16 Nisan 2024 Salı

SÖMESTR İLE DAVRAZ DOLDU

SÖMESTR İLE DAVRAZ DOLDU

Isparta

AKDENİZ'in en önemli kış turizmi merkezlerinden biri olan Davraz Kayak Merkezi, okulların yarı yıl tatiline girmesiyle birlikte sezonun en yoğun günlerini yaşıyor.

Davraz’a akın eden ziyaretçilerin kimi doğum günü kutluyor, kimi kamelyalarda piknik yapıyor, kimi kızakla kayıyor, kimi yamaç paraşütü yapıyor, kimi ise tecrübesine göre 26 Km’yi bulan pistlerde doyasıya kayıyor. Ülkemizin çeşitli illerinden merkeze gelen kayak severler ve ziyaretçiler Davraz’ın eşsiz bir güzelliğe sahip olduğunu söyleyerek Davraz’ın tadını çıkarıyor.

BACASIZ FABRİKA

Kırsal kalkınmaya sağladığı faydalar saymakla bitmeyen Davraz Kayak Merkezi yöre insanı için aslında bacasız bir fabrika konumunda. Davraz Kayak Merkezi, Isparta’dan kayak merkezine giden yol üzerinde yerleşik olan köylere bir çok iş alanı sağlıyor, köylere ekonomik canlılık yaşatıyor. Çoğu köylü yol kenarlarında kızak kiralarken yine köylüler tarafından kurulan modern iş yerlerinde ise kayak takımı kiralamadan yeme içmeye kadar bir çok iş yeri faaliyet gösteriyor. Ziyaretçiler köylülerin yıl boyunca ürettiği doğal ürünlere de rahatlıkla ulaşıp satın alabiliyor.

GÜVENLİKTEN ÖDÜN VERİLMİYOR

Sezonun bu en yoğun günlerinde Davraz Kayak Merkezinde ve merkeze giden yolda güvenlik ise en üst seviyede tutulmakta. Kayak merkezi yolunda modern görüntüleme sistemleriyle donatılan Jandarma araçları, vatandaşları durdurmadan gerekli sorgulama işlemlerini yapıyor ve şüpheli herhangi bir durumda derhal müdahale ediyor. Kayak merkezi içerisinde de Jandarma Arama Kurtarma Timleri tecrübeli personeliyle ve modern kar motorlarıyla olası kaybolma ve kaza olaylarına anında müdahale edebilmek için hazır bekliyor.

ACİL SAĞLIK HİZMETİ

Güvenliğin yanı sıra diğer önemli bir konu ise acil sağlık hizmetleri. Davraz Kayak Merkezinde olası bir kaza durumunda 112 istasyonunda biri kar paletli olmak üzere 3 ambulans sağlık personeliyle birlikte merkezi ziyaret edenlere gün boyu  hizmet veriyor.

KONAKLAMA VE TESİSLER

Davraz Kayak Merkezinde her bütçeye göre konaklama imkanı bulunmakta. Merkezde;  4 yıldızlı ve 280 yataklı bir otel, Süleyman Demirel Üniversitesi’ne ait 84 yataklı bir Eğitim ve Uygulama Oteli ve 55 yataklı bir oberj otel bulunmakta. Isparta merkezine çok yakın olan kayak merkezine şehir merkezindeki otellerden de çok rahat bir şekilde gidiş geliş yapılabilmekte. Davraz Kayak Merkezinde günübirlikçi ziyaretçiler de unutulmamış. Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı  katkılarıyla İl Özel İdaresi tarafından yapımı bu yıl tamamlanan  günübirlikçi tesisleri merkeze gelen vatandaşlara nitelikli hizmet sunuyor. Günübirlikçi ziyaretçilerin kullanımı için yapılan ve bütün sosyal alanları bünyesinde barındıran tesisin 4 bin metrekare kapalı alanında; lokanta, kayak odası, ticari üniteler, oyun odası ve revir bulunuyor. Şu anda misafirlerine hizmet veren tesisin resmi açılışı ise 25 Ocak Cumartesi günü saat: 14:00’de ünlü müzik grubu Gece Yolcuları konseriyle yapılacak.

MEKANİK ALT YAPI

Davraz Kayak Merkezi modern mekanik tesisleriyle de göze çarpıyor. Saatte 1.000 kişiyi taşıyabilen 1211 metre uzunluğunda, saatte 800 kişiyi taşıyabilen 936 metre uzunluğunda ve saatte 800 kişiyi taşıyabilen 850 metre uzunluğunda 3 adet telesiyej (kayakçı teleferiği) bulunan merkezde ayrıca saatte 800 kişiyi taşıyabilen 624 metre uzunluğunda bir adet de t-bar (teleski)  bulunmakta.

GENÇ SPORCULARA İLHAM OLUYOR

Davraz Kayak Merkezinin nitelikli tesisleri Isparta’daki çocukların kayakla tanışmalarına büyük katkılar sağlamakta. Isparta’da bulunan 6 amatör kayak kulübü  ile Gençlik ve Spor Müdürlüğü bünyesinde bulunan Bölge Spor Kulübü tarafından yaklaşık 150 çocuğa kayak dersleri veriliyor. Buralardan yetişen sporcular ise ulusal ve uluslararası müsabakalarda Isparta’yı temsil etmek için mücadele ediyorlar.

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Vatan Millet

21 Ocak 2020 Salı 00:04

Antalyadan yolunuzdan gelemiyoruz. Sizin valiniz yok mu

Mehmet

20 Ocak 2020 Pazartesi 23:43

emsallerine göre ucuz dedik birader çarşıda dürüm yesen 15 tl dağda sucuk ekmeği 20 tlye veriyor çarşı zaten ateş pahası fiyatlar çarşıyla aynı bi kafeye git çay 3 tl adam dağda 4 tlye satıyor

Sporcu velisi

20 Ocak 2020 Pazartesi 23:05

Snowboard ski; ben tüm sporcular için yazmıştım. Kişisel değil. Yanlış anladığınızı umuyorum. Kötülemek değil sadece bir yanlışlık varsa bunum düzeltilmesi için uğraşım. İnancımda eksikliklerin giderilmesi . Yoksa başka bir amacım da yok.

Dikkat edin artık...

20 Ocak 2020 Pazartesi 23:00

2 bölüme ayrılmalı kayak için gelenler ve gezmek için gelenler diye gerekli giyim ve bilgisi olmayanlar yukarıya alınmamalı kaza olur netekim yıllar önce olmuştu...

Kayakçı

20 Ocak 2020 Pazartesi 21:14

Hangi kayak merkezinde uygun kıyafetleri olmayan günübirlikçilerin kayak için değilde manzara izlemek için telesieje bindirildiği görülmüş. Telesieje binen günlük kıyafetle ufak çocuklarıyla donma tehlikesi geçirircesine çıkışlarını görünce içim sızlıyor. Her şey para değil. İnsan Sağlığı her şeyin önünde olmalı. İlla ki bi gün birisinin başına kötü bir şey gelmesi mi gerekir. İnşallah gelmez.

Snowboard Ski

20 Ocak 2020 Pazartesi 21:13

Sporcu Velisi; tüm Davraz sizi tanıyor çocuğu bahane edip gelip tüm tesislerden bedava faydalanmayı amaç edinenlerden birisiniz herhalde o çocuk gerçekten kayıtlı sporcuysa tüm tesislerden faydalandırılıyordur bende kayak hocasıyım ekmek yediğimiz bir Dağı böyle kötülemek yakışmıyor eksikler olabilir ama zamanla giderilecektir

ortdirek

20 Ocak 2020 Pazartesi 20:53

vatandaşda paramı var uyanık !! oto park 10 dolar, sucuk ekmek arası 25 eroo, sen insanların aklıyla alay ediyorsun Askeri ücret kaç tl ??

Kayakcı

20 Ocak 2020 Pazartesi 20:15

Tesisler bu yıl çok güzel olmuş bir değişim hissediliyor bir kayakçı olarak yakın ilgisinden dolay Vali beye teşekkür ediyorum ve çok daha güzel olacağını düşünüyorum yatırımların tamamlanırsa

Mehmet

20 Ocak 2020 Pazartesi 19:38

tam bir amele mekanı ... bence kayak ehliyeti çıkartılmalı adam zerre kayak bilmiyor siyah pistte kırmızı pistte kayıyor illa birinin ölmesi mi lazım ? kim kime dum duma sağda solda piknik yapan leğenle kayan kızakla kayan çingene mahallesi gibi pistlerde saçma sapan çukurlar var kaldınız mı yürüyerek çıkmak zorundasınız vs vs tek güzel yanı ucuz emsallerine göre çok ucuz telesiyeji yiyecek içeceği vs

Bülent

20 Ocak 2020 Pazartesi 19:20

Demek ki ülkede kriz falan yok. O zaman bu saatten sonra ölümüne tayyip reis ölümüne akp. Bütün seçimlerde oy veririm artık .

Sporcu velisi

20 Ocak 2020 Pazartesi 18:56

O genç ulusal yarışlarda Isparta’yı temsil eden ve antreman için getirilen sporculardan otopark parası alınıyor.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR