20 Nisan 2024 Cumartesi

SDÜ, TERCİHLERDEN İSTEDİĞİNİ ALDI

SDÜ, TERCİHLERDEN İSTEDİĞİNİ ALDI

Isparta

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 27-28 Haziran 2020 tarihinde gerçekleştirilen Yükseköğretim Kurumları Sınavının yerleştirme sonuçları açıklandı. Sonuçlara göre bu yıl Üniversitemizin lisans kontenjanları yüzde 96,61, ön lisans kontenjanları ise yüzde 100 oranında doldu. Süleyman Demirel Üniversitesinin genel doluluk oranı da yüzde 97,47 oldu.

13 Fakültemiz Yüzde 100 Doluluk Oranını Yakaladı

2020 YKS yerleştirme sonuçlarına göre Üniversitemizin lisans programları yüzde 96,61 doluluk oranına ulaştı.  Bu yıl lisans programları için ayrılan 5 bin 600 kişilik kontenjana 5 bin 410 öğrenci yerleşti. Yüzde 100 doluluk oranına ulaşan fakültelerimiz ise şöyle; Tıp, Diş Hekimliği, Eczacılık, Hukuk, Eğitim, Fen Edebiyat, İktisadi İdari Bilimler, İlahiyat, İletişim, Mimarlık, Sağlık Bilimleri, Spor Bilimleri Fakültesi ve Sivil Havacılık Yüksekokulu.

Üniversitemiz Ön Lisans Programlarının Tamamında Yüzde 100 Doluluk Oranına Ulaştı

Adalet, Atayalvaç, Isparta Sağlık Hizmetleri ve Eğirdir Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulunda yer alan tüm programlarda yüzde 100 doluluk oranına ulaşıldı.

Yeni Programlarımız da Doluluk Oranımız Yüzde 100

Ayrıca bu yıl ilk kez öğrenci alan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İngilizce İşletme Programı İletişim Fakültesi Görsel İletişim –Tasarım Programı, Mühendislik Fakültesi Tekstil Mühendisliği Programı ile Spor Bilimleri Fakültesi Spor Yöneticiliği Programı ile Eğirdir Sağlık Hizmetleri MYO Çocuk Gelişimi Programı, Tıbbı Dokümantasyon ve Sekreterlik Programı yüzde 100 doluluk oranına ulaştı.

Ailemizin En Genç Üyelerini Heyecanla Bekliyoruz

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı konuya ilişkin yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Uzun süren bir hazırlık sürecinin ardından sınavlarını başarıyla tamamlayan ve Süleyman Demirel Üniversitesine yerleşen öğrencilerimi ve ailelerini tebrik ediyorum. YKS sonuçlarına göre üniversitemizin lisans kontenjanlarını yüzde 96,61, ön lisans kontenjanlarını ise yüzde 100 oranında dolduran 300 bin kişilik ailemizin en genç üyelerini heyecanla bekliyoruz.”

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

gez kardeşim gez

27 Ağustos 2020 Perşembe 11:26

üni hocaları yatıyor mu

ALDINIZMI BOYUNUZUN ÖLÇÜSÜNÜ!

27 Ağustos 2020 Perşembe 11:07

illa salgın mı gerekiyordu kendi ilinde okumak için? EVE EN YAKIN OKUL EN İYİ OKULDUR! gereksiz masraflar, envai çeşit sefillikler içinde uzaklarda eğitim çok mu kolaydı?? başıboş kalmış çoluk çocuğu dinden imandan namusdan yoldan çıkartan insan kılıklı şeytanlar da cabası! ÇÖPE ATAR GİBİ ATTINIZ UZAKLARA ÇOCUKLARINIZI! okula göndermekteki asıl amacınız çocuklarınızı başınızdan atmak, eğitim falan ****!

Pandemi

27 Ağustos 2020 Perşembe 08:02

Pandemi doneminde okumakta stresli okutmakta. Yerlesen herkesi tebrik ederim.yerlesemeyenler ise bu yil ki hatalari eksikleri gozden gecirip seneye cok daha iyi hazirlanirlar umarim. Universitenin bikac biriminde pozitif vaka ve bircok karantina var.hem calisanlarin sagligi hem de ogrencilerin sagligi ve can guvenligi acisindan rektor hocaya cok is dusuyor. Ozellikle yapi islerini gozden gecirin. Her yere girip cikiyolar bizzat bu birimle ilgilenmek lazim.

Öğrenci

26 Ağustos 2020 Çarşamba 22:54

Gençler gelecek hayalleri ile üniversitelere akın ediyorlar ama hayal kırıkları ile mezun oluyorlar. Üniversitlerde birçok bölüm işlevselliğini yitirdi. Hocaların bu durumu oturup düşünmesi lazım. Bu gençler buraya geleceğini kazanmak için geliyorlar ama hocalar onlara maalesef kişisel gelişim dılında pek bir katkı sağlayamıyorlar. Önce hocaları eğitmek lazım. Herşey standarda başlamış ve yıllardır değişmeyen notlar ile devam ettiriliyor.

Sidre Tepesi

26 Ağustos 2020 Çarşamba 21:43

Bu yıl herkes kendi ilinde okuyacak. Bu pandemide kolay mı zannettiniz. İl dışında okumayı.

...

26 Ağustos 2020 Çarşamba 20:26

yerleşenlerin % kaçı ıspartadan?

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR