29 Mart 2024 Cuma

ÜÇ MAHALLENİN KADERİ HAZİRAN’A KALDI

Revizyon kararı alınmış olan Fatih, Zafer ve Muzaffer Türkeş Mahalleleri devamı için hazırlanan 1/5000 ve 1/1000 İmar Planlarının görüşülmesi konusunda incelemeler sürdüğü için konu Haziran meclisinde karara bağlanacak.

Isparta

Isparta Belediyesi, Fatih, Zafer ve Muzaffer Türkeş Mahallelerinde imar çalışmalarına hız verdi. Üç mahallenin revizyon imar planları Mayıs ayı meclis toplantılarında gündeme alındı. Ancak, karara bağlanamadı.

3 MAHALLE İÇİN İMAR PLANI HAZIRLANDI

Isparta’nın yeni kurulmasına rağmen en çok konutlaştığı ve yoğunluğun yaşandığı üç mahallenin revizyon planların devamı için 1/5000 ve1/1000 İmar Planları hazırlandı. Isparta Belediyesi imar çalışmalarına ağırlık verdi. Fatih, Zafer ve Muzaffer Türkeş Mahalleleri için alınan revizyon kararının devamı anlamı için hazırlanan imar planları meclisten geçecek.Böylece, zaten yaşanan hızlı konutlaşmadan dolayı hızla genişleyen bu üçmahalle ilave olarak hazırlanan revizyon imar planı ile daha da genişleyecek.

HALİHAZIRDAKİ REVİZYON PLANINA DEVAM EDİLECEK

Söz konusu üç mahalleye ait revizyon imar planlarının yapılabilmesi amacıyla geçtiğimiz yıllarda yapılan çalışmalarda kurum görüşleri alınarak planlamanın altyapısı oluşturulmuştu. Revizyon kararının devamı konusunda ise en önemli kurum olan Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nün incelemelerinin meclis gündemine alındığı ve kamu yararı kararı alınması için konunun mecliste görüşülmesinin istendiği ifade edilirken belediye meclisinde bu bölgelerdeki planlamanın hızlandırılması için gerekli kararının mecliste alınması gerektiği belirtiliyor.

KOMİSYON; “İNCELEMELER DEVAM EDİYOR”

Bu doğrultuda; Isparta Belediye Meclisi Mayıs ayı olağan toplantısının ilk toplantısında gündeme alınan ve gündemin 5. Maddesinde yeralan; Revizyon kararı alınmış olan ilimiz Fatih, Zafer, Muzaffer Türkeş Mahalleleri devamı için hazırlanan 1/5000 ve 1/1000 İmar Planlarının görüşülmesi teklifi, İmar Komisyonuna havale edilmişti. Komisyon, bu konuda hazırladığı ve Mayıs ayı son toplantısında meclise sunduğu raporda; “Bu konuda komisyonumuzca yapılan inceleme devam ettiğinden konunun bir sonraki meclis toplantısında görüşülmesi uygun bulunmuştur” kararına vardı. Komisyonun bukararı olduğu şekliyle meclis üyeleri tarafından oy birliği ile kabul edildi.

HAZİRAN MECLİSİNDE KARARA BAĞLANACAK

Böylece, Revizyon kararı alınmış olan Fatih, Zafer ve Muzaffer Türkeş Mahalleleri devamı için hazırlanan 1/5000 ve 1/1000 İmar Planlarının görüşülmesi konusu incelemeler sürdüğü için konu Haziran meclisinde karara bağlanacak.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Burak

24 Mayıs 2016 Salı 22:32

Adam fatih zafer ve muzaffer türkeş diyor celal isimli bu vatandaş ta tarihi bi sokak var orayı da yık diyor. Adam nereden bahsediyor sen ne diyorsun be muhterem ? Cahil misin okuman yazman mı yok ? Haber sitesi tesadüfen oraya tarihi sokak resmi koyduysa orayı belediye yıkıyor anlamına mı geliyor kuş beyinli muhterem. Bahsedilen mahalleyi bi anla önce. Direk belediye baskanını karalama kampanyası... Biz seviyoruz oy veriyoruz kardeşim y ziya günaydına. Yine vereceğz. Başarılı bir belediye reisi

celal

25 Mayıs 2016 Çarşamba 10:34

bu sokağın bundan 10 yıl öncesindeki haliyle şimdiki hali çok farklı. bu sokağı mahvettiğini kimse inkar edemez.şimdi yolları bile delik deşik.asfalt yapıcam diye aslını astarını araştırmadan işe başladı,sonra anıtlar kurulu bu sokağın koruma altında olduğunu hatırlattı. önceden bu sokakta turistler gelip fotoğraf çekimi yaparlardı,şimdi çamurdan geçilmiyor.başladığı işi bitiremeyen bi başkan var kabullenin artık!ama şakşakçıları onu iyi kolluyo.

Yuksek

24 Mayıs 2016 Salı 22:24

Sanki başkası olsa farklı mı olucak? Çöplük gıbı kalacağına ımar planıyla verimli kullanılır işte fena mı?

celal

24 Mayıs 2016 Salı 10:24

Isparta'nın tarihi dokusunu yaşatan bi bu sokak vardı orayı da mahvedin! Başkan sen yüksek mimarım diyosun ama sana o diplomayı verene yazıklar olsun. Git bi İngiltereyi,Fransayı gez. 40 yıl öncesinin aynı kaldırım taşı olan sokakları gez.Senin döşediğin kaldırım taşından daha sağlam ve daha güzel.Eski evleri yık, kaza olan kavşağa ışık koy. kusura bakma da bunu muhtarlar bile yapar.Ispartaya gelen misafirlere turistlere, imara açtığın 12 katlı binaları gösterirsin artık! bu mu y.mimarlık!

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR