26 Nisan 2024 Cuma

SDÜ'DE 12 KİŞİ İSTİHDAM EDİLECEK

Isparta'daki işsizlik oranını azaltmak için çalışmalarını sürdüren İş-Kur İl Müdürlüğü, bu kez de Süleyman Demirel Üniversitesi ile istihdam garantili kurs düzenliyor

Isparta

 Yüzde 50 iş garantili kursta kursiyerler fidan yetiştiriciliği alanında istihdam edilecek.

İstihdam garantili kurs için başvuruların başladığına dikkat çeken İş-Kur İl Müdürü Hüseyin Ergin, kursa katılmak için gereken şartları Gülkent’e anlattı.

Kursiyerlere günlük 20 lira cep harçlığı verileceğini vurgulayan İş-Kur İl Müdürü Ergin, istihdam garantili kurs için başvuruların 28 Haziran’a sona ereceğini kaydetti. Ergin sözlerine şöyle devam etti. “Süleyman Demirel Üniversitesi Tarımsal Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürlüğümüz %50 istihdam garantili kurs teklifi yapımına. Biz de bu kursu şu an itibariyle başvurularını almaya başladık yani iş üzerinden başvurular devam ediyor. Bu kursumuza kimler başvuracak? Yine kuruma kayıtlı işsiz olması şart. Yine 15 yaşını tamamlamış olması gerekiyor. Ayrıca aynı meslek veya farklı meslekteki son 24 ay içerisindeki kurslarımıza daha önce katılmamış olması gerekmektedir. Bu kursumuza katılacaklar ne yapacaklar: Süleyman Demirel Üniversitesindeki Tarımsal Araştırma Fidan Yetiştiriciliği Kursumuzun adı; orada fidan yetiştiriciliğiyle ilgili kurslarını görecekler ve burada başarılı olanların yüzde 50’si de burada istihdam edilecektir. Yine bu kursa katılanlara bildiğiniz gibi günlük ödemesi olarak günde 20 tl ücretlerini ödemeye devam edeceğiz aynı zamanda da iş kazalarına, meslek hastalıklarına karşı da sigortalarımızı yapmış oluyoruz zaten diğer kurslarda da olduğu gibi.

Kurslarımıza başvurular şu an itibariyle devam ediyor. Bu ayın 28’ine kadar devam edecek, 28’nde saat 10.00’da burada başvuranlar arasında burada seçme yapmış olacağız. Ve bunu önemsiyorum işsizlerimizi biraz daha duyarlı olamaya davet ediyorum. Bu kurslar istihdam garantili olduğu için işsizim diyenleri çok daha fazla buraya müracaat etmeleri gerektiğini düşünüyorum.”

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR