20 Nisan 2024 Cumartesi

TAŞERONLARIN KADRO BAŞVURU 11 OCAK’TA SONA ERİYOR

Taşeron işçilere kadro yolu açıldı. Bu doğrultuda kadro için başvurular da başladı. Isparta’da kadroya geçmek isteyen taşeron işçiler belgelerini çalıştıkları kurumların idarecilerine teslim ediyor. Peki, taşeron işçilerin kadro başvuruları ne zaman sona erecek? Taşeron işçiler bu süreçte neler yapmalı? Bu soruları SGK İl Müdürü Hüseyin Karagöz yanıtladı.

Isparta

Taşerona kadro müjdesi geldi, kadro başvuruları devam ediyor.  Türkiye genelinde yaklaşık 1 milyon taşeron işçi çalıştıkları kurumun idarecilerine başvurularını teslim ediyor.

Konu ile ilgili bugün SGK İl Müdürü Hüseyin Karagöz önemli açıklamalarda bulundu. Başvuruların 11 Ocak tarihinde sona ereceğine dikkat çeken İl Müdürü Karagöz, “11 Ocak’a kadar yapılacak müracaat kadro için olmazsa olmazdır” dedi.

Karagöz “Taşeron yasası 20.11.2017 tarihli 696 sayılı kanun hükmünde kararnamenin yayınlanmasıyla yürürlüğe girdi. Bu bağlamda 1 Ocak 2018 tarihinde 30 Bin 288 sayılı çalışma bakanlığımızın tebliği taşeron yasasındaki çalışanlarımızla ilgili işlemlerinin ne şekilde yürütüleceğine ile ilgili tebliğde yayınlanarak yürürlüğe girdi. Bilindiği üzere bu taşeron yasasında çıkmış olan başvuru süresi çok önemli bu süreç gerçekten çalışanlarımızı hayati önemde ilgilendirmekte 2 Ocak ve 11 Ocak tarihleri arasındaki müracaat olmazsa olmazdır, bu hak düşürücü bir müracaat süresi çalışanlar ve kurumlarımız insanlarımızın müracaatlarını mutlaka bu tarihler içerisinde almaları ve evrak kayıtlarından geçirerek kayıtlı bir şekilde muhafaza etmeleri gerekiyor. Aksi takdirde 11 Ocak tarihi geçtikten sonra kadroya geçme hakkı bulunsa dahi müracaat etmediği için bu haktan yararlanma şansı yok, buna vatandaşlarımızın özellikle dikkat etmesini istiyorum.” dedi

İl Müdürü Karagöz, kadroya geçecek taşeron işçilere önemli uyarılarda bulundu.

Karagöz “Birçok kurumlarımızdan gelen bilgilere göre çalışanlarımızdan aşırı derecede evrak istenmekte bu evrakların birçoğu aslında müracaat sırasında istenmeyen evraklar. Özellikle burada kefalet isteniyor, senet isteniyor taşeron firmalarımızda çalışanlarımız taşeron firmalara açmış oldukları davalardan ferakat edilmesi isteniyor, çalışanların taşeron firmalara açmış oldukları davalardan feraket etme gibi bir hakları yok, her hangi bir senet imzala gibi durum yok kesinlikle böyle bir şey istenmesi halinde çalışanlarımız kadroya geçecek kişilerin böyle bir imza atmamaları gerekir. Sadece ve sadece çalışmış oldukları kuruma idareye kamu kurumuna açmış oldukları davadan ferakat istiyoruz onun haricinde başka bir şey istemiyoruz” dedi

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Insan

12 Ocak 2018 Cuma 07:03

Öncelik devletime elzem işler alınmalı.Secime geçime degil

Muhendis ve Tekniker ler adına

11 Ocak 2018 Perşembe 20:42

Devlete şirketten ihale alip çalıştırılan ne şirketi olursa olsun ayrım yapılmadan hepsinin kapamasını istiyoruz.Taş ören kas ören değil ihtiva sa devletime bu milletime emek vermiş herkezi kapsamalıdır.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR