25 Nisan 2024 Perşembe

TMSF BAŞKANINDAN ITKM AÇIKLAMASI

TMSF BAŞKANINDAN ITKM AÇIKLAMASI

Isparta

TMSF Başkanı Isparta Halkının En Çok Merak Ettiği O Soruyu Yanıtladı; ITKM’deki Dükkanların FETÖ’ye Geçmesi Söz Konusu Değil

TMSF Başkanı Muhiddin Gülal, ITKM’de daha önce Kadıahmetoğulları Şirketinin mülkiyetine bırakılan işyerlerinin, TMSF olarak Kadıahmetoğulları Şirketine el koydukları için kendilerine geçtiğini belirterek; “Dolayısıyla, bu işyerlerinin Fetöcü şirkete kalması söz konusu değildir” dedi.

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Başkanı Muhiddin Gülal, Isparta’da zaman zaman gündeme gelen ‘ITKM’deki bazı işyerlerinin ITKM’nin daha önceki yüklenici firması konumundaki Kadıahmetoğulları Şirketine kaldığı ve sahibinin o şirket olduğu’ yönündeki iddialara açıklık getirdi.

TMSF BAŞKANI GÜLAL

O İDDİALARA AÇIKLIK GETİRDİ

ITKM inşaatı ile yakından ilgilenen Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Başkanı Muhiddin Gülal bugün üçüncü defa Isparta’ya gelerek saat 16.00’da ITKM yerleşkesinde gerçekleştirilen toplantıya katıldı ve hem ITKM’nin son halini yerinde gördü hem de ITKM konusunda Başkan Başdeğirmen’den bilgi aldı.

BAŞKAN GÜLAL; “ISPARTA’DA GÜNDEME

GELEN O İDDİALAR DOĞRU DEĞİLDİR”

TMSF olarak ITKM konusunda yaptıkları çalışmaları da anlatan Başkan Gülal, Isparta kamuoyunun merakla beklediği o soruyu da yanıtladı. Başkan Gülal, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “ITKM’deki bazı işyerlerinin ITKM’nin daha önceki yüklenici firması konumundaki Kadıahmetoğulları Şirketine kaldığı ve sahibinin o şirket olduğu konusunun Isparta’da zaman zaman gündeme geldiğini veya getirildiğini öğrendim.

“BİZ TMSF OLARAK KADIAHMETOĞULLARI

ŞİRKETİNE EL KOYDUK ZATEN”

Bu konuda açık ve net bir şekilde sizlere şunu söylüyorum ki, ITKM’deki işyerleri ile Fetöcü o şirket yani Kadıahmetoğulları şirketinin hiçbir ilişiği, alakası kalmamıştır. Kadıahmetoğuları Şirketi, yine aynı cenahtan olan yani Fetö’den el koyduğumuz Bank Asya’nın en büyük borçlu şirketlerinden birisidir. Şirketin Bankaya borcu 2 milyar lirası nakdi olmak üzere toplam 2 milyar 600 milyon lira borcu bulunmaktadır. Bu noktada, ITKM’de daha önce bu şirkete verilmiş olan işyerlerinin Kadıahmetoğulları şirketinin olacağı yönündeki iddialar ortaya çıkmış.

“ITKM’DEKİ İŞYERLERİ

FETÖCÜ ŞİRKETE KALMAYACAK”

Öncelikle şunu söyleyeyim ki böyle bir şey söz konusu değil. Neden? Çünkü, biz TMSF olarak FETÖ’cü bu şirkete el koyduk ve şirket bizim bünyemize geçti. İkincisi ise, Kadıahmetoğulları şirketi üslendiği ITKM’yi bitiremedi veya bitirmedi. Isparta için kangren haline getirdi. Bu noktada da sorunlulukları büyük. Onun için, ITKM’deki işyerlerinin bu şirkete kalması hukuken mümkün değildir. Yani, buradaki dükkanlar Fetöcü şirkete kalmayacak” dedi.

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Ayazmana ya Gel

10 Temmuz 2020 Cuma 19:03

Başkan ayazmanaya gel de hava al. Ne zaman bitecek bu koku. ?????

Mehmet Atalay

10 Temmuz 2020 Cuma 14:39

Ne şeriatta ne de modern hukukta mala el koyma yoktur. Adam idam edilse de malı mirasçılara kalır. Yanlış hukuk yolu açılıyor, bakalım sonu nereye varacak. İktidar-güç el değiştirince bütün tarikat, cemaat ve vakıf mallarına emsal karar ile el koyulabilir. O zaman itiraz edemeyiz

Cesars

10 Temmuz 2020 Cuma 07:48

Fetöye geçer senin ruhun duymaz 18 yıl uyumuşsunuz bundan sonrada uyuyuverin be olur

VATANDAŞIN BİRİ

10 Temmuz 2020 Cuma 01:29

iyaşta öyleydi netekim fetöcü bahattin sayesinde orasıuda fetoya çalıştı hatta arabalar çekildide fetöcü bahattın arabayı OSMAN ZABUN a çıkarttı ee osmanda satcem dedi suriye özgür ordusuna yollayacagım yarız saat ötede MEHMETCİK KOMANDOSU vardı egridirde oraya VERMİYORDA BU HARAM ARABAYI MİLLETİN HAKKINI ÇALDIKLARI ATRABAYI ÖSY YOLLUYOR bunlar vatansever ha çokmu şaştınız oğlu belediyeye girince olaylar böyle gelişiyor işte ama sorsan yeminle fetöcüleri tanımıyorlar ama elele verip arabayı

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR