28 Mart 2024 Perşembe

SDÜ Türkiye’nin En İyi 30 Üniversitesi Arasında

SDÜ Türkiye’nin En İyi 30 Üniversitesi Arasında

Isparta

Süleyman Demirel Üniversitesi, URAP Araştırma Laboratuvarının hazırladığı “Türkiye’nin En İyi Üniversiteleri” sıralamasında yükseliş gösterdi. 179 üniversitenin yer aldığı 2021-2022 URAP Türkiye Sıralamasında Üniversitemiz, geçtiğimiz yıla oranla yükselerek 29’uncu sıraya; 121 devlet üniversitesi arasında da yine yükselerek 25’inci sırada yerleşti.

URAP Araştırma Laboratuvarı, yükseköğretimdeki farklılıkları göz önüne alarak devlet-vakıf; tıp fakültesi olan-olmayan; 2000 yılı öncesi-sonrası kurulan üniversiteleri kendi grupları içinde ayrıca sıralandı. Türkiye’deki en iyi üniversiteler sıralamasında 2019-2020 yılında 31’inci, 2020-2021 yılı sıralamasında 30’uncu sırada yer alan Üniversitemiz, bu yıl 25’inci sırada yer aldı; 2000 yılından önce kurulan 71 üniversite arasından da 28’inci sıraya yerleşti. Ayrıca Tıp Fakültesi olan 85 üniversite arasında ise 20’nci sırada yerini aldı.

2009 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Enformatik Enstitüsü bünyesinde kurulan URAP Araştırma Laboratuvarı, yükseköğretim kurumlarını akademik başarıları doğrultusunda değerlendirebilmek için bilimsel metotlar geliştirmek ve yapılan çalışmaların sonuçlarını kamuoyu ile paylaşmaktadır.

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Ispartalı

19 Ekim 2021 Salı 17:28

Takiyyecilik en pis illettir denen pislik. OHA. Yavaş ol biraz. İftira attığın bunca ıspartalı gün gelecek hesabını soracak.Senin başka illerden haberin yok herhalder. Şeref yoksunu beğenmiyorsan tutan yok seni.Isparta bir pislikten temizlenmiş olur.Aynı safta namaza bile durmuyormuşşşş. Pislik

gün doğan

19 Ekim 2021 Salı 13:04

maalesef öyle değil

mert

19 Ekim 2021 Salı 10:54

kağıt üzerinde ilk 30' a girdi de ıspartalı' nın hayatında zerre ne değişiklik oldu ??, önce açtığınız çukura düşen gencin hesabını verin sorumsuz yönetim

Takiyecilik en pis illettir

19 Ekim 2021 Salı 10:27

Sdü,nün itibarı yükseldi ama ıspartalı yaptırana meydanlarda yuh çekti hemde ben yaptım diyen yalancıyı alkışlayarak ülkede ıspartalı kadar takiyeci dönek kıblesi para olan ne toprağının nede halkının kıymetini bilmeyen bir il daha yoktur tek bildikleri cemaa tarikat ve iktidara yalakalıktır asker öğrenci memur olmasa açlıktan nefesi kokar insanlar mecbur olmasa kenarından bile geçmez burda ıspartalılardan alışverişi bile kestim aynı safta namaza bile durmuyorum yazıklar.olsun

Ispartali

19 Ekim 2021 Salı 09:13

92 yılında açılan üniversiteyi biz yaptık dediğinde alkışlayan cahil kitle aklıma geliyor

İşte böyle birşey

19 Ekim 2021 Salı 07:44

Tebrik ederim Sdu yu, demek isubu bolumleri dusuruyormus kaliteyi.

Gerçekci....

19 Ekim 2021 Salı 07:44

Ben mezun olundukdan sonra, iş durumuna bakarım. Kaç mezun iş sahibi olmuş, kaç mezun halen işsiz, evde oturuyor. Çok iyi bildiğim aile dostlarımızın evlatları var. Kimi makina müh, kimi inşaat müh, kimi bilgisayar müh, kimi iktisad mezunu....... Ne KPPS den atanabildiler, ne de özel, tüzel,resmi veya kendi iş yerlerini açıp,bir şeyler yapabildiler. Ailelerinin de, kendilerinin de m****leri çok bozuk.... Ben diplomaya değil, işe girip,girmediğinin sonuçlarına bakarım. Bu SDÜ olmuş, başka olmuş.

sdü lü. UNUTMAYIN. SDÜ HERKESİN MALIDIR.

19 Ekim 2021 Salı 01:29

Üniversitenin güzelligi yetistirdigi bilgili aranan adam yetiştifmesiyle derece alır.süs güzelligi lazım degil. Yetisen elemanın önünü açan birtane prf. Gösterin ozaman Derece yerini bulur. Bunların amaçları biz biliriz heryerde etkiniz.Bize kimse söz geciremez. kurmuslar düzeni. yanlış yapıyorsunuz. Ekmek yediginiz yere nankörlük edetsiniz. Acıverin genclerin önünü. Yarın sizin ÇOCUKLARINIZDA diger çocuklar gibi olacagini düşünün. Olmazda demeyin.

Karakurt

19 Ekim 2021 Salı 01:02

Sanki binlerce üniversitesi var ülkemizde

Ak ıspartalı

19 Ekim 2021 Salı 00:51

Üniversitemiz kalitesiyle göz kamaştırıyor maşallah. Orada bulunan binalar oksford üniversitesinde yoktur. Geçende diş fakültesine gitmiştim. Kantininde çay kahve her şey var. Yapandan yaptıran dan Allah razı olsun.

Hoca

18 Ekim 2021 Pazartesi 23:56

Diğer üniversitelerin kalitesi o kadar çok dibe vurdu demek ki SDÜ yükselmiş gibi görünüyor. Aynı Şener Şen, bi gönüllü ortaya çıksın deyince bölüğün geriye çekilip Kemal Sunal'ın önde kaldığı gibi olmuş. Bu sıralama tarzı maalesef kağıt üzerinde kalem oynatmayla iş yapılmış gibi işlem yapmakla yapıldığı için geçmiş yıllara oranla her açıdan geriye gitmiş üniversiteler bile yükselmiş gibi gösteriliyor. Hâlbuki Rektör Hoca'dan ne büyük beklentilerimiz vardı. Hocaya da yazık oldu Üniversiteye de .

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR