25 Nisan 2024 Perşembe

ÜZÜM PAZARI PROJESİNE 2 MİLYON TL

ÜZÜM PAZARI PROJESİNE 2 MİLYON TL

Isparta

Üzüm Pazarı Restorasyon Projesi’ne kültür fonundan 2 milyon TL aktarılacak.

İl Genel Meclisi Başkanı Serkan Keskin, Isparta Belediyesi’nin Üzüm Pazarı Çarşısı’nda yapacağı restorasyon projesi için İl Özel İdaresi Kültür Varlıkları Katkı Payı’ndan 2 milyon TL aktarılacağını açıkladı.

Isparta Belediyesi’nin tarihi projesi Üzüm Pazarı Restorasyonu için kültür varlıkları fonları harekete geçiyor. 200 yıllık tarihi çarşıyı kurtarma projesine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yanı sıra İl Özel İdaresi de katkı sunacak. İl Genel Meclisi Başkanı Serkan Keskin, İl Özel İdaresi Kültür Varlıkları Katkı Payı bütçesinden Isparta Belediyesi’ne 2 milyon TL nakdi destek verileceğini açıkladı. Başkan Keskin, şu açıklamayı yaptı:

 

“Devletimiz, 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarının korunması için oluşturulan fondan tarih ve kültür varlıklarımızı koruma projelerine bu zamana kadar önemli katkılar yapıldı. İl Özel İdaremiz ve İl Genel Meclisimiz bu kaynakların etkin ve verimli kullanılması noktasında oldukça hassas bir çalışma yürütmektedir. Bu doğrultuda kültür varlıkları katkı payından Isparta Belediyesi’ne 2 milyon TL destek sağlanması yönünde önemli bir karar alınmıştır. Bu para, Isparta Belediyesi tarafından yapılacak kapsamlı çalışma için Isparta Belediyesi’ne aktarılacaktır. Şehrimizin tarihi dokularını bu sayede ortaya çıkarıp, turizm alanında da şehrimize katkı sağlayacağız. Sürece katkı sağlayan Sayın Valimize, Sayın TBMM Başkanvekilimize, sayın milletvekillerimize, meclis üyelerimize ve İl Özel İdaremize ayrı ayrı teşekkür eder, her daim şehrimize hizmet etme arzusuyla saygılar sunarım.”

 

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

memleket sevdalısı

25 Ağustos 2020 Salı 12:01

bence ıspartada yapılması gereken okadar çok yer varki saymakla bitmez başlıca;-mevcut köy garajı ( çok berbat leş gibi ıspartaya yakışmıyo )-üzüm çarşısı-tuhafiyeciler sitesi -belediye iş hanı ( dükkanlara binaya çeki düzen verilebilir)-kaymakkapı meydanındaki eski sinema ve oradaki dönercilere yeni dükkanlar yapılabilir düzenli bir şekilde daha birsürü yer sayabilirim aslında ama önemli olan yararlı faydalı bişey yapmak ıspartamızı güzelleştirmek bi,razdaha göze hitap etmek

VATANDAŞIN BİRİ

24 Ağustos 2020 Pazartesi 20:30

okul yappppppp o paraya okulllllllllll sonra o cahiller buraya üşüşüp olumsuz yorum

VATANDAŞIN BİRİ

24 Ağustos 2020 Pazartesi 20:15

yettiniz artık rumuzu..........mutlaka..........gelecek o günler mutlaka...sata sata çala yıka yıka yaka yaka bugünlere geldiler ve dini bile kullanarak...GELECEK O GÜNLER

FAKİR HALK

24 Ağustos 2020 Pazartesi 11:22

KEŞKE ACİL OLAN KOKU SORUNU İÇİNDE 2 MİLYON YARDIM ETSELER.....

Alparslan

23 Ağustos 2020 Pazar 13:47

Kültür fonu bir tek ISPARTA ya ait değilki? Belediye hududunda . il özel idaresi gitsin kültür fonunu köylerde kullansın. Bir çok tarihi yerler var. Oralara destek çıksın.

ORHAN GENCEBAY

23 Ağustos 2020 Pazar 12:17

Haberde satır aralarını okumak gerek. 3 aydır Başdeğirmen dükkan sahipleriyle görüşüp, imza topluyor alttan çalışma yapıyordu. Ak Parti dedi ki; hayrola başdeğirmen bi dur bakalım buranın finansını biz sağlıyoruz bu projeyi Belediye'ye yıkma. Kendine prim sağlama. Sadece Belediye değil, devletinde eli var bu işte gibi bir haber salınmış.

Karbon alaşımlı çinko pil

23 Ağustos 2020 Pazar 09:24

Başkanım siz neden vermiş olduğunuz sözleri tutmak için ****ret göstermiyorsunuz da saçma sapan projelerle gündeme geliyorsunuz anlamak mümkün değil

Necati

23 Ağustos 2020 Pazar 09:12

Üzüm pazarını yenilesen nolcak başkan millette para yok ki

Musa

23 Ağustos 2020 Pazar 01:52

Bu açıklamayı sizden duymak güzel Şükrü yapacak olsaydı eline ayağına bulaştırırdı

Rasim

22 Ağustos 2020 Cumartesi 23:03

Hadi gene iyisin kesmeli gene vurdun parayı

Ispartali

22 Ağustos 2020 Cumartesi 22:37

Üzüm pazarındaki dükkan sahipleri o kadar yardıma muhtaçlı zekâtlarınızı onlara verin.Daha inşaat başlamadan kiracılara ne kadar zam yapacaklarının hesabına düştüler.Mademki bir tadilat yapilacak ücretini kendileri karşılaşın.

Yettiniz artık

22 Ağustos 2020 Cumartesi 20:28

Millet işsizlikten kırılıyor bunlar hala eskiyi yıkıp yeniyi yapma derdinde. Yazıklar olsun. Bu devran tersine dönecek birgün. Milletle dalga geçmek neymiş göreceksiniz inşallah.

Isparta

22 Ağustos 2020 Cumartesi 19:36

Ispartanın diğer illerle bağlantılı yollarını yapamadılar daha. Dostluk yolu ile uyuyoluyor bide bu çıktı çokmu lazım karın doyururmu bunlar. Fabrika kurun üretim olsun iş olsun

Ispartalı

22 Ağustos 2020 Cumartesi 18:04

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının projesine kaynak aktarmak neyin nesi. İhaleyi yapan BAKANLIK ödemeyi Isparta yapacak NEDEN! Bakanlığın bütçesinden yapılacak ödeme yerine Belediye ve Özel İdare neden ödeme yapar anlamak mümkün değil VESSELAM

ıspartalı ahmet

22 Ağustos 2020 Cumartesi 17:49

koyun can derdinde kasap et derdinde yazık.....

Erkan

22 Ağustos 2020 Cumartesi 17:29

Kaymakkapı gibi olacaksa elinizi sürmeyin

Isparta izleyicisi

22 Ağustos 2020 Cumartesi 16:45

Paraları harcayan sayın valimize sayın meclisbaşkan vekilimize, sayın bilmem kime teşekkür ederiz fakat parayı kazanan vergi mükellefi insanlara yeni vergiler ve zamlar. Aman yandaşa bir şey olmasın.

Uyar

22 Ağustos 2020 Cumartesi 16:43

İnşaatda uyar hayırlı işler

SON AMPUL BÜKÜCÜ

22 Ağustos 2020 Cumartesi 16:06

MİLLETİN canı çıksın işsizlik geçim savaşı versin SİZİN derdiniz yandaşa rant sağlamakSÖZDE MÜSLÜMAN DİN TÜCCARLARI

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR