23 Nisan 2024 Salı

SDÜ’DE KALP DAMAR CERRAHİSİ’NDE BAŞARILI BİR AMELİYAT DAHA

SDÜ’DE KALP DAMAR CERRAHİSİ’NDE BAŞARILI BİR AMELİYAT DAHA

Isparta

Nefes darlığı ve sık yorulma şikayeti ile hastanemize başvuran 26 yaşındaki Hasan Demirekin, isimli hasta gerçekleştirilen ASD ve VSD ameliyatı ile sağılığına kavuştu. Türkiye’de sayılı merkezlerde ve nadir yapılan operasyon Kalp Damar Cerrahisi Anabilim DalıÖğretim Üyesi Prof. Dr. Erdoğan İbrişim, tarafından başarılı bir şekilde ile yapıldı.

SDÜ Araştırma ve Uygulama Hastanemize nefes darlığı ve sık yorulma şikayeti ile başvuran Hasan Demirekin’in kalbinin kulakçık ve karıncıkları arasında deliklerinin olduğu tespit edildi. Hastanemizde tedavi altına alınan genç hasta 10 gün içerisinde sağlıklı bir şekilde taburcu edildi.

Ameliyat sonrası kendini çok rahat ve iyi hissettiğini belirten 26 yaşındaki Ispartalı olan Hasan Demirekin, “Doktorlarımıza ve tüm hastane çalışanlarına çok teşekkür ediyorum. Allah hepsinden razı olsun” dedi.

ASD ve VSD ameliyatının nadir merkezlerde yapıldığını söyleyen Kalp Damar Cerrahisi Anabilim DalıProf. Dr. Erdoğan İbrişim, “ASD ve VSD her iki hastalık kalbin sağ ve sol üst boşlukları arasında yer alan deliklerdir. Atrialseptaldefekt (ASD) kalbin üst kısmında yer alan iki boşluk arasında (kulakçık) yer alır.Ventrikülerseptaldefekt ise VSD kalbin altta kalan iki boşluğu arasında (karıncık)yer alır. Bulguların şiddeti deliğin yeri ve büyüklüğüne bağlıdır. Büyük boyuttaki delikler kalp yetersizliğine yol açabilir. Hastanın ASD’siprimer kapatıldı. VSD perikardial yama ile kapatıldı. İleri derecede pulmuerhipertansiyon vardı, herhangi bir postoperatifkomplikasyon olmadı. Hasta sağlıklı bir şekilde taburcu oldu.” diye konuştu.

 

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Şahidim...

05 Nisan 2019 Cuma 11:58

Tebrik ederim ama sayın başhekim sizler önce hastanenizde geceleri labaratuvarın önunde calısan sekreterlerınıze bilgisayar başında hastane içerisinde üstelik hasta karşısında elektronik sigara içmenin yasak oldugunu ögretın. Saygılar...

Karaagaçli

05 Nisan 2019 Cuma 11:54

Erdoğan hocam sizinle gurur duyuyoruz. Çok nadir yapılan dunyada bir iki merkezde ancak yapılabilen Asd operasyonunu başarıyla yapmışsınız. Isparta halkı ve egittiniz doktorlar sizinle gurur duyuyor olmalı. Asd yi nasıl kapattiginiza dair bir konferans duzenlerseniz sehir hastanesindekiler de ogrensinler. Bir de lutfen ispartamizi bir daha birakmayin.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR