20 Nisan 2024 Cumartesi

TBMM'DE ŞEHİT ANNELERİNİN SESİ OLDU

TBMM'DE ŞEHİT ANNELERİNİN SESİ OLDU

Isparta

İYİ Parti Milletvekili Aylin Cesur, iktidarın bebek katilinden medet umar hale geldiğini belirterek, kürsüden 31 Mart’tan bu yana şehit olanların fotoğrafını gösterdi.

Bu acıya yürek mi dayanır...

CESUR, Isparta'da katıldığı şehit cenazesindeki annenin feryadını dile getirirken şöyle konuştu: 'Benden ne istersin' diye sorduğumda yakamdaki şehidimizin fotoğrafını gösterip, 'Bunu sakla ve ara ara bak evladıma, olur mu?' dedi.

CESUR, Şehit Anneleri Derneği Başkanı Pakize Akbaba’nın, İstanbul seçim öncesi Öcalan’ın mektubunun gündeme gelmesiyle sosyal medyada paylaştığı beyanını kürsüden okudu:

'21 yaşındaki bahar kokulu oğlumun bedenine, bir cuma saati 7 kurşun sıkan katiline yerli ve millî dediler. Bugün tüm acılarım yeniden dağlandı, bugün 7 kurşun da bana sıktılar. Hukuk Türkiye'de işlemiyor. Türkiye bitti, fabrikalar bitti, iş yerleri kapandı, işsizlik almış başını gidiyor, hukuk görevini yapmıyor. Bu kadar sorun varken, iktidar, bölücü başından bile medet umuyor.

Isparta Milletvekili Aylin Cesur, milletvekillerine seslenirken, "Şehit annelerinin hatırına 31 Marttan sonraki şehitlerimizi hatırlatmak istiyorum" diyerek, o günden bu yana şehit olan 39 güvenlik görevlisinin isimlerini tek tek saydı. Şehit annesinin isteğini yerine getirerek, fotoğraflarını tek tek gösterdi. Milletvekili Cesur; hafızaların tazelenmesi gerektiğini vurguladı.

39 ŞEHİDİ Meclis'e taşıdı;

İYİ Parti Isparta Milletvekili Cesur, TBMM kürsüsünden, 31 Mart'tan bu yana şehit olan 39 güvenlik görevlisinin fotoğraflarını tek tek göstererek isimlerini saydı. İYİ Parti Isparta Milletvekili Aylin Cesur, Tapu ve İmar Kanunlarında Değişiklik Teklifi'nin TBMM Genel Kurulu'nda görüşülmesi sırasında verilen bir önerge üzerine söz aldı.

Geçen hafta cuma günü Isparta-Yalvaç’ın Kurusarı köyünde şehit cenazesine katıldığını belirten Cesur, "Kardeşimiz 21 yaşında Mustafa Önlemeç, Hakkâri'de şehit oldu. Kurusarı’da toprağa verdik şehidimizi. Annesi Rahime'nin sımsıkı tuttuğu elinin izi hâlâ bu elimde benim. Bir kardeşim daha, Güngör Dolunay, yine Ispartalı, İzmir'de toprağa verildi pazar günü. O da Hakkâri Doğanlı'da şehit oldu" dedi.

Şehit Önlemeç'in annesine, "Benden ne istersin, ne yapabilirim senin için kardeşim" diye sorduğunu ifade eden Cesur, "Şehidimizin yakamıza taktığımız resmini göstererek, 'Lütfen oğlum bu resimde kalmasın. Bu resmi saklayın ve ara ara bu resme bakın, olur mu?' dedi. Rahime'nin ve tüm şehit annelerinin hatırına, 31 Mart'tan sonraki şehitlerimizi bir hatırlatmak istiyorum" diyerek 39 şehidin isimlerini saydı ve fotoğraflarını gösterdi.

Şimdi, Rahime'nin ve tüm şehit annelerinin hatırına 31 Marttan sonraki şehitlerimizi bir hatırlatmak istiyorum; Mehmet Kaya, Siirtli, Hatay Yayladağı'nda; Halis Sayın, Niğdeli, Suriye'de Melkiye bölgesinde; Erhan Çiyapul, Iğdırlı, Hakkâri-Irak sınırında; Murat Şahin, Giresunlu, Hakkâri-Irak sınırında; Şevket Çetin, Kırıkkaleli, Hakkâri-Irak sınırında; Yener Kırıkcı, Ankaralı, Hakkâri-Irak sınırında; Hüseyin Bulut, Konyalı, İzmir Urla'da; Nihat Akcalı, Burdurlu, Ankara Polatlı'da; Yalçın Koca, Çankırılı, Suriye Azez bölgesinde; Mehmet Erdoğan, Adanalı, Hakkâri Derecik'te; Ethem Barış, Konyalı, Hakkâri Derecik'te; Servet Akkuş, Afyonlu, Hakkâri Derecik'te; Celalettin Özdemir, Ankaralı, Suriye'de Azez bölgesinde; Ercan Can, Hataylı, Şırnak Gabar Dağı'nda; Ali Çeker, Hataylı, Şırnak Gabar Dağı'nda; Görkem Akkuş, Aydınlı, Şırnak Gabar Dağı'nda; Hakan Özdemir, Kırıkkaleli, Iğdır Dilucu'nda; Zekeriya Zencirli, Antalyalı, Hakkâri Yüksekova'da; Ertuğrul Üstün, Niğdeli, Hatay Reyhanlı'da; Mehmet Köklü, Yozgatlı, Irak'ın kuzeyinde; Yaşar Yıldırım, Mersinli, Suriye Afrin'de; Raşit Aydın, Sakaryalı, Irak'ın Hakurk bölgesinde, Mehmet Taşhan, Kahramanmaraşlı, Irak'ın kuzeyinde; Yasin Çubuk, Afyonlu, Iğdır-İran sınırında; Ali Yılmaz, Kütahyalı, Iğdır Aralık'ta; İbrahim Alıcı, Tokatlı, Iğdır Aralık'ta; Fatih Öz, Ankaralı, Hakkâri Yüksekova'da; Celal Hayta, Sakaryalı, Hakkâri-Irak sınırında; Uğur Görkem Harmankaya, İzmirli, Niğde Çamardı'da; Halil Kurt, Hataylı, Suriye Azez bölgesinde; Ökkeş Ede, Osmaniye'li, Tunceli kırsalında; Emre Üçkan, Kütahyalı, Tunceli kırsalında; Şafak Evren, Afyonlu, Şırnak İdil'de; Mikail Candan, Aksaraylı, Suriye Afrin bölgesinde; Adem Tunç, Ağrılı, Suriye El Bab bölesinde; Mehmet Dursun, Hataylı, Şanlıurfa'da; Kadir Yıldırım, Tokatlı, Hakkâri Çukurca'da. Hepsi bu vatan için canını feda eden kahraman şehitlerimiz.

TÜRKİYE'YE İHANET EDEN BİR TERÖRİSTBAŞININ ETEĞİNDEN TUTULUR MU?

Terörist başı Abdullah Öcalan'ın seçim öncesi açıklanan mektubunu hatırlatan Cesur, sözlerini şöyle sürdürdü: "Şehit Anaları Derneği Başkanı Pakize Akbaba; '21 yaşındaki bahar kokulu oğlumun bedenine bir cuma saati 7 kurşun sıkan katiline yerli ve millî dediler. Bugün tüm acılarım yeniden dağlandı, bugün 7 kurşun da bana sıktılar. Çözüm sürecinde de Öcalan'ın mektupları okunuyordu, Öcalan'ın mektubuyla Habur'da teröristleri karşılatan iktidar, şimdi kendi seçim başarısı için Öcalan'ın mektuplarını okutturuyor. Ben anlamıyorum, Türkiye'ye ihanet eden bir terörist başının eteğinden tutulur mu? Türkiye bitti, fabrikalar bitti, iş yerleri kapandı, işsizler almış başını gidiyor, eğitim bitmiş, hukuk görevini yapmıyor. Bu kadar sorun varken iktidar, İstanbul seçimiyle uğraşıyor, bunun için de bölücü başından bile medet umuyor. Benim çocuğumun katiline seçim için beyanat verdiriyorsun, İstanbul'u kazanırsan karşılığında ne vereceksin?"

Bunlar Şehit Anaları Derneği Başkanı Pakize Ananın sözleri. Şimdi ben soruyorum;

‘Eğer İstanbul seçimlerini kazansaydınız o mektup için, o beyanat için, karşılığında ne verecektiniz; ne verecektiniz? Bu şehit anneleri için, buradaki çocukların anneleri için hepinize soruyorum.’

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Türkoğlu

09 Temmuz 2019 Salı 17:08

Bu akpye oy verenleri anlamıyorum. Bu kadar iki yüzlü bir partiye nasıl katlanıyorlar. Reis kahrolsun pkk diyor alkışlıyorlar, öcalan yerli milli diyor yine alkışlıyorlar. Yavv oyunuzu verdiniz anladım da beyninizi de mi verdiniz. Son seçimde terörist başından oy medet uman birinin hala ülke gibi bir derdi olduğunu inanıyorsunuz. Vallahide billahide pessss.

tarafsız

09 Temmuz 2019 Salı 16:44

AKP nin 31 Mart seçimlerinde "BEKA" diye oy isteyip de 23 Haziran da Apo'nun mektubunu okutması ve kırmızı bültenle aranan terörist Osman Öcalan'ı TRT ye çıkartıp konuşturması tek bir cümle ile açıklanabilir; demek ki akp ve mhp için koltuk sevdası vatan sevgisinden önde geliyormuş.

Meral Akşener, Aylin Cesur Cesur Kadınlar

09 Temmuz 2019 Salı 14:57

Bugün verdi cevabı Akşener. HDP ile ittifak falan yok dedi. Asıl Apo ile ittifak yapanlar düşünsün. Aylin Hanım ipliklerini Pazar’a çıkardı. HDPli kadına da bizim sizle ittifakımız yok, algı operasyonu yapma dedi. Sesi soluğu kesiverse. Canlı izledim. AKP, MHP, HDP suspus oldu. Yaman kadın valla

ali

09 Temmuz 2019 Salı 13:21

hdp li vekile cevap veremediniz gelmiş burda konuşuyorsun

mahoni

09 Temmuz 2019 Salı 12:03

Hdp li vekil sana cevabını verdı

nuri

09 Temmuz 2019 Salı 10:47

Ya bu kadın hdp ile ittifak yapan partinin milletvekili değil mi?Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu.

kurusarılı vatandaş

09 Temmuz 2019 Salı 09:49

Bende bir kurusarılı olarak Aylin hanıma cenezemize katıldığı için teşekkür ederim.BU acı günümüzde bizleri yalnız bırakmadılar.Sanki bir millet vekili gibi değil cenazse sahibi gibi yakından ilgilendi candan ve samimiydi.Diğer vekillerimizde vardı onlarada teşekkür ederiz ama....(üzülerek belirteyim havalarından yanlarına varamadık ) yinede teşekkür ederiz. saygılarımızla

milliyetperver

09 Temmuz 2019 Salı 08:34

HDPPK ile ittifak yap, gel burada şehit ailelerini savunuyor gibi numara yap. Vallahi anlamıyorum millet bunları nasıl görmüyor. Seçimde CHP+HDPKK+İP ittifakını hepimiz biliyoruz, akpartiyi de sevmiyorum ama sizin bu yılan yüzünüzü görünce sayenizde siyasetten soğudum.

Yok

09 Temmuz 2019 Salı 08:17

Bu şerefsizler nasılşehit aileleri üzerinden rant sağlamaya çalışıyor anlamıyorum. Pkk ile ittifak değilmiydiniz siz bu nasıl Bi haysiyetsizliktir.

tahr

09 Temmuz 2019 Salı 08:12

aylin hanım hdp ye resmen yapıştırdı cevabı. ben böyle bir konuşma göremedim hayatımda

VATANDAŞIN BİRİ

09 Temmuz 2019 Salı 01:29

gülkent////////// şehit tabutuna dirsek dayayıp oy isteyen reyisine de bunu olurmu....utanmadan tabutun başında oy istediler...

Helal Aylin Cesur

08 Temmuz 2019 Pazartesi 21:58

1. Zaten HDP’li kadın, Yavuz Ağıroğlu PKK’yı yerle bir ettiği için saldırdı 2. Koray Aydın bizim ne HDP ile ittifakımız, ne PKK’dan aldığımız oy var dedi, ertesi gün cevaben. İşine gelmeyince duymadın 3. Aylin Hanım bu kadından hemen sonra konuştu. Kadına kapak yaptı. Algı operasyonu yapmayan dedi.4. Mük****l bir konuşmaydı. Helal olsun AYLiN Vekil

Cevap bekliyoruz

08 Temmuz 2019 Pazartesi 19:21

Ya siz önce hdpkk lının konuşmasına bir cevap verin.. Oraya bizim sayemizde otuyorsunuz dedi daha biriniz çıkıp cevap veremediniz..

Gülkent

08 Temmuz 2019 Pazartesi 18:57

Ya siz ne biçim insanlarsiniz şehit ler üzerinden siyaseti bırakın artik,yattıkları yerde bir rahat bırakın onları

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR