19 Mart 2024 Salı

SAVCILAR O GECE MEYHANEDEN GELİP...

SAVCILAR O GECE MEYHANEDEN GELİP...

Isparta

15 Temmuz Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından 3 yıl geçti.

251 yurttaşımızın şehit edildiği, binlerce insanın yaralandığı FETÖ’nün kanlı darbe girişiminin 3’üncü yılında çeşitli anma törenleri düzenleniyor.

Darbe girişimi sonrasında başlayan davalar sonuçlanırken, FETÖ’ye ilişkin operasyonlar da devam ediyor. Tüm bu süreçte 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin de yeni bilgiler ve görüntüler ortaya çıkıyor.

Örneğin…

15 Temmuz gecesi, FETÖ’cü darbecilere karşı verilen mücadele sırasındaki çarpıcı ayrıntılara bir yenisi daha eklendi.

Hürriyet gazetesi muhabiri Toygun Atilla, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan ile darbe gecesine ilişkin konuştu.

O dönem Başsavcıvekili olan İrfan Fidan, darbecilere karşı gözaltı kararı vermesini istediği savcıların o gece kısa sürede adliyeye gelmelerine şaşırmıştı. Çünkü savcılar Hikmet Pak ve Can Tuncay’ın evlerinin adliyeye uzak olduğunu İrfan Fidan biliyordu.

Bir de o gece yolların kapandığı ve yaşanan karmaşa düşünüldüğünde, İrfan Fidan savcıların erkenden adliyeye gelmesine anlam verememişti.

Bu sebeple Fidan, “Nasıl o kadar çabuk adliyeye geldiniz?” diye savcılar Pak ve Tuncay’a sordu. Bu soruya iki savcı da gülerek yanıt verdi. Haftanın sonu olması nedeniyle savcılar adliye çıkışında adliyenin yakınındaki bir meyhaneye gitmişlerdi. Savcıların yorgunluk atmak için meyhaneye giderek bir iki kadeh içmeleri, o gece İstanbul’da FETÖ’cü darbecilere karşı gözaltı işlemlerinin bir an önce başlamasını sağladı. İrfan Fidan ile savcıların telefonlaşmalarından kısa süre sonra, savcılar Tuncay ve Pak adliyede olmuşlardı.

Ayrıntı gibi görünen bir detay o kadar kritik önemde ki, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan da bu ayrıntı için şöyle diyordu:

“Bu darbe girişimi sadece belli dünya görüşünden insanlar tarafından engellenmedi. Onun için bu anıyı aktarmak istedim. O gün bu ülkenin kaderi için her dünya görüşünden bürokrat, yargı mensubu, polis ve vatandaş direndi, görevlerini eksiksiz yaptı. Bunlardan ikisi de mesai arkadaşlarım Can Tuncay, Hikmet Pak ve onlar gibi onlarcasıydı.”

Yakın tarih bu önemli anıların aktarılmasıyla doğru şekilde yazılacak.

İrfan Fidan iyi ki anlattı ki, o gece FETÖ’cülerin neden kaybettiğini bir kez daha anladık.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Oldum şimdi

17 Temmuz 2019 Çarşamba 23:16

İki içiyolarmış mı dememiz lazım anlamadım Allah böyle olmasını iste Di şehitlerimiz Allah rahmet eylesin

Ülkücü

17 Temmuz 2019 Çarşamba 07:04

Atatürkün askeri sokağa inmedi sizin fetöyle işbirliği yapıp ergenekon balyoz diye silivriye attığınız Türk Milliyetçisi askerler de sizin gibi fırsat bu fırsat fetö ile yan yana gelip erdoğan ı indirelim deseydi o zaman kalan askerlerde sokağa inerdi sonuçlarını düşünmek istemem ... EVET DARBEYİ HALKLA BERABER ATATÜRKÇÜ ASKERLER ENGELLEDİ

Gerçek kahramanlar

16 Temmuz 2019 Salı 18:42

15 Temmuz’un gerçek kahramanı kim bence darbenin kazananı belli olmadan meydanlara inen halktır, peki bunların içinde kim vardı benim gördüğüm Cumhurbaşkanı mıza gönülden bağlı çoğu muhafazakar kesimdi, peki darbenin başarısız olduğunu gördükten sonra gelenler kimdi; çıkar, menfaatçılar, makam bekleyenler , kripto fetöcüler , sol , liberal , entel kesimdi . Yok savcıymış yok Kemalist asker engellemiş bunlar boş önemli olan halk tır halk millet ne derse o dur, reisin ölümüne arkasındayım o kadar

hacı emmi

16 Temmuz 2019 Salı 16:47

meyhaneye gidenden düşman, tekkeye gidenden dost olmaz.

alkolik

16 Temmuz 2019 Salı 16:40

meyhaneye giden adamdan zarar gelmez.

ısp

16 Temmuz 2019 Salı 08:22

ağırlık mhp-ülkücüler ve akp nin liberal kanadı çıktı sokağa. ama muhafazakar kısmı birşey olmaz diye yattılar.o yatanlar bizde 15 temmuz gecesi meydanda idik diye yalan söyleyenler var iftiracı ve yalancılardır.

Yılmaz

16 Temmuz 2019 Salı 01:22

15 Temmuz herkesimden vatan bilinci olan vatandaşların mücadelesi sayesinde zafere dönüşmüştür. Bu günü sadece bir partiye bir zümreye maletmek büyük haksızlıktır. Yazı bunu anlatmak istemiştir.

Alkolik

16 Temmuz 2019 Salı 00:09

Evet o gece dindarlar dışarı hiç çıkmadı evinde oturdu izledimi demek istiyor bu haber solcular dökümcülermi engrlledi darbeyi anlamadım

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR