25 Nisan 2024 Perşembe

RİTİM BOZUKLUĞU HASTALARINA DONDURMA TEDAVİSİ İLE ÇÖZÜM

RİTİM BOZUKLUĞU HASTALARINA DONDURMA TEDAVİSİ İLE ÇÖZÜM

Isparta

Süleyman Demirel Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Kardiyoloji Bölümü Aritmi ekibi, Türkiye’de sayılı merkezde yapılan ritim bozukluğu hastalarına uygulanan ‘dondurma tedavisi’ işlemini başarıyla uyguluyor. Hastanın tedavisi kısa sürede tamamlanırken komplikasyonun daha az olması ve işlemin ertesi gün hastanın taburcu edilmesi büyük avantaj sağlıyor.

Türkiye’de sayılı merkezde yapılan bu işlem artık Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Bölümü Aritmi ekibince Dr. Öğretim Üyesi Mevlüt Serdar Kuyumcu ve Dr. Öğretim Üyesi Bayram Ali Uysal tarafından Çukurova Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mesut Demir eşliğinde yapılmaya başlandı.

Bu hastalıktan dolayı hastalarda genel olarak şiddetli çarpıntı, nefes darlığı, göğüs ağrısı, baş dönmesi ve seyrek olarak da bayılmaya bulguları oluşturmaktadır. En fazla görülen belirti kalp çarpıntısıdır. Kalp fazla hızlı atmaya başladığında veya daha yavaş attığında hasta bayılabilir. Bazen de duraklamalar olur ve kalbin hızlanmasının yetmediği durumlarda hastada çabuk yorulma yakınmaları ortaya çıkar. Bu hastalıkta pıhtı atma ve felç gelişme riski yüksektir. Buna bağlı olarak yaşam kaybı görülebilir. Atriyal fibrilasyon inmelerin 3’te birinden sorumlu olan ritim bozukluğudur. Ayrıca kalp yetmezliğine ve hastaneye yatışların önemli sebeplerinden biridir.

Bu tedavi yönteminin süresi kısa sürmekte, komplikasyonları daha az olmakta ve hastaneden işlem sonrası gün taburcu olabilmektedir. Tedavi hastaların hayat kalitesinde artış ve hastalığın komplikasyonlarında azalmayı sağlamaktadır. Bu yöntem Atriyal fibrilasyon tedavisinde büyük başarı sağlamaktadır.

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

yalvacli

28 Eylül 2020 Pazartesi 11:24

Serdar hocamizdan allah razi olsun. İnsan evladi adam gibi adam. Yilin genc kardiyologu secildi bu sene. En son gelismis tedavileri uyguluyor. Allah yolunu acik etsin.

M

28 Eylül 2020 Pazartesi 10:01

Bunlardan önce atrial fibrilasyonu olan hastaya acile gelmeyi becerebilsinler. Bir doktor ve öğretim üyesi annesinin 12 saat acilde kaldıktan sonra kendini hoca sanan doktor öğretim görevlisinin evden gelmeyerek meddeme sevketmesi kabul edilemez bir olaydır.

Ahmet Korkmaz

27 Eylül 2020 Pazar 17:50

Serdar hocam hemşerimiz Ispartalı, Türkiye'de yılın kardiyoloğu seçildi. Beyfendi sıcak kanlı bir kardeşimiz. Allah yolunu açık etsin.

Necati

27 Eylül 2020 Pazar 11:27

Serdar hocamizda, Bayram hocamizda, Ercan hocamizda cok beyfendi, saygideger insalar. Allah yollarini acik etsin. Basarilarinin devami gelir insallah.

Biri

27 Eylül 2020 Pazar 11:13

Genç yetenek serdar hoca ilerde çokça duyacaklar bu ismi hastanenin ender efendi doktorlarından birisidir .başarıların daim olsun serdar hoca Allah yolunu açık etsin senin gibi doktorlara milletin ihtiyacı var

Hüseyin

27 Eylül 2020 Pazar 08:13

Allah razı olsun. Başarılarınızın devamı gelir inşallah.

VATANDAŞIN BİRİ

27 Eylül 2020 Pazar 04:43

şunu bi daha açıklayıcı yazsanız bilgilendirseniz millet bilgin algida dondurma sanıyor

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR