18 Nisan 2024 Perşembe

UYUŞTURUCUYA BULAŞAN 2 HAFIZ....

Isparta Uyuşturucu Bağımlılıklarla ve Alkolizmle Mücadele güzel haberler alıyoruz....

Isparta

Isparta Uyuşturucu Bağımlılıklarla ve Alkolizmle Mücadele Derneği Başkan Yardımcısı Yaşar Erbil, uyuşturucuya bulaşmış 2 hafızın rehabilite edilerek topluma kazandırıldığını söyledi. Erbil, bu 2 hafızın rehabilite süresince tedavi gören diğer gençlere, namaz kılmayı ve kuran okumayı öğrettiğini söyledi.

Isparta Uyuşturucu Bağımlılıklarla ve Alkolizmle Mücadele Derneği Başkan Yardımcısı Yaşar Erbil, ilaçsız tedavi yöntemi ile bugüne kadar 70’ye yakın genci uyuşturucu illetinden kurtardıklarını belirtti. İl dışından gelen ve uyuşturucu illetine bulaşmış 2 hafızı sağlıklarına kavuşturduklarını müjdeleyen Erbil, aileler utanmasın çekinmesin, el birliği ile bu illetten kurtaralım dedi.

UBAM Derneği Başkan Yardımcısı Erbil, Vali Şehmus Günaydın, milletvekilleri ve birkaç kamu müdüründen başka kendilerine destek olunmadığından yakındı. Erbil, “İlimizde resmi rakamlara göre 10 bine yakın madde bağımlısı var. Bu konuda sitemkarım; tanınmış aileler dahil çocuklarını saklıyorlar. Biz onlara üzülüyoruz. Saklamasalar gelseler, biz onlara yardımcı oluruz. Kayıt dışı ile beraber sayı daha çok fazla” dedi. 2015 yılında kurulan Isparta Uyuşturucu Bağımlılıklarla ve Alkolizmle Mücadele Derneği(UYUMDER) madde bağımlısı olan gençleri doğanın ortasında oluşturduğu merkezde ilaçsız tedavi yöntemiyle bu illetten kurtarmaya çalışıyor. Madde bağımlılığıyla büyük bir mücadele içerisinde olan dernek, diğer illerde 5 bin liraya verilen hizmeti Isparta’da ücretsiz sunuyor. Ancak Isparta halkından yeterli desteği göremediklerini ifade eden Dernek Başkan Yardımcısı Yaşar Erbil, çok önemli açıklamalarda bulundu.

SAYIN VALİMİZ ELİMİZDEN TUTUYOR, 50 KİŞİYE ÇIKIYORUZ,

HALKIMIZ ELİMİZDEN TUTSUN 100 KİŞİYE ÇIKALIM

Çocuklarımızın birçoğu il dışından. Isparta’dan çok teveccüh göstermiyorlar. Adlarının çıkmasını istemiyorlar. Koltuğa çocuklarını değişiyorlar. Gittik, yalvardık, kurtaralım dedik. Sakın adım çıkmasın dediler. Hiç beklemediğimiz insanların kapısında üzüntüyle döndük. Narkotik çalışıyor, çoğu da cezaevinde yatıyor. Halkımıza da sitemkarım. 3 aydır çocuklarımızın kursta yaptığı malzemelerle bir kermes açtık. Bu derneğin giderleri var. Şuanda 40 bin lira borçla gidiyoruz. Sadece kendi yakınlarımız, sayın valimiz, milletvekillerimizden başka bize sahip çıkan olmadı. Bazı kurum müdürleri de sahip çıkıyor. Halkımıza çok sitemkarım. Geldiler, afişi okudular, vah, tüh deyip gittiler. Yarın onların başına gelmeyeceğini kim bilir. Acımakla, üzülmekle olmuyor. Elimizden tutsunlar. Biz 15 kişiyiz. Sayın valimiz elimizden tutuyor, 50 kişiye çıkıyoruz. Halkımız elimizden tutsun 100 kişiye çıkalım.

SAYIN VALİMİZİN SAYESİNDE YENİ YERİMİZE GEÇECEĞİZ

Sayın valimiz sağ olsun kömürümüzü karşılıyor. Sayın valimize sıkıntılarımızı anlattık. İvedilikle sorunlarımızı çözüyor. 50 kişilik yere geçtiğimizde organik mantar atölyesi, organik gezen tavuk yumurtası atölyesi kurulacak. Sera, küçükbaş veya büyükbaş hayvancılık da olacak. Sayın valimiz buradan gitmek istemeyen ağabeyleri ortak yapacak. Şirketi  ve sistemi kurayım size teslim edeyim dedi. Kendisinden Allah razı olsun. O zaman kimseye muhtaç olmayacağız. Yol kenarına satış mağazası kuracağız. Hem derneğimiz hem de çalışan çocuklarımız hayatlarını orada sürdürecekler.” Erbil son olarak kendilerine ulaşmak isteyen vatandaşların0535 637 71 70 numaralı telefonu aramalarını istedi.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Y.y

18 Kasım 2017 Cumartesi 00:17

Yaşar hocaya yakışmadı diyen kisi cok biliyosan sen acsaydin boyle bi dernek siz kursaydiniz uzaktan camur atmasi cok kolay demi helal olsun bu yolda yuruyenlere ve ilerleyenlere burda amacda haberde bagimlilari kurtarmak ama illa camur aticaksinz demi ALLAH her zaman o dernegin yaninda olsun ve bu dernek icin kosturanlarinda yardmcisi olsun bos yorumlar yapmayin...

yaşar erbil

17 Kasım 2017 Cuma 14:09

keşki eleştirmeden önce önce beni arasaydın yaşar hocaya yakışmadı diyen kardeşim doğru söylüyorsun basın baş sayfa yapmamalıydı ama biz bu işin ciddiyetini sadece hafızlar değil hiç ummadığın kişilere bulaştığını anlatmak istiyorum sizler bizleri eleştirirken giden gençliğimiz geleceğimiz elden gidiyor sizde bizleri eleştirmeye devam edin bir taneniz gelipte kardeşim neler yapıyorsunuz nasıl yardımcı olabilir diye itilip kakılıp gelipte bu dışlanan bu gençlerimizi hiç gördünmü kardeşim.

Yaşar hoca yakışmadı

16 Kasım 2017 Perşembe 20:24

Amacın ne yaptığın haber ne...Amacın hastaları iyileştirmek. Ama haberde başka yaralar açıyorsun. Ben merak ediyorum acaba ispartadaki hangi kurs diye. Ayıptır. Bugüne kadar iki kişi mi iyilesti. Gündem olmak için yapılan ayıptır. Haner kaldırılmalı.

Ali K.

16 Kasım 2017 Perşembe 13:33

Hafızlar herkesin gözünde temizdir. ama benim gözümde hiç de öyle değil. Bu haber de bunu kanıtlar. Yanlış anlamayın. Sonuçta o da bir insan. Sadece hafız olmuş o kadar. Çok büyütmeye gerek yok

S.a.

16 Kasım 2017 Perşembe 11:34

Böyle derneklere destek vermek çok güzel bir olaydır.malum günümüzde geçlerimiz çok boşluktalar.böyle duruma allah kimseyi düşürmesin.ama aşağıdaki yorumları okuyunca yorum yapmamak elde değil.eski devlet hastanesinde bir sıkıntıdan dolayı başhekimin odasına çıktım.sekreterine rica ettim.biraz bekledikten sonra başhekimin makamına girdim.sorunumu dile getirdim.çok basit ve önemli bir konuda yardımcı olmadığı gibi ilgide göstermedi.çok garipsemiştim.böyle basit işleri sorunları gidermeyeceksen...

serdar

16 Kasım 2017 Perşembe 11:03

Uyuşturucu ve diğer madde bağımlısı olan çocuklar ve büyükler sizleri iyi kötü herkes biliyor tedavi olmanız sizin yararınıza saklanarak veye aman kimse duymasın diyerek (ki herkes Biliyor) saklanmak kaçmak sadece bu batağa daha çok saplanmak demektir ne yaparsa insan kendisi yapar bu imkanları kullanın ,kullanmamız için emek sarfedenlere yardım edelim Ne oldum değil ne olacağım sorusu önemlidir Allah hepimizi bu tür kötülüklerden korusun

Fatih isimli yorumcu.!!!

16 Kasım 2017 Perşembe 10:17

Bu fatih isimli yorumcu arkadaş.bu bizim dernekten yorum yapan arkadaşa sen yok çok sevdiysen gittiğin yere git demek çok ayıp birşey.bizim arkadaş sadece burada ilgi göstermeyen ilğilenmeyen kurumları ve özellikle hiç ilğisiz kurumdan bahsetmiş.bu kadar kaba..laşmanın bu kadar sev...nin ne anlamı var.haa söyledikleri doğrumu evet çok doğru..

Kıyaslanmaz bile

16 Kasım 2017 Perşembe 10:03

Siz neyden bahsediyorsunuz arkadaş.kimi kiminle kıyaslıyorsunuz sizz ya..ondört yıldır hastanede çalışıyorum.o kadar yönetici geldi geçti.şu anda mevcut yöneticileride gördük.görüyoruz.bir günde gelip sıkıntınız varmı diyen olmadı.şehir hastanesine geçtik bunca sorun problemler varken bizim sorunları dinleyecek ne bir yönetici nebir genel sekreter var.8 ay oldu daha bir kez olsun genel sekreteri görmedim.o yüzden osman aydın harika bir insandı.yani.hastaneye geçiş süreci iyi yönetilemi.yazıkkk.

fatih

16 Kasım 2017 Perşembe 09:47

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜRLER isimli kullanıcı osman aydın ı çok sevdiysen gitttiği yere git sen şimdiki genel sekretere laf edemezsin

BOM 32 VE EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜRLER

16 Kasım 2017 Perşembe 09:01

Sayın yaşar erbil ve ibrahim uzunköprü allah rzzı olsun.bu işte çok emekleri geçiyor.bazı kurumlar hakikaten ellerinden geleni yapıyor ama bazı kurumlar varki hiç umrunda değil.bunlardan bir tanesi khb.yani kamuhastaneleri birliği.malesef hiç ilgi alaka yok.daha önceki genel sekreter osman aydın çok ilgileniyordu.ama o ilgiyi şimdi ki genel sekreterden bulamıyoruz.görüşmek bile mümkün değil şimdi.emeği geçenlerden allah razı olsun.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR