23 Nisan 2024 Salı

TBMM BAŞKANVEKİLİ SÜREYYA SADİ BİLGİÇ KÜRSÜDEN BOMBALADI

TBMM BAŞKANVEKİLİ SÜREYYA SADİ BİLGİÇ YOK HÜKMÜNDEDİR DEDİ

Isparta

TBMM Genel Kurulu'nda ABD Temsilciler Meclisi'nin 1915 olaylarına ilişkin kararlarıyla ilgili tezkeresi oylamaya sunuldu. HDP hariç diğer partilerin olumlu oy verdiği tezkere kabul edildi.

TBMM Başkanvekili Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç'in okuduğu TBMM tezkeresinde, “Bir kısım çevrelerin sözde Ermeni soykırım iddiaları bağlamında gündeme getirdiği tezleri sahiplenmesi akıl ve vicdan sahibi üyelerin itirazlarına rağmen bir karara dönüştürmesini Türkiye Büyük Millet Meclisi olarak esefle kınıyor ve reddediyoruz.

Daha önceki yıllarda da benzeri girişimler olmuş, Temsilciler Meclisi'ndeki oylamalara bu şekilde düşmanca yansımamıştı. Geçen süre içinde değişen tarihin belgeleri değil, bugünün küçük çıkar hesaplarında boğulmuş utanç verici bir siyasi zihniyettir. Alınan karar, açıkça tarihi gerçeklerin karartılması girişimidir. Türkiye her zaman bu tür iddialar karşısında arşivlerin açılmasını savunmuş, görevin tarihçilerde olduğunu belirtmiş, siyaseti soysuzlaştıran girişimlerin anlamsızlığını, kin ve nefret doğurucu potansiyelini vurgulamıştır.

Ne yazık ki Temsilciler Meclisi bu kararıyla aynı zamanda kölelik karşıtı, insan hakları bildirgeleri çizgisinde değil, aksine köleci, sömürgeci, çıkarcı, emperyal siyaset istikametindeki mirasa bir katkıda daha bulunmuştur. Türkiye'ye her bir satırı ahlak, akıl ve tarihi bilgiler ışığında bir suç olan satırlarla yargılamaya cüret eden tavrın kaynağı hiç şüphesiz sadece kirli bir vicdan yüküdür. Türkiye Büyük Millet Meclisi tarihi olaylarla ve iddialarla alakalı karalar almanın parlamentoların işi olmadığını ilkesel olarak benimsemektedir. Öte yandan Türkiye'ye yaptırım tehdidiyle alanın Temsilciler Meclisi kararı, nezdimizde sadece şantaj girişimidir. Türkiye hiçbir zaman şantaja boyun eğmemiştir. Bu kararı da tek vücut olarak reddettiğimiz ilgili siyasetin sahiplerine bildiririz.

ABD ile Türkiye arasında uzun yıllara dayalı stratejik müttefikliğin, dostluğun, teröre karşı işbirliğinin kimi siyasetçilerin eliyle, sistematik bir şekilde tahrip, yok edilme girişimlerine karşı Türkiye olarak artık bıçağın kemiğe dayandığını kuvvetle ifade ediyor, iki ülke arasındaki dostluğa katkı sunmak bir yana düşmanlığı körükleyecek bu türden kararları ucuz çıkar hesaplarıyla alan zihniyeti şiddetle kınıyor, yok hükmünde sayıyoruz” denildi.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Sayın vekilim siz bari duyun

31 Ekim 2019 Perşembe 15:18

SAyın vekilim ısparta da kaldırımlar işgal altında.Yazıyoruz çiziyoruz duyan yok.Belediyeye bir talimat verin bu işi bitirsin.Yoksa ıspartalının malının üç beş kişiye çekilmesine göz yummasınlar.Bu işi ancak siz yaparsınız.Gözünüzün yağını yiyeyim bu işi halledin vekilim.

Garağacın Gülüyüm

31 Ekim 2019 Perşembe 13:12

Üretimi ve üreticiyi yok ederseniz ve her ithalattada dolar ödersiniz elin oğlu sizinle işte böyle dalğa da geçer ekonomimize bitiririm der. Babalar gibi Sattığınız! Atatürk'ün bıraktıkları bile olsa idi sizi kimse tehdit edemezdi. Sizin konuşmalarınızda iç siyasete dönük bir şov. Gerisini laf ola beri gele.

Türk milleti

31 Ekim 2019 Perşembe 12:56

Ekonomik olarak ülkeyi batırdınız. Kendiniz ve aileleriniz lüks içinde yaşıyor, milletin çocuklarını imam hatiplere yönlendiriyor sunuz, kendi çocuklarınız yurt dışında okuyor. Markette pazarda fiyatlar üçe katlanmış ama ama size göre enflasyon 9.75, Türk milletinin ahını alanın iflah olduğu görülmemiştir tarihte.

Vatandaş

31 Ekim 2019 Perşembe 12:51

Sen şu asfalt işlerini bir anlat Sadi efendi

Barış

31 Ekim 2019 Perşembe 10:08

Dünyada bizden başka kimse yokgibi hareket edemezsiniz.Başınızdaki parti başkanının dediğini tekrarlamaktan vazgeçin.Teze karşılık antitez üreteceksin.Seninki karşılığı olmayan bir laf.Siz ırkçılık yapıyor ve aşırı davranıyor diye Yusuf Halaçoğlu nu haklarımızı aslanlar gibi savunduğu kurumun başından aldınız.Türk ün hakkını kim savunuyor şimdi?Gavur harekete geçince klişe laflarla geçiştiremezsiniz.Siz meclis vekilisiniz.Mücadele böyle olmaz.Bu gibi laflara karnımız tok.

301. Ispartalı

31 Ekim 2019 Perşembe 09:15

Keşke yok diyerek yok edebilseydik her şeyi.

Akpli

31 Ekim 2019 Perşembe 08:47

Vay vekilim. Adamsin. Bunlari soyluyorsunuz ama oguzatada, ittifak yaptiginiz partinin bir gonullusunu isten cikariyorlar. Ses cikaran yok. Mevlut celik denen adam akpliligini kullaniyor. Kendi ogluna tugva aciyor, esi orada ders veriyor. Ben bir akp li olarak soruyorum bu ne istir

Bülent

31 Ekim 2019 Perşembe 03:08

Ne oldu dostum Trump diyordunuz. Kapat o zaman incirlik hava üssünü. İktidarınız döneminde çuval olayı oldu, 15 Temmuz hainliğine destek verdi, daha ne kadar bu milleti bu devleti küçük düşüreceksiniz?

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR