25 Nisan 2024 Perşembe

Sahipli köpekler kimliklendirilerek kayıt altına alınıyor

Sahipli köpekler kimliklendirilerek kayıt altına alınıyor

Isparta

Kedi, Köpek ve Gelinciklerin Kimliklendirilmesi ve Kayıt Altına Alınmasına Dair Yönetmelik 26.02.2018 tarih ve 30344 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

Bu yönetmelik kapsamında 1 Ocak 2021 tarihinden itibaren başlatılmış olan sahipli köpeklerin tanımlanması ve kimliklendirilmesi işlemi, bildirim süresi ve yaşına bakılmaksızın 31.12.2021 tarihine kadar devam edilecek, sahipli kedi ve gelincikler ise 1 Ocak 2022 tarihinden itibaren kimliklendirilerek Ev Hayvanları Kayıt Sistemine (PETVET) kayıt edilecektir.

Bu uygulama ile kaybolma, sokağa terk etme gibi durumlarda sahiplerinin sistemden tespiti kolaylaşacak ve masum canlar kaderine terk edilmemiş olacaktır.

Bu yönetmelikle sahipli köpeklerin kimliklendirilmesi işlemleri Isparta'da İl Müdürlüğümüz Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürlüğü tarafından başlatılmıştır.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz ile Isparta İli Avcılar ve Atıcılar Derneği arasında Avcılar Derneği Başkanı Hüsnü Cenk Dilmen' in ev sahipliğinde, İl Müdür Yardımcısı Bayram Demir, Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürü Ali Gündüz ve İl Müdürlüğü veteriner sağlık personelinin katılımıyla sahipli köpeklerin kimliklendirilmesi maksadıyla bir organizasyon düzenlenmiştir.

Bu organizasyonda 36 adet sahipli köpeğe mikroçip uygulanarak kimliklendirilme, kuduz aşılama işlemleri yapılmış ve Ev Hayvanı Pasaportu düzenlenerek hayvan sahiplerine teslim edilmiştir.

Sahipli köpeklerin kimliklendirilmesi işlemlerine, Bakanlığımız İl ve İlçe Müdürlükleri ile Isparta İli Veteriner Hekimler Odasına kayıtlı serbest veteriner hekimlerin klinik ya da polikliniklerinde devam edilecektir.

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

İsim

26 Temmuz 2021 Pazartesi 11:40

Demek ki sahipli köpekler, kimliklendiriliyor. Benim köyümde sokakta yaşadığı için golden cinsi köpeğe yetkilileri aradığım hâlde cevap gelmedi. İnanmıyorum böyle haberlere

görüş

26 Temmuz 2021 Pazartesi 09:15

akkent mah köpekler vahşilesti saldırıyor acil önlem alınması lazım

Akkent

26 Temmuz 2021 Pazartesi 09:07

akkent köpekten geçilmiyor. Çocuklar var hamile kadınlar var ve bunlardan çok korkuyoruz . bu nasıl olacak muhtar bey lütfen ilgilen artık

vatandaş

26 Temmuz 2021 Pazartesi 08:49

dünya sadece insanların yaşam alanı değil. tüm canlı aleminin yaşama alanı. köpekleri toplayıp ne yapcaz. sizler köpeklerle beraber yaşamayı öğrenin.

Halk

26 Temmuz 2021 Pazartesi 00:43

Akkent mahallesi köpek sürüsü var duyun sesimizi eyy muhtar eyy yetkililer sürü var sürü rahatsız oluyoruz anlayın artıkkkkkk yeterrrrr alın barınağa

Mustafa

25 Temmuz 2021 Pazar 23:53

Nerdesiniz hayvan düşmanları bi haber olsada şu dilsiz kullara saldıran yiyip içtiği bir lokmayı bile boğazına düzenler yazık hepinize bu dünya bir tek sizin etrafınızda dönmüyor bunu bilin artık biraz vicdan ...

Vatandaş

25 Temmuz 2021 Pazar 21:43

Akkent mahallesinde 10-15 köpek sürüyle dolaşıyor. Korkuyoruz. Aşılanmalarını değil toplanmalarını istiyoruz. Rahatça dolaşamıyoruz. Dışarı çıkamıyoruz. Otobüs durağına giderken bile korkuyoruz. Bazı günler onların havlamalarından uyuyamıyoruz. Akkent mahallesini köpeklerden temizleyin.

Rıza Değirmenci

25 Temmuz 2021 Pazar 20:48

Kimlikle sorun çözülecek mi, kule parkta otururken ayakkabımı alıp kaçtı, insanlara saldırıyorlar kimlikli köpekler bunları yapmayacakmi lütfen çözüm üretelim..

Kamil

25 Temmuz 2021 Pazar 13:56

Sokakta dolaşan köpekler ne olacak?

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR