19 Mart 2024 Salı

REKTÖR DİLER'DEN 15 TEMMUZ MESAJI

REKTÖR DİLER'DEN 15 TEMMUZ MESAJI

Isparta

Rektör Prof.Dr. İbrahim Diler’in ''15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'' mesajı

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. İbrahim Diler; "Bundan üç yıl önce ülkemiz, yakın tarihimizin en acı ve karanlık günlerinden birini yaşadı. FETÖ ihanet şebekesi ve terör örgütü, 15 Temmuz 2016 gecesinde demokratik hayatımıza ve candan aziz bildiğimiz Cumhuriyetimize karşı hain bir darbe girişiminde bulundu.

Şükürler olsun ki asil milletimiz asker kılığına girmiş bu darbe heveslilerine fırsat vermedi. Kendi halkına kurşun sıkacak, kendi topraklarına bomba yağdıracak kadar alçalabilen hainler,  vatan sevdası paydasında birleşen halkımızın dik duruşu karşısında hüsrana uğradı ve mağlup oldular. Düşmana çevrilmesi gereken namluları kendi halkına çeviren bu bedbahtların çirkin emelleri, memleket evlatlarının cesur ve imanlı göğüslerine çarparak tarumar oldu.

Ne mutlu ki, kanlı ve karanlık bir gece olarak başlayan 15 Temmuz, öncelikle Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın dirayet ve kararlılığı ile diğer devlet adamlarımızın aynı azim ve kararlılığı, siyasi kurumlarımızın sağ duyusu ile kenetlenen Aziz Milletimizin feraseti sayesinde şer güçlerinin mağlup olduğu bir zafer gününe dönüştü.

O gün Türkiye ve üniversite gençliğimiz, bütün farklılıklarını bir tarafa bırakarak ''Tek Millet, Tek Devlet,  Tek Bayrak, Tek Vatan'' düsturu ile bir ve beraber oldu. ''Vatan sözkonusu olduğunda gayrısını teferruat'' olarak gören  halkımızın yüksek seciyesi bir kere daha kendini gösterdi ve bize Çanakkale ruhunu, Kuva-yı milliye şuurunu yeniden yaşattı.

Bugün “Demokrasi ve Milli Birlik Günü” olarak kutlanan 15 Temmuz’un üçüncü yılını idrak ediyoruz. Bu anlamlı günde tarih boyunca bu toprakları bize vatan kılan bütün şehitlerimize, 15 Temmuz gecesinde darbecilerin ateş kusan silahlarına karşı canlarını ortaya koyarak şehadet mertebesine erişen 251 kardeşimize ve Allah’tan rahmet diliyor. O meşum gecenin 2193 gazisine şükran duygularımızı sunuyor, ömürlerine bereket diliyoruz.

Bu vesile ile FETÖ ihanet şebekesi ve uzantılarını bir kez daha nefretle anıyor ve kınıyorum.  Mevla'dan milletimizin aleyhinde çalışan bu ve benzeri terör örgütlere fırsatlar vermemesini niyaz ediyorum.

Allah bir daha böyle kötü günler göstermesin. ''Önce Vatan'' '' Ya devlet başa, ya kuzgun leşe'' yada ''Devletimiz ebed müddet olsun'' diyerek birliğimiz, dirliğimiz ve kardeşliğimiz daim olsun, ''15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'' müz Aziz Milletimize kutlu olsun.

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR