23 Nisan 2024 Salı

SDÜ’DEN ISPARTA’YA YAKIŞIR BİR YATIRIM

SDÜ’DEN ISPARTA’YA YAKIŞIR BİR YATIRIM

Isparta

ENGELSİZ AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI HASTANESİ

Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle Isparta’da görev yapan basın mensupları ile kahvaltıda buluştu.

Üniversitenin Doğu Kampüsünde bulunan Diş Hekimliği Fakültesinde gerçekleştirilen programa; SDÜ Rektörü Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı’nın yanı sıra Isparta Gazeteciler Cemiyeti (IGC) Başkanı Şevket Karahan, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Timuçin Baykul, Fakülte Dekan Yardımcıları ve Gazeteciler katıldı.

Programda bir konuşma yapan SDÜ Rektörü Prof. Dr. İlker Çarıkçı, toplumun gelişiminde ve kalkınma sürecinde basın çalışanlarının desteğinin son derece önemli olduğunu vurgulayarak, basının günümüzde internet medyası ve sosyal medya ile yelpazesini genişletmiş olmasının sevindirici olduğunu ve basının Isparta’nın ihtiyaçlarını, taleplerini yetkililere aktaran ve sorunların çözümünde önerileriyle topluma son derece yarar sağlayan kuruluş ve temsilcileri olduğunu söyledi.

Sayın Rektöre, biz basın mensuplarına gösterdiği ilgi, alaka ve övgü dolu söylemlerinden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum.

Evet, biz gazetecilerin sayın Rektörün davetinde belki de en büyük sürprizi üniversitenin sağlık alanında ‘Türkiye’de bir ilk’ olma niteliği taşıyan ve Diş Hekimliği Fakültesi bünyesinde kurulan ‘Engelsiz Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’ oldu.

Gerek sayın Rektör Hüseyin İlker Çarıkçı, gerekse Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Timuçin Baykul yaptığımız bu ziyarette bize söz konusu hastane ile ilgili olarak geniş kapsamlı bir bilgilendirme yaptılar. Bu da yetmedi bize hastaneyi birim birim gezdirerek tüm birimler hakkında açıklamalarda bulundular.

Ben şimdi sizlere, tüm bu gezi ve incelemem neticesinde bende oluşan intibayı aktaracağım. Hastane tek kelimeyle mükemmel olmuş. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Sayın Rektörün de üzerinde durduğu gibi, özellikle TBMM Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç’in hastanenin yapımındaki katkıları için ayrıca teşekkür ediyorum.

Türkiye’de henüz örneği olmayan bu hastanede Bedensel ve zihinsel engelli haslarla yaşlı hastalara yataklı hizmet verebilecek. Bu hastanede bedensel ve zihinsel engelli bireylerin ağız ve diş sağlığı problemlerinin tedavi sürecini kolaylaştıracak.

Hastane çok kısa bir süre içerisinde hasta kabul etmeye başlayacak.

Netice olarak şunu söylemek isterim ki; Gerek Isparta için gerek ülkemiz için tam bir şaheser konumundaki bu hastanemizin Isparta’da açılıyor olması ilimizdeki bedensel ve zihinsel engelli vatandaşlarımızın da başka illere gitmeden istedikleri tedaviyi burada olabilecekleri anlamına geldiği gibi, Türkiye’nin dört bir yanından da hasta Isparta’ya geleceği için ilimiz açısından sağlık turizminin gelişimine de büyük katkı sağlayacaktır diye düşünüyorum.

Saygılarımla….

Mustafa BAŞ 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Brehh Brehh Breehhhh

19 Ocak 2020 Pazar 14:55

Fakülte hastanesi nasıl çalıştırılıyor ki burası iyi olsun? İşcinin servis ücretini düşük öde, Mesaiden sayılan izin resmi izin günlerinin servis ücretini kes, ödeme yapma, mazeret!! izinlerini ücretsiz yap, Hafta sonu mesaisini, hafta içi tamamlayan personelin yıllık iznini 6 günden hesapla, çalışmayan 6,5,7 memurun (mamul yakını) işini işciye yükle,...... reklamlarla , kahvaltı sofralarıyla gelişme sağlanmıyor maalesef

Üniversiteli Genco

18 Ocak 2020 Cumartesi 18:17

Yeni kısaca kahvaltı yaptırdı bizde teşekkür yazısı yazalım dediniz

Atabeyli rahat ol sen

18 Ocak 2020 Cumartesi 08:07

Atabeyli Çarıkçı yazık etmedi, enkaz halinde aldığı üniversiteyi bunca sıkıntılı günlerden sonra vede sizin gibilere rağmen bir yerlere getirdi.

Atabeyli

18 Ocak 2020 Cumartesi 02:31

Keşke reklamlardaki gibi olsaydı ah Çarıkçı ah yazık ettin bir çuval inciri

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR