28 Mart 2024 Perşembe

TİCARET ODASI VE BORSA ESNAFINA SAHİP ÇIKIYOR

TİCARET ODASI VE BORSA ESNAFINA SAHİP ÇIKIYOR

Isparta

Isparta Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ahmet Tural’ın öncülüğünde Batı Akdeniz illerinde başlatılan ‘Esnafına Sahip Çık Kampanyası’na, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası ve Isparta Ticaret Borsası’ndan tam destek geldi.

Isparta Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ahmet Tural, beraberinde esnaf odaları başkanlarıyla birlikte Esnafa Sahip Çık kampanyasına destek veren ITSO  ve ITB’yi ziyaret etti. ITSO ziyaretinde Birlik Başkanı Ahmet Tural, kampanya hakkında ITSO Meclis Başkanı Osman Şahlan’a bilgi verdi.

ESNAF ŞEHRİN IŞIĞIDIR

Başkan Tural, “Esnafına Sahip Çık adlı kampanyamızı başlattık. Pandemi sürecinden ekonomik olarak en çok etkilenen kesim esnaf ve sanatkarımız oldu.  Bu anlamda hükümetimiz tarafından destekler verildi. Esnafımız bir nebze olsun nefes aldı ama bu destekler yeterli değil. Bu desteklerin akabinde halkımız da ilimizde yerel esnaftan alışveriş yapsın diye Esnafına Sahip Çık kampanyasını başlattık. Tabi ki ITSO’nun bizleri gönülden desteklediğini biliyoruz. Sizlerden kampanyaya destek olmanızı istiyoruz. Esnafımız bizim mahalle kültürümüzdür. Esnaf şehrin ışığıdır. Işığınız sönmesin diyoruz. Esnafımıza yerelde ne kadar çok sahip çıkarsak paramızın ilimizde kalmasını yerelden ekonomiye destek vermemizi sağlamış oluruz. Bu vesileyle kampanyamıza vereceğiniz destekten dolayı şimdiden teşekkürlerimi iletiyorum. Bu kampanya kapsamında 100 TL’ik alışveriş çekleri yaptırdık. Bu çekle vatandaşlarımız, Isparta’da esnafa ait işyerlerinden alışveriş yapabilir. Bu çekten sizlere de getirdik. Destek olursanız teşekkür ederiz” diye konuştu. 

ESNAF BİZİM ESNAFIMIZ

ITSO Meclis Başkanı Osman Şahlan, böyle bir kampanya için ellerinden gelen desteği vermeye hazır olduklarını belirterek “Esnaf bizim esnafımız. Esnafın ayakta kalması çok önemeli. Çünkü esnaf mahallede fakiri fukarayı da gözeten kimse. Mahalle bakkalı parası olmayan fakir fukaranın ihtiyacını sorgusuz sualsiz karşılıyor. Bugün olmasa yarın param gelir diyor. Ayakkabı tamircisi de saat tamircisi de böyle. Bizlerin de esnafa sahip çıkması gerekiyor. Sizlere de böyle hayırlı bir işe aracı olduğunuz için teşekkür ediyorum” dedi.  Konuşmaların ardından 20.000 TL değerinde alışveriş çeki Birlik Başkanı Ahmet Tural tarafından, ITSO Meclis Başkanı Osman Şahlan’a teslim edildi. 

KURBAN BAYRAMINDA ALIŞVERİŞİ YEREL ESNAFTAN YAPALIM

ITSO Ziyaretinin ardından Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Adar’ı ziyaret eden Birlik Başkanı Tural, “Pandemi sürecinde esnafımıza destek verildi. Verilmedi desek yanlış olur. Hükümetimiz esnafa destek vermeye de devam ediyor. Bu anlamda Sayın Cumhurbaşkanımıza, hükümetimize, çatı örgütlerimiz TESK ve TESKOMB genel başkanlarımıza teşekkür ediyoruz. Esnafımızın halkın da desteğine ihtiyacı var. Üç ilimizde Esnafına Sahip Çık kampanyası başlattık. Sizlerin desteği çok önemli. Her zaman gönül desteğinizi verdiniz. Bu kampanyayla ilgili çok güzel dönüşler aldık. Bu kampanyanın bir ayağı da alışveriş çekleri.  Ispartalı vatandaşlarımız alışverişini bu çekle yerel esnafından yapsın istiyoruz. Önümüz Kurban Bayramı bu sebeple esnafımız canlılık kazansın. Ekonomiye katkı sağlansın diyoruz. Şimdiden vereceğiniz destekten dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.

DÜĞÜNDE CENAZEMİZDE YEREL  ESNAF YANIMIZDA

Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Adar da “Esnafa verdiğiniz destekleri takip ediyoruz. Bu düşünce gerçekten çok güzel.  Ben şahsım adına 100 tane alarak size canı gönülden destek veriyorum. Bence 2500 adet çek az. Daha da artırılması lazım. Çünkü bu para olarak geçecek. Kasaba, bakkala gittiğimizde para vereceğimize bunu vereceğiz. Isparta’daki esnafımızı yerel esnafı desteklemeliyiz. Hastalıkta sağlıkta düğünde cenazede bayramda hep beraberiz. Şu anda daha çok birbirimize destek olmalıyız. Ulusal firmalardan da alışveriş yapıyoruz ama ulusal firmalar düğünümüzde cenazemizde yanımızda değil. Bizler birbirimize destek vererek bu süreci atlatabiliriz. Sonuna kadar yanınızdayız” diye konuştu. Konuşmaların ardından 10.000 TL değerinde alışveriş çeki Birlik Başkanı Ahmet Tural tarafından, ITB Başkanı Ahmet Adar’a teslim edildi.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Yalvaclı esnaf

24 Temmuz 2020 Cuma 22:26

bızım gıbı kucuk esnafların bagkur pırımlerını odeyıverseler yeter

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR