19 Nisan 2024 Cuma

Satılamayan kurbanlıkları o kurum alacak

Satılamayan kurbanlıkları o kurum alacak

Isparta

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Kurban Bayramı nedeniyle üreticilerimiz tarafından hayvan pazarlarına getirilen, ancak satılamayan kurbanlıklar, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da Et ve Süt Kurumu tarafından satın alınacak" dedi.

Bakan Pakdemirli, yaptığı yazılı açıklamada, kurbanlıklarını satamayan yetiştiricilerin mağdur edilmeyeceğini bildirdi. Pakdemirli, "Kurban Bayramı nedeniyle üreticilerimiz tarafından hayvan pazarlarına getirilen ancak satılamayan kurbanlıklar, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da Et ve Süt Kurumu tarafından satın alınacak. Bu yıl da kurbanlıklarını satamayan yetiştiricilerimizi mağdur etmeyeceğiz. Pazarda satılamayan hayvanların tamamını, talep etmeleri halinde, Et ve Süt Kurumumuz eliyle biz alacağız" dedi.

Bu kapsamda, üreticilerin en yakın Et ve Süt Kurumu Kombinalarına başvurabileceklerini belirten Pakdemirli, "Et ve Süt Kurumumuz bu yıl birinci kalite büyükbaş kurbanlıkların et kilogramını 42 liradan, ikinci kalite kesimlik kurbanlıkların et kilogramını 40 liradan satın alacak. Küçükbaş hayvanlarda ise birinci kalite toklu kurbanlıkların et kilogramını 42 liradan, ikinci kalite koyunların et kilogramını 38 liradan satın alacak" diye konuştu.

Pakdemirli, alım fiyatları ile ilgili diğer detayların bugün Et ve Süt Kurumu tarafından duyurulacağını, üreticilerin, kesime getirecekleri elde kalan kurbanlık hayvanları için Tarım ve Orman İl Müdürlüklerince hayvan pazarlarında görevlendirilen veteriner hekimler tarafından verilen sevk belgelerini ibraz etmeleri gerektiğini kaydetti.

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

İsparta li

22 Temmuz 2021 Perşembe 23:40

Kurban kesim yerleri cok sacma sapan yerlerde ve icler acisi durumda. Sehir icinde kesilen bircok nezih ve temiz ortami kapatan vali ve yardimcilari bu ise ne zaman dur diyecekler acaba. Acaba rantlarida vardida ondanmi kapattilar diye insan dusunuyor. Mesela bircok ogrenci yurdunda tum yurtta kesimler varken ispartada yasaklayan kimse sebepleri ile beraber ciksin aciklasin. Simdi kesim yapilan yerlerde insanlara cektirdikleri eziyet nedir. Mezbahane deseniz kuyruk sira ve yolu icler acisi.Yazik

Sessiz çığlık

22 Temmuz 2021 Perşembe 19:34

Hemen alsıdın Bakanlık hayvan pazarının içler acısı sıcaktan hayvanlar perişan satıcılar da müşkül durumda zavallı hayvanlar zor durumda içimiz sızladı yetkililer gidip bir görseler ayrıca kesim yapılan yerler sinek kaynıyor iç organlar saçılmış her yer kan revan 2. bayram günü hali

özispartalı

22 Temmuz 2021 Perşembe 15:33

ISPARTA DA NEDEN ET VE SÜT KURUMU YOK?YUH BE VAN DA BILE VAR,ISPARTA DA NEDEN YOK?

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR