29 Mart 2024 Cuma

TAŞERONLARIN SINAVI NE ZAMAN YAPILACAK?

Taşerona kadro sınavı için araştırmalar devam ederken; ÖSYM, taşerona kadro sınavının sözlü şeklinde olacağını açıkladı. Kendi bünyesinde çalışan işçilerin kadrolaşmasıyla ilgili bilgi veren ÖSYM, sınav takvimi yayımladı. Peki diğer bakanlıklar ve kurumlarda durum ne? Taşerona kadro sınavı ne zaman?

Isparta

ÖSYM TAŞERON SINAV TAKVİMİ

ÖSYM'den yapılan açıklamada, 696 sayılı KHK ile 375 sayılı KHK hükümlerine göre adaylara sına yapılamsı öngörülüyor. ÖSYM İnsan Kaynakları Destek Hizmetleri Daire Başkanlığına göre sınav günü belirlendiği açıklandı.

27 Şubat 2018 tarihinde saat 09:00'da yapılacak olan sınava; temizlik hizmetleri, bahçe bakım, yemekhane, ulaşım, tamir ve bakım grubu için sözlü sına yapılacak.

28 Şubat 2018 tarihinde saat 09:00'da : Büro işleri,  ofis hizmetleri, sekreterya,  kamera kayıt,  sınav evrak tarama iş grubu sözlü sınava alınacak.

01 Mart 2018 tarihinde saat 09:00'da ise teknik destek, aday danışma hizmetleri, mühendislik sınavı yapılacak. Adayların sözlü sınavdan en az 50 almaları gerekli olacak.

2 Mart 2018 tarihinde saat 09:00'da güvenlik hizmetleri 8 Mat 2018 tarihinde saat 10'da istanbul Koordinatörlük personel iş grubu için sınav yapılacak.

13 Mart 2018 tarihinde saat 09:00'da koordinatörlük personeli iş grubu içi sözlü sıanv gerçekleştirilecek.

TAŞERON KADRO SINAVI NE ZAMAN?

Taşeron işçilerin kadro sınavı, her kurumun sınavını kendi bünyesinde gerçekleştirecek olması dolayısıyla farklı tarihlerde gerçekleşebilecek. Resmi Gazete'de yer alan takvimde tavsiye edilen 3-22 Mart tarih aralığı, çoğu kurum tarafından yapılacak. 21-23 Şubat tarihinde yapması gereken itiraz sürecini yetiştiremeyen ve kesin listeyi geç yayımlayan kurumların, sınav sürecini bu tarih aralığının dışında gerçekleştirmesi beklenebilir.

TAŞERON SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın taşeron düzenlemesi için oluşturduğu "ww.altisveren.org" internet sitesinde yer alan takvime göre taşeron sınav sonuçlarının 27 Mart - 31 Mart 2018 tarihleri arasında açıklanması bekleniyor.

HANGİ KURUMLAR SINAVLARA BAŞLADI?

Bünyesinde en çok taşeron çalışan bulunan kurumlardan olan Sağlık Bakanlığı’nın kadroya geçiş sınavları başladı. Merkez teşkilatındaki toplam bin 17 çalışan için, yarın itibariyle sınavlar başlayacak ve 17 Mart’a kadar sürecek. Bakanlık ve bakanlığa bağlı kurumlar ise toplam 28 işkolunda kadroya geciş sınavı düzenleyecek. Bu alanlar içinde, tercüme hizmetleri, diş klinik destek hizmetleri, klinik destek hizmetleri, klinik mühendislik gibi uzmanlık gerektiren alanların da bulunması dikkat çekiyor. Bunun dışında odacılık, otopark ve bahçe gibi alanların bakımı, şoförlük gibi alanlarda da sınav yapılacak.

 

Sağlık Bakanlığı’nda il sağlık müdürlükleriyle, bakanlığa bağlı ve ilgili kuruluşlarda sözlü sınav yapılırken, her iş kolunda farklı kriterlere bakılacak. Buna göre temizlik hizmetinde “zemin temizliği bilgisi, büro tezimliği bilgisi, elektronik eşya temizliği bilgisi, temizlik malzemelerini hazırlama, temizlik araç gereçlerini kullanma ve hijyen kurallarını uyma bilgisine” bakılacak. Yabancı hasta ve işaret dile tercüme hizmetlerinde ise, çalışana “milli ve kültürel sorumluluklar bilgisi, sözlü, yazılı ve işaret dili tercümanlığı bilgisi, dil, terminoloji ve redaksiyon bilgisi, medikay-tıbbi tercüme bilgisine” bakılarak sözlü sınav notu verilecek. Odacılıkta ise, “büro temizliği ve bakımı, müracat sahiplerini karşılama ve yol gösterme, yazı, evrak ve dosya dağıtma, toplama, koruma ve muhafaza” hizmetleri açısından çalışanlara sözlü sınav uygulanacak.

Diğer kamu kurum ve kuruluşlarının yapacağı kadroya geçiş sınavlarının yeri, günü ve saati internetten ilan edilecek, ayrıca çalışanlara bildirim yapılmayacak.

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR