25 Nisan 2024 Perşembe

TESCİLİ OLMAYAN METRUK BİNALAR RESEN YIKILACAK

TESCİLİ OLMAYAN METRUK BİNALAR RESEN YIKILACAK

Isparta

2020 yılı Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu (BMİKK) ilk toplantısı Vali Ömer Seymenoğlu başkanlığında valilik toplantı salonunda yapıldı.  Uyuşturucu ile mücadele kapsamında tescilli olmayan metruk binaların yıkımının ve riskli olarak görülen parklara kamera takılmasının önemli olduğunu ifade eden Vali Seymenoğlu, uyuşturucuyla mücadele konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

Toplantıya Vali Seymenoğlu’nun yanı sıra Vali Yardımcıları, Kaymakamlar, Belediye Başkanları ve kurul üyeleri katıldı.

VALİ SEYMENOĞLU; “TOPYEKÜN MÜCADELE ŞART”

Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Seymenoğlu, hem önleyici tedbirlerle hem de bağımlıların rehabilitasyonu konusunda çalışmalar yürütüldüğünü, devletin bütün kurumlarının işbirliği içerisinde uyuşturucu ve bağımlılıkla koordineli bir şekilde mücadele etmesini amaçladıklarını, söyledi.

“METRUK BİNALARI YIKMAMAKTA DİRENENLER HAKKINDA YASAYI İŞLETİN”

Uyuşturucu ile mücadele kapsamında tescilli olmayan metruk binaların yıkımının ve riskli olarak görülen parklara kamera takılmasının önemli olduğunu ifade eden Vali Seymenoğlu, sentetik uyuşturucular konusunda okul idarecileri ve öğretmenlerin de bilgilendirileceğini belirtti.  Öğrencilerin spor ve sanatla uğraşmasının bağımlılıkla mücadele kapsamında önemli olduğunu belirten Vali Seymenoğlu; “Uyuşturucu kullanımını körükleyen metruk binalar yıkılacak. Bu konuda Muhtar ve İlçe, Belde Belediye Başkanlarını uyarın. Duyarsız davranan olursa hemen ilgili yasayı işletin ve o kişi hakkında işlem yapın. Spor ve sanatla uğraşan çocuklarımız farklı bağımlılıklardan uzak duracaklardır. Bu konuda yapacağımız çalışmalarla çocuklarımızı spora ve sanatsal faaliyetlere yönlendirmek için gerçekleştirdiğimiz projeler var” dedi.

GÖZGÜN; “O PARKLARI BİZE BİLDİRİN KAMERA TAKALIM”

Bu noktada söz alan Belediye Başkan Yardımcısı Fahretdin Gözgün; “Biz Belediye olarak parklara kamera takıyoruz zaten. Ancak, şuanda uyuşturucu konusunda hassas konumda bulunan ve kamera takılmamış olan parklar varsa Emniyet Müdürlüğümüz bize o parkları bildirsin takalım” dedi.

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

vatandaş

24 Ocak 2020 Cuma 22:56

2015 sokakta yıkılmak üzere olan tescilsiz ev yıkılmadığı gibi mühürlenmedi de acilen yıkılması lazım kimse ölmeden sahibleri başka mahallede oturuyor muhtar hiç ilgilenmiyor

vatandaş

21 Ocak 2020 Salı 12:23

Metruk binalar tehlike saçıyor ayrıca çirkin bi görüntü oluşturuyor.

Remzi

20 Ocak 2020 Pazartesi 22:06

Isparta müzesine ne oldu acaba... Tadilat kaç yıl sürüyor.eserler nerede....??

yeşilköylü

20 Ocak 2020 Pazartesi 15:36

Binalar yıkılınca uyuşturucu kullanmayacaklar mı. Binanın suçu ne. Satanlarla kullananlara engel olmak gerekir.

Ali

20 Ocak 2020 Pazartesi 15:05

iskender mahallesindeki (demirköprüye giden müftülük yolu ile aksu caddesi arası) bir sürü eski yıkılmak üzere olan ev var. Buradaki alanların belediyece yıkılıp yeşil alana çevrilmesi gerekir. Bu alanda yeni bir yeşil alan park, meydan oluşturulabilir

Mükemmel çözümler

20 Ocak 2020 Pazartesi 14:12

Akıl var mantık var uyuşturucu kullanımını engellemenin yolu evleri yıkmak kamera takmak mı? Cidden çok caydırıcı. Bunu yapacak olan herşeyini verir yine yapar. İş yok huzur yok herşey ateş pahası dolasıyla aile bağları kalmamış bu sebepleri ortadan kaldırın ülkede refah yok herkesin psikolojisi bozuk psikiyatrik ilaç kullanıyor çoğu insan. Siz musluğu kapatmak yerine akan suları silmekle uğraşıyorsunuz.

Metrup a Dönüşmeye Başlayan

20 Ocak 2020 Pazartesi 12:59

Halı Sarayı Metrup Bina'dan Daha Metrup Halı Sarayında Yeterli Esnef Olmadığı İçin Metrup Bina Gibi Kullanılıyor Daha Bu Halı Sarayı Gibi Isparta'da Esnafın İş Yapamayıp da Boşalıp Giden Çok İş Hanları Metrup Bina Olup Berduş Yatağı Olmuştur Bu Gidişle Türkiye'de Kimse İş Yapamayacak Türkiye'nin Her Yeri Metrup Bina ve Berduş Yatağı Olacak Acil Önlem Alınması Şart Herkez İş Yapabilsin Türkiye Şahlansın.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR