 18:26

Herkes dikkatli olacak. Üzetine düşen görevi yapacak. Haka pasaj işletinde caddelerde çene altında maske sigara içiliyor. İnsanlar duyarsız. Hafta sonu komple kapanmalı alışvetiş merjexi fırın dahil.

ADIM: TÜRK,SOYADIM:İSLAM

02 Aralık 2020 Çarşamba 18:12

TÜRK MİLLİYETÇİLERİNİN DİKKATİNE! ETRAFINIZDA mayınlar VARDIR . M.H.P ye kurulmuş BÜYÜK TUZAK VARDIR. AKLINIZI BAŞINIZA DEVŞİRİN .AKLINIZI BAŞINIZA DEVŞİRMEZ İSENİZ, DEVŞİRMELER SİZİN AKLINIZI DEVŞİRİR.

x

02 Aralık 2020 Çarşamba 17:10

Gerçek vakaları açıklamadan önce çok iyiyiz,çok iyi yönettik,avrupa'da virüs sürecini en iyi yöneten biziz diyorlardı şimdi ise 220 ülke arasında en çok günlük vakası olan ülke olarak 2. sıradayız.Virüsü değil ulusal çıkarlarınızı yönettiniz gerçekten de...

AMELE

02 Aralık 2020 Çarşamba 17:09

inanız Kİ: BEN BEKLİYORDUM ACABA ne diyecek DEMEÇLERİ DEVAMLI BÖYLE,LO LO LO LO LO LO LO ,BAŞA ĞETİR LELE LE LE LE LE ,BAŞA ĞETİR LO LO LO LO LO LO .ğerçekten HİÇBİR PARTİYİ SAVUNMUYORUM.eğer bunlar TÜRKİYE Yİ YÖNETİRLERSE ben başka ÜLKEYE İLTİCA EDECEĞİM bunların YÖNETİMİNDE YAŞAMAK İSTEMİYORUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUM.

hüloğcu

02 Aralık 2020 Çarşamba 15:45

ezanı dindiremeyecekler,bayrağı indiremeyecekler,,,hüllooooğğğğğğğğ

Gazi

02 Aralık 2020 Çarşamba 15:29

Bıktırdın bir sus artık yahu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR