16 Nisan 2024 Salı

Taciz iddiası sonrası köylüler ayaklandı

Taciz iddiası sonrası köylüler ayaklandı

Isparta

ISPARTA'nın merkeze bağlı Yakaören köyünde oturan genç kızın Gölcük Tabiat Parkı işletmecisi tarafından tacize uğradığı iddiaları üzerine toplanan köylüler, olaya tepki gösterdi. Tabiat parkının girişinde toplanan öfkeli kalabalık, jandarma tarafından sakinleştirilip, uzaklaştırıldı.

Olay, bugün saat 18.00 sıralarında meydana geldi. Yakaören köyünde yaşayan yaklaşık 100 kişi, Gölcük Tabiat Parkı'nın girişinde toplanıp, park işletmecisinin köyden genç bir kızı taciz ettiğini iddia ederek, tepki gösterdi. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda jandarma ekibi sevk edildi. Jandarmanın sakinleştirdiği köylüler uzaklaşıp, bir süre sonra sessizce dağıldı.

'BİR KÖYLÜ İŞLETMECİ HAKKINDA TACİZ SUÇLAMASINDA BULUNDU'

Köy Muhtarı Ömer Kırtay, yaşanan gerginlik sonrası gazetecilere açıklamalarda bulundu. Muhtar Kırtay, "Köyden bir vatandaş taciz ve tecavüzden dolayı işletmeciden şikayetçi oluyor. Ben olayı yaklaşık 2 gün sonra duydum. Ertesi gün geri çekiyor şikayetini ya da başka bir neden var mı bilmiyorum. 2 gün sonra biz araştırmaya başladık. Burayı işleten şahsın hakikaten yanında çalıştığı birkaç kişiye daha taciz ve tecavüzde bulunduğunu öğrendik. İşin gerçeklik boyutunu araştırmaya başladık" dedi.

'KÖYLÜNÜN ÖNÜNDE DURAMADIM'

Bugün de köylülerin buraya gelerek tepkilerini gösterdiklerini anlatan Muhtar Kırtay, "Jandarmadan komutanlarımız sağduyulu davrandı. Köylülerimiz hassas bir konu olunca ve olay köyde yayılınca, birkaç kişiye de olunca köylünün önünde duramadım. Geçen gün gençler böyle bir olay yapmış. Fırçaladım, gerekli hukuki yollardan halledelim diye. Ama bugün böyle bir olay yaşandı. Tabii ki devletimize boynumuz kıldan ince ama böyle bir olay yaşandığında bu tarz şeyler hakikaten hoş şeyler değil. Bu insanlara gerekli şeylerin yapılması lazım. Hukuki yollardan çözmemiz lazım" diye konuştu.

İŞLETME SAHİBİ İDDİALARI REDDETTİ

Muhtar Kırtay ayrıca, taciz edildiği iddia edilen kızın 19 yaşında ve bekar olduğunu ifade ederek, taciz ettiği iddia edilen işletme sahibiyle avukat aracılığı ile bir görüşme yaptıklarını, böyle bir şeyi kabul etmediklerinin kendilerine söylendiğini aktardı. Yüz yüze görüşmenin olmadığını belirten muhtar Kırtay, hukuki yollardan bu olayı çözüme kavuşturacaklarını kaydetti. Kırtay, "Bu insanın burada durmasını istemedi köylüler. Kesinlikle bir taşkınlık yapan olmadı" dedi.

 

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

yangın var

02 Mart 2021 Salı 14:30

vatandaş......çorumda tabela açıldı müftülükte çocuk nikahı kıyılır diye hayret nasıl haberin yok şerefsiz ne demek bir kadına bir anneye bir hocaya ayıp be doğomhane kapılarında öldü ufacık kızlar uyuyorsununsen be şerefsiz bunu kabul eden şerefsizler aç netten bul o tabelayı

VATANDAŞ

02 Mart 2021 Salı 11:23

Hangi müftü çocuk nikahı kıyıyor lan şerefsiz.

yangın var

01 Mart 2021 Pazartesi 14:20

zinanın suç olmaktan çıkarıldığı müğftünün çocuk nikahı kıydıgı l4o bin çocugun evlendirildiği tevcavüzcüyle evlendirin olay kapansın diye bakanların akıl verdiği bi kereden bişi olmaz diyen aile bakanlarıyla idare edilen bi ülkede buna niye şaştınızki tv proğramlarına bakın dna raporları çocuk kimin diyecegim ahlak çöktü yenimi farkına varıyorsunuz

Davrazlı

01 Mart 2021 Pazartesi 14:15

Genç kızın beyanı esastır, gereğini yapsın yargı mercii; kavga dövüşle olmaz bu işler...

Ömer

01 Mart 2021 Pazartesi 13:21

Cumartesi gunü sportif bir faaliyet varken dahi, çop bidonlarinin etraflari çopten gecilmiyordu.Doganin icinde boyle goruntu kirliligi Ispartamiza yakismiyor.Buralar özellestirildikten sonra,Denetimi Devletimizde degil mi. Niçin yeterince bu isletmeleri denetlemeyiz.

Ne Oldu Şu Zaman Diliminde Bazı İnsanlara

01 Mart 2021 Pazartesi 12:38

Nasıl Bir İnsanlar Topluluğu Olduk ki, Çok Az İnsan Hariç Kimsenin Elinden Dilinden Belinden Emin Olunmuyor, Şu Isparta'da Ve Türkiye'de Hiç Bir Yere Gönül Rahatlığıyla ve Huzur Güven İçinde Gidilmiyor Bu Nasıl İnsanlık? Bu Nasıl Müslümanlık? Şu Zaman Dilimi İçin'de Isparta ve Türkiye Ucuz Can ve Namus Pazarı Oldu, Ne Oldu da Bu Bazı İnsan Görünümlü İnsan Nuspeteleri Allah'tan Korkmaz Kuldan Utanmaz Oldu, Arsız Hayasız Ahlaksız Namusuz Şerefsiz Oldu, Bu İnsanlığa Böyle Ne Oldu.?

tatar ramazan

01 Mart 2021 Pazartesi 11:55

satır direk kilidi vuracan

Vatandaş

01 Mart 2021 Pazartesi 11:01

Halkı gençleri fırçalayıp olaydan 2 gün sonra halkı galyana getirip gösteriş yapmak için ortaya çıkan asalak muhtar senin galyanina gelen halka yazık

Eğirdir li

01 Mart 2021 Pazartesi 10:43

Len o kızı adamı çağırsın devlet olayı cözsün adam suclıysa aleti ceza sı verilsin asker polis noktası konsun gölcüge sürekli devriye atsın dolaşsın orda huzursuzluk yapanları gerekli işlem yapsın köylü milletin efendisidir köylüler durduk yere isyan cıkarmaz arastırılsın

İspartali

01 Mart 2021 Pazartesi 08:49

Yıllar önce gittigimizde isletmecilerin kıro olduğunu gordum ve bir daha gitmedik

altakki olayi carpitma

01 Mart 2021 Pazartesi 05:34

Sucsuz kiza igrenc benzetmeler yapan seref.sizler olmus. Hatirlatirim, bunda evvel de bir kac kisiye daha taciz etmisti. Tacizci savunucusu seref.sizler!

Öle biri

01 Mart 2021 Pazartesi 03:45

Koyun can derdinde kasap et Bi genç kızın tacize uğrama durumu var herkesin dilinde girişin 20 TL olması var Bi tuhafsınız ya

Nerede Ahlak

01 Mart 2021 Pazartesi 01:35

Bu Isparta'nın Af Edersiniz Dağı Bayırı Dağa Giden Yol Kenarları Ormanların İçleri Ve Mesirelik Yerlerin Çevreleri Yol Kenarları Açık Hava Meyhanesi ve Kerhanesi Gibi Oldu Konturolsüz, Bazı İnsanlar Var ki, Aşırı Şeffet Düşkünü Hiç Bir Kimseyi Saymıyorlar Ar Haya Ahlak Yok İnsanların Gençlerin Kadınların Ailelerin Çocukların Gözü Önünde Bile Gördüğü Yerlerde Bile Çok Uygunsuz Davranışlar Oluyor, Bu Türkiye ve Bu Isparta'da Asayiş Uyuyor mu? ve Asayiş Yok mu.?

Gerçekler

01 Mart 2021 Pazartesi 01:00

Gerçekler bilinsin böyle haberin yalanımı olur çok meraklıysan sende karını kızını çorunu çoçuğunu gönder

Polis Yakup

28 Şubat 2021 Pazar 23:59

Yorumları okuyorum da ne kadar aptalca yorumlar .giriş 20 TL imiş yok 5 TL olsun falan filan .Okadar hizmet yapılıyor. Devlet ihaleye dünya para alınıp kira aliniyor. Çalışanları hepsi 1o numara insanlar .iptira at izi kalsın.İspat yok delil yok. Öğrendiğim kadarı ile o kız iptira atmış savcılıkta gerçekler ortaya çıkmış .insan olan önce gerçekleri öğrenip yargılanmalı .Yarın sizin başınıza da gelebilir. polisi jandarması sağlık çalışanı vali kaymakam ve biz emniyet çalışanları geldik .

Gerçekler bilinsin

28 Şubat 2021 Pazar 23:13

Yalan iftira esas suçlu o muhtar.Milleti dalyana getirip utanmadan çalışanlara yönelik cinsel yaptı iddiası .boynun devrilsin.yalanci muhtar .O adam kaç kişiye ekmek verdi..O kız zaten kaşarın teki . Herkes biliyor .

Ispartalı halk

28 Şubat 2021 Pazar 22:15

Girişi paralı yapmayı iyi biliyorsunuz . Işte böyle pislik insanlar işletiyor orayı. Haram olsun girişte verilen para. 20 tl nedir be. Ayıp ayıp. 5 tl olur , 10 tl olur da 20 de insanları enayi yerine koyup. Insanları sormaktır. Günah günah. Zaten bi halt da yok. Şu olaydan sonra da gidilmez zaten. Bravo oranın parasını 20 tl edenlere aferim. !!!!!!!!!

Yakaorenliye aferin

28 Şubat 2021 Pazar 22:00

Aferin iyi yapmışsınız bundan sonrada istikrarlı bir şekilde o yaratığı ****arda barindirmamaniz 1 sene sonra elini kolunu şeyini sallaya sallaya gezdirmezsiniz umarim

Gözden uzakta

28 Şubat 2021 Pazar 21:13

Hayırdır tabiat parkı kapalı değilmi haftasonu. Gazinoyamı çevirmişler.

20 TL AMA

28 Şubat 2021 Pazar 20:27

20 TL alınıyor ama yıllardır aynı tas aynı hamam yürüyüş yolları temizlik daha iyi olması eğer burası gibi bir doğa harikası ESKİŞEHİR de olsaydı tanıyamazdınız gölcük ü

Yok geç

28 Şubat 2021 Pazar 20:13

Milli park girişi 20 TL mi olur la girerken para verdiniz mi oraya yıkin geçin

Bademli

28 Şubat 2021 Pazar 19:59

Böyle işlerde ne olduğu belli olmadan bir linç kültürü oluştu, orayı basanlar sanki ahlak timsali, köylerde dönen ahlaksızlığı herkes bilir ama kimse söylemez.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR