25 Nisan 2024 Perşembe

TOKİ’NİN TEMELİ ATILIYOR

TOKİ’NİN TEMELİ ATILIYOR

Isparta

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç, emekliye yönelik TOKİ konutlarının temelinin yaz mevsimi içerisinde atılacağını müjdeledi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığınca yapılan 30 tesisin temel atma ve açılışı töreninde konuşan  TBMM Plan ve Bütçe komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç,  kapalı devre sulama sistemlerinin tamamlanmasının en büyük beklenti olduğunu söyledi. Bunun Isparta'ya katma değerinin milyarlarca lira ile ifade edildiğini kaydeden Bilgiç, 80 üzerinde yerleşim yerinin beklediği Eğirdir Gölü Kuşak Kanalizasyon projesinin proje çalışmaları hızla devam ediyor. Milli Parklar Genel Müdürlüğü'ne teşekkür ediyoruz. Kızıldağ Milli Parkın içinde bulunan yerleşim alanları ve tarım arazisi milli park içinden çıkarılarak orada yaşayan vatandaşların hayatlarının kolaylaştırılması noktasında ciddi bir adım attılar. Dünyanın en önemli değerlerinden biri olan Dedegöl'de milli park kapsamına alındı. Bu önemli doğa mirasını da koruyacağız" dedi.

GÜÇLÜ BİR TÜRKİYE'Yİ 24 HAZİRAN'DA İNŞA EDECEĞİZ

TBMM'nin gündeminde son derece önemli bir tasarı olduğunu anımsatan Bilgiç, " Bazı alacakların yapılandırılmasına ilişkin son derece önemli bir tasarı. Plan ve Bütçe Komisyonu'nda çalışma bitti. Toplumun tüm kesimlerine dokunan önemli bir tasarı. Çiftçimizden köylümüzden esnafa kadar tüm bu kesimlerin devlete olan vergi ve SSK borçları yapılandırıldı. Faizlerinin silinmesine ilişkin, idari para cezaları da ortadan kaldırıldı. Yıllık bütçemize 22 milyar lira yük getiriyor ama herşeye değer diyeceğimiz yılda emeklilere iki bayram bin liralık destek  düzenlemesi yapıldı. Tüm emeklilerimize hayırlı olsun. 65 yaşın üstünde olanların 265  TL aylığı 500 liraya çıkarıldı. Gönül 1000 TL yapmak ister gönül emekliye yapılan desteğin asgari ücrete götürülmesini ister ama bu devletinimkanlarıyla ilgili. El birliğiyle içeride ve dışarıda istikrarı sağlayarak Türkiye'yi dünyanın en büyük ekonomileri arasına sokacağız. Bununla birlikte halkınrefahını güçlendireceğiz. İkinci üniversite Isparta'ya hayırlı olsun. Genel kurulda görüşmeler devam ediyor. İkinci üniversite Ispartamızı daha güçlendirecek.Dereboğazı ve Burdur dostluk yolu ihalesi de tamamlanacak. En son görüşmeler yapıldı arazi teslimleri yapıldı. BU yaz içinde birinci etap TOKİ'nin temelini atmış olacağız. Önümüzdeki süreçte güçlü bir Türkiye'yi 24 Haziran'da inşa edeceğiz" şeklinde konuştu .

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

yasar tokmak

13 Eylül 2019 Cuma 00:43

toki için tüm emeği ğecenlere cok cok tşkler

mehmet

06 Mayıs 2018 Pazar 22:58

gelir anam gelir seçim geliyor ya ıspartaya deniz bilem gelir :D

Burak kut

06 Mayıs 2018 Pazar 22:05

En son evet hayır referandumunda kullanılmıştı bu projeler. Bir kürek dahi atılmadı bir yılda. Bravo. Balık hafizaliyiz ya biz.

Büyük hata

06 Mayıs 2018 Pazar 19:57

Sayın Bilgiç, ikinci üniversiteye Türkiye'de alt yapısı en iyi olan ziraat fakültesini taşıtmak çok büyük bir hata olduğuğunu düşünüyoruz. 20 yıldır milyonlarca para harcanak kurulmuş olan Türkiyenin en gelişmiş fakültesini başka bir yere taşıtarak alt yapısı sıfır olan yeniden bir ziraat fakültesi kurmaya çalışmak son derece yanlış bir karardır. Lütfen, bir an önce bu büyük hatadan geri dönülsün. yeni kurulacak üniversitede SDÜ'de olmayan veya SDÜ'den ayrılmaya gönüllü olan fakülteler olmalıdır

mağdur

06 Mayıs 2018 Pazar 12:01

Yalvaç' a neden Toki gelmez bilen varsa açıklama bekliyorum.Acil Yalvaç' a Toki istiyoruz evi olmayanlar adına

Lost

06 Mayıs 2018 Pazar 11:09

16 yıldır güçlü bir Türkiyenin temelini atamadınız da 24 haziran seçimleri sonrası mı atmayı düşünüyorsunuz. Ne diyelim Allah çarşınızı bazar etsin. Başka kapıya artık. Milleti oyaladıgınız yeter.

Cengo

06 Mayıs 2018 Pazar 01:47

Vatandaş 1 sen de okuyup memur olaydın tutan mı vardı al kpss den 87-90 arası memur ol tutan yok

Tokkk

05 Mayıs 2018 Cumartesi 20:40

16 yil gelmediyse bi 16 yil daha gelmez.milletin karni tok artik.

Vatandaş 1

05 Mayıs 2018 Cumartesi 19:02

İsparta rumuzlu ehbap oturduğunuz yerde para alıyorsun doymadinizmi daha para ayıp yap sanki asgari ücret aliyormus gibi bide zam mi istiyorsun

Ispartalı

05 Mayıs 2018 Cumartesi 17:54

Yahu arkadaş ne menem iştir ki seçim geldiğinde ya DEREBOĞAZI YAPILIR YA DOSTLUK YOLU İHALE EDİLİR NE BİTMEZ YOLMUŞ BUNLAR. Yeter artık yalan söylemekten bıkmadınız mı. TOKİ de cabası AVUNUN ISPARTALIM AVUNUN.Yalandan kim ölmüş.

karaağaçlı

05 Mayıs 2018 Cumartesi 13:56

şimdiye kadar neden inşa etmediniz güçlü türkiyeyi önünüzde engelmi vardı bu milleti birdahamı kadıracağınızıannediyorsunuz.Siz hiç seçildiniz seçileli Şarkikarğaç ta bir vatandaşla oturup sohpet ettinizmi,birçay içtinizmitoki moki bunlar laf

Ispartalı

05 Mayıs 2018 Cumartesi 13:13

Sayın bvekilim; memurlara yönelik ekonomik bir iyileştirme müjdesi yokmu??? Güzel,müjdeli haberlerinizi bekliyoruz sayın vekilim.

çarpık kentleşme

05 Mayıs 2018 Cumartesi 13:05

16 yıldır iktidar elinizde eğirdiri bi adam edemediniz.o kadar potansiyelli yer ki...ama suan görüntü olarak yollar bitik, yapılaşma çarpık, mimari bir kimlik dili yok yapılarda...herkes kafasına göre yapı yapıyor, önüne gelen mütahit oluyor ülkede... siz bu çarpık yapılaşmaya ve mütahitlik kavramını önüne gelene yapma izni verirseniz bir adım ilerleyemeyiz.kentsel dönüşüm diyorsunuz daha da kentlerin görüntüsünü bitiriyorsunuz.örnek gülistan mahallesi.lütfen görsel değerlendirme birimi kurun.

Yalvaç lı

05 Mayıs 2018 Cumartesi 12:21

Keşke Yalvaç'a da gelse TOKİ. Yalvaca gelmemesin nedeni ne acaba

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR