25 Nisan 2024 Perşembe

ULU CAMİ TUVALETLERİNİN YIKIMI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

ULU CAMİ TUVALETLERİNİN YIKIMI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Isparta

Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in şehirdeki cami tuvaletlerinin yenileneceği ve 24 saat ücretsiz olarak hizmet vereceğine ilişkin seçim döneminde vermiş olduğu söz Ulu Cami tuvaletinin yenileme çalışmalarıyla başladı. Bu kapsamda yer kodunun altında kalan, kötü bir görünüme sahip bulunan Ulu Caminin bay-bayan tuvaletleri ile abdest alma yerleri yıkıldı. Bunun yerine günün şartlarına uygun, yol koduna sıfır, içerisinde bay-bayan tuvaletleri ile abdest alma yerleri, çocuk bakım odaları ve engelli tuvaletlerinin de yer alacağı yeni yerlerin yapımına başlanıyor.

Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in seçim döneminde başta Ulu Cami, Kavaklı Cami, İplikçi Cami ve Mimar Sinan Camilerin yenilenmesi sözünün ilk adımı Ulu Cami ile gerçekleşti. Mülkiyeti Isparta Belediyesine ait olan ancak sit alanında kalması dolayısıyla hazırlanan alternatifli projelerin onayının Koruma Kurulundan çıkmasının ardından mevcut tuvalet ve eklentileri Fen İşleri Müdürlüğü tarafından yıkıldı.

Mevcut durumunda bodrumda kalan tuvaletler yeni projede artık yol kodu hizasında bulunacak. Böylelikle özellikle yeni yapının engellilerin, yaşlıların ve bayanların daha rahat kullanabilmesi amaçlandı.

İlki Ulu Camiinden başlatılan ve modern mimari tarzında uygulanacak projenin ardından mülkiyeti vakıflara ait olan Kavaklı, İplikçi ve Mimar Sinan Camilerine geçilecek. Buradaki resmi prosedürler ise devam ediyor.

Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen yaptığı değerlendirmede “Seçimler öncesinde halkımıza vermiş olduğumuz sözün birisini daha bugün başlatmış olmanın mutluluğu içerisindeyiz. İlkini Ulu Camiden başlattığımız çalışmaları en kısa sürede tamamlayarak hizmete sunmuş olacağız. Ulu Camimizin tuvaletleri, abdest alma bölümü, çocuk bakım ünitesi ve diğer bölümlerin işletmesini belediyemiz gerçekleştirecek ve halkımıza ücretsiz olarak en temiz bir şekilde hizmet verecek” dedi.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

VATANDAŞIN BİRİ

22 Eylül 2019 Pazar 16:46

yüksek yüksekkkkkk mimar her yere zevksiz heykeller üzüm kiraz devasa göz kirliliği hiç şu şehirde hayran olunacak bi yer kaldımı çevre mühendisliği bumu ne yapıyor çevre mühendisleri belediyede yahu şu şehri bi güzelleştirin tıkış tıkış kaldırımlardai estetiksiz şeyler ATATÜRK heykelinin iki yanına havuz yapın kaymakkapıda nefes alacak yer kalmadı...

süleyman adıgüzel

19 Eylül 2019 Perşembe 02:20

yazdığım yoruma olumsuzluk koyan yaw nw yazdımda begenemedin sen....

süleyman adıgüzel

19 Eylül 2019 Perşembe 02:19

şu şehrin herşeyi bozuldu allahtan bi üzüm çarşısına dokunamıyorlar bari tuhafiyeciler sitesi o belediye işhanı ne kadar çirkin binalar ve pahalılık mahallemde kaliteli pide 6 lira 7 lira kebapçı adı altnda şehir merkezindeki isim yazmayacagım dalboyunun hamamı komşusu 12 lira pide 40 lira bi çatallık kebap bu kadarda olmaz hiçmi denetim yok acaba ilgisizlik zevksizlik masalarda herşey bitmiş bu şehirde kalitede yaşamda...

VATANDAŞIN BİRİs2v

19 Eylül 2019 Perşembe 02:15

vatandaş o havuz çok güzeldi neden kapanıyor o tşlı havuz memlekette ne çeşme kaldı ne havuz avrupaya bakın meydanlarda hep harika havuzlar havuz bir şehrin güzelliğidir kaymakkapıdakı üzümü kaldırında müzikli ışıklı havuz yapın şu şehrin hiç bir özelliği kalmadı ondan sonra turisyt yok olmaz neye gelecek ne varki....görünüm sıfır...kocatepenin ordaki havuzlarada kum doldurmuşlar köpekler işiyor

akp li biri

18 Eylül 2019 Çarşamba 12:31

sayın başkan birde valiliğin önündeki heykelin ****arda kay kay yapan çocuklar gençler vede yüzde 90 ı sureyeli çocuklar geceleri ATATÜRK heykelinin arkasında uyuşturucu bali bira felan içiyorlar.ben vatandaş olarak valiliğin kapısında duran polis abilerime söyledim. şu cevabı aldım.Abi kovuyoruz yine geliyorlar belediye zabıta görevlendirmesi lazım buraya dediler.Hani siz ADALET VE KALKINMA PARTİLİSİNİZ ya bi hal çaresine bakıverin bi zahmet.

vatandaş

18 Eylül 2019 Çarşamba 12:24

sayın başkan wc için diyecek sözüm yok.Lakin şu yıkım işini yaparken çekilmiş fotoda görünen kepçenin arkasındaki mavi branda ile kapalı havuz inşaatı var.Sayın cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN ın ilk Isparta ziyaretinden önce yani seçimlerden önce görüntü kirliliğini kamufılaş ettiğiniz havuzuda ya yıkın yada yapın.ne dersiniz haklımıyım ]]]

Isparta'lı

18 Eylül 2019 Çarşamba 10:13

Çok yerinde ve olumlu bir karar. Tebrik ediyorum. WC'ler hiç bir zaman paralı olmasın. Şehirde yaşayan halkımızı ve diğer illerden şehrimizi ziyarete gelenleri de memnun edecektir.Hatta Türkiye'de bir ilke imza atarak, otogarı da ücretsiz yapınız. Güzide şehrimizin tanıtımı için büyük bir fırsat olur. Saygılar.

güzel proje

18 Eylül 2019 Çarşamba 09:03

çok iyi olur izbe bir yerdi bayan ve cocuklar için tehlikeliydi... ayrıca geçen hafta cafeler caddesinde zabıta denetim yapıyordu... ama malesef esnaflarla nerdeyse genelde tokalaştılar görevi başıında herkese eşit durulması gerekn bir meslek... üniforma varken kafa kafaya erkek tokalşması yanlış.... kaldırımlar yine işgal tabiki

ıspartalı

18 Eylül 2019 Çarşamba 00:00

sayın başkanım köylü pazarı artık pazar olmaktan çıktı pislik pazarı olmaya başladı.kaldırın bu pazarın yerini değiştirin.insanlar artık pazar yüzünden anayolun ortasından gitmeye başladı.pazar bittikten sonra bir gün gelin görün bu rezaleti.

Wild wolf

17 Eylül 2019 Salı 17:08

Sn. Başkanım Ispartaya kendi öz kaynakları ile daha iyi hizmet edebilmek için Belediyenin alacaklarını toplayın. Kira,isgaliye,emlak ve su paraları..

süleyman adıgüzel

17 Eylül 2019 Salı 16:57

keşke birde cuma pazarı duvarlarına baksalar her gece burada umumi tuvalet gibi camdan bakamıyoruz cam açamıyoruz pazar yerinin üniversite evlerine bakan bölümü tamamen tuvalet olarak kullanılıyor defalarca şikayet edildi kimsenin umrunda degil....pazar duvarları küfürlü yazılarla dolu her yer pislik içinde kimse ilgilenmiyor burada pazar kuruluyor çiş olan yerlerde sebze satılıyor haberiniz varmı....neden kimse umursamaz zabitanın belediyenin neden umrunda olmaz lütfen gelin bakın her gece bu

ıspartalı

17 Eylül 2019 Salı 16:27

doğru bi karar tebrikler

moonlight

17 Eylül 2019 Salı 16:27

Çarşıda tuvalet bulmak zulümdü.Para verip pis olması da insana koyuyordu.Çok iyi olmuş.Bir tuvalet de halısarayına yapılsın.Hatta halısarayı ve belediye yıkılıp tekrar yapılsın.

Üniversiteli

17 Eylül 2019 Salı 16:14

Trümbüs, traleybüsüde getir şu otobüs eziyetinden kurtar, banliyo raylı sistemi hayata geçir allah aşkına

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR