20 Nisan 2024 Cumartesi

UZUN YILLAR BOYUNCA...

UZUN YILLAR BOYUNCA...

Isparta

IYAŞ Park AVM yanındaki Belediyeye ait benzinliğin mecliste oybirliği ile yeşil alan ilan edilmesinin ardından, Belediye Başkanı Günaydın,toplam yüksekliği 26 metre olacak alt tabanı köfke, üst kısımları ise ahşaba işlenen gül motiflerinden oluşan saat kulesinin bu yeşil alana taşınacağını açıkladı.

 

Yenisi yapıldıktan sonra nasıl değerlendirileceği merak edilen Otogar'ın imarda yeşil alan olarak tescilleneceğini açıklayan Günaydın,yeşil alanın altında ise 2 katlı otopark yapılacağını, IYAŞ'ın park olarak kullandığı alan için düşünülen park projesine yanındaki benzinliğin de ilave edildiğini söyledi.

 

Şehir süsleme sanatı çalışmaları kapsamında toplam yüksekliği 26 metre olacak alt tabanı köfke, üst kısımları ise ahşaba işlenen gül motiflerinden oluşan saat kulesinin, Özkanlar Kavşağı'ndan alınarak IYAŞ'ın park olarak kullandığı alanın yeşil alana çevrilerek buraya monte edileceğini ifade eden Günaydın, "Saat kulesine, her bakıldığında Isparta’yı anımsatacak.

 

Uzun yıllar dayanacak

 

Saat kulesinin ahşap kısmında Isparta’yı simgeleyen gül motifleri kullanılacak. 14 aydan bu yana saat kulesinin yapımı için çalıştıklarını söyleyen Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, özel açıklamalarda bulundu.

 

Otogar'ın tamamı, aradaki yol da birleşerek yeşil alan olacağını belirten Günaydın "Altına minimum 2 kat otopark yapıyoruz.Üstüne 3 metre toprak sereceğiz, çınar ağaçları dikeceğiz. Bunu da 25 bin m2'lik parka ilave edebilirsiniz. Mülkiyeti belediyeye ait olan benzinliği de kaldırıyoruz. O benzinliğin bütün gelirleri belediyemize ait. Biz Isparta için paradan bile vazgeçiyoruz. Her şey daha yaşanılabilir bir Isparta için.Bahsettiğimiz projenin gerçekleşmesi halinde Şehrimizin en yeşil bölgesi olacak. Başlı başına bir kompozisyon proje. Burası Venedik'ten de Roma'dan da güzel olacak. 2 yıldır otopark için uğraşıyoruz. Hala eleştiriyorlar. Otopark medeniyettir" dedi.

 

Ahşap Ağaç Oymacılığı Merkezi'nin 7 yıl önce kurulduğunu ve çalışmalarda en üst noktalara ulaştığını dile getiren Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, merkezin bugüne kadar Prof. Dr. Turan Yazgan Etnografya Müzesi kapı ve pencerelerini, Gökkubbe Fuar Merkezi'nin ana giriş kapısının yapımını da gerçekleştirdiğini hatırlattı. Son olarak yapılan saat kulesinin yeni yere taşındığında üst kısımlarının ahşaba işlenen gül motiflerinden oluşacağını ifade eden Günaydın, Saat kulesine her bakıldığında Isparta’yı anımsatacağını söyleyerek sözlerini noktaladı.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Vatandaş

16 Ekim 2016 Pazar 05:11

Sayın Başkan tarihin birinde M.Tönge mahallesinde kahvehanede seçim öncesi konuşmaya geldi hiç unutmam dediki başkan arkadaşlar bu güzelim mahallemizin asayişine jandarma bakıyormuş burası köy mu jandarma bakıyor arkadaşlar dedi peki ben soruyorum başkana madem bu mahalle köy değil yıllardır buraya kaç kere asfalt döktün gel de bi gör yolları sokakları köyden beter isparta nın hizmet listesinde son sırada hep burası halk otobüsünde seyahat etmek adeta işkence bu mahallede yazıklar olsun si

Kaşıntı

15 Ekim 2016 Cumartesi 14:08

Kaşıntı miimar rumuzlu yazan şahıs.Herhalde sende var bir uyuzluk ...Senmi kaşınıyorsun neren kaşınıyor.Hizmete davam sayın Bşk nım Günaydın .Onlar kaşınsınlar uyuzluk parayla pulla değil .Saygılar

mehmet boyacı

15 Ekim 2016 Cumartesi 09:01

sayın başkanımızın mutlak bıldıgı vardır neden bukadar hemen tenkıtcı oluyoruz zamanıda yanlış lar olmadımı bakın bı ısparta gırışıne güzellıgıne ota par yapıldı aracları koymuyoruz evela bızle alışkanlık halıne getırecegızherşe güzel saygılar sevgıler

Mimar

15 Ekim 2016 Cumartesi 05:53

Belliki kule taşınmıyor , başkan kaşınıyor. Çok yüksek mihmar başkan mimari yeteneğinin iflas ettiğini gösteriyor. Çok değil az kaldı seçimlerde ıspartalı kaşıntısını alacak .

Fikri

15 Ekim 2016 Cumartesi 02:54

İnşaat Mühendisleri isparta başkanı ibrahim göçer sıkıntı yok kule oraya yapılabilir demişti. Yalanmi oldu.

Joseph Ziya Morning

15 Ekim 2016 Cumartesi 01:10

Adaşım ve yandaşlarında bir idrak yolları iltihaplanması var yıllardır tedavi olamadılar. Bu memleketin en büyük sorunları trafik karmaşası, pahalı konut,arsa ve yüksek kiralar,alt yapı sorunudur. Ama Yüksek Mimar Başkan heykelle kuleyle uğraşıyor bir tane yandaşıda imana gelip hoop ziya napıyon sen kendine gel demiyor, zaten ak partinin belediye meclis üyelerinin hepsi Belediyeye işi düşen adamlar ses çıkaramıyorlar rantları bozulur diye birileri artık bu gidişe dur desin artık!

Yüksek mühendisim

14 Ekim 2016 Cuma 23:46

Saat kulesi yeri neden değiştiğini hiç anlamadım

Esnaf

14 Ekim 2016 Cuma 20:47

Sen tam lüzumsuz isler müdürüsun zaten son donem baya bi çalıştın kendi cebine

.

14 Ekim 2016 Cuma 20:38

hem oy verip hem dert yanma sayın vatandaş bak akp li belediyelere neler yapılıyor eyyyyy ısparta.

Spartans

14 Ekim 2016 Cuma 20:32

Bir gün yine ormanda aslan avındayız çıkardımm çakıyı atladım aslanın üstüne ..... Atma ziyaaaaaaa.Dedim yorum yapmiyim ama yapmadan edemicem.milletin aklıyla , parasıyla yıllardır dalga geçiliyor.uyan ıspartalı uyannnnn

DİKKAT!!!!!!

14 Ekim 2016 Cuma 20:00

hey ziya önce oktay petrol çevresindeki b*k kokusunu gider.millet yazın sıcağında kapı pencere açamıyor. gül kokacak memlekette b*k kokuyor.... sende başkanım diyorsun kendine öylemi??????

zirt

14 Ekim 2016 Cuma 19:59

gecende romaya gittim venedige gittim sonra isparta ya geldim aman tanrim didim ne guzel şehir.oysa romada venedikte b.k kokuyodu kaldırımlarda sacma sapan heykeller vardi gene neidugu belirsiz saat kulesi vardi tehlike sacan.şükür ki isparta venedikten falan on kat güzel :)

serdar

14 Ekim 2016 Cuma 19:09

Milletin hiç işi gücü yok kafayı kaldırıp saate bakacak he ,

salih

14 Ekim 2016 Cuma 17:45

sen o saat kulesini ****ür evinin bahçesine koy sabah akşam bakarsın

Hakan

14 Ekim 2016 Cuma 17:36

Ya milletin aklı ile dalga geçen belediye başkanına sesleniyorum seni nasıl yüksek mimar yaptılar bilmiyorum ama DESENE ALT GECİT SU YAPMAYA CALISTIGIN SAAT KULESINN AGIRLIGINI TASIYAMAYIP YIKILMA TEHLIKESI OLDUĞU IÇIN OTOGARIN ORAYA TAŞIYORUM DIYE .. Arkadas yeter milletin parasi ile millete zarar verdiginiz su saat kulesiini taşıyıp taşımayacağını önceden hesaplasana kardeşim.Zaten su kaldırım kenarına yaptırmış olduğu heykele haala anlam vermiş değilim

...

14 Ekim 2016 Cuma 17:13

Tabi nasil olsa ispartanin çöpe atilacak parasi çok.yaziklar olsun şahsen ben hakkimi helal etmiyorum.haram zukkum olsun.

Melaike

14 Ekim 2016 Cuma 16:51

At yarmis kelebek konmuş gibi

Muh

14 Ekim 2016 Cuma 16:30

Yuh ya, birak muhendisligi mimarligi bilen yapsin karisma! 3m toprak koyacam dersen o otopark basina gocer!!!!! Metrekareye 6 ton yuk demek bu, hicmi mantik yok sende. Sende suc yok yanindaki yalakalar yuzunden oluyo bunlar.....

kemal

14 Ekim 2016 Cuma 16:06

çok haklısın böcüzade için de öyle dedin halka açık dedin,sonra orayı yandaşlarına kafe olarak kiraladın eyyy ısparta uyan bu adamın niyeti üzüm yemek değil ıspartayı partilelirine peşkeş çekmek,ayazmana ne idi ne oldu,böcüzade ne idi ne oldu,zihniyeti yap partililerine sat

serdar

14 Ekim 2016 Cuma 16:01

bu yüksek ten çektiği nedir ıspartanın,çünürdeki arsaları değer kazanması için her naneyi yiyor,bu zaat devltin parası deniz diyenlerden

atma şevket

14 Ekim 2016 Cuma 15:57

sayın başkan millet artık salak değil bu safsatalarla aldatamazsın milleti, Neden mi taşıyorsun;1- çelik ağırlığı yaklaşık 25 ton2- taş ağırlığı yaklaşık 50 ton3- ahşap ve diğer ağırlıklar yaklaşık 10 tontoplam 85 ton altında sadece öngerilmeli kirişler olan bir zemine hemde taban basıncını yaymadan yapan muhteşem statikçilerine ve projecilerine sor bakalım beni neden yanılttınız diye. Ama hep aynısını yapıyorlar sana bunu halıkent, müze,gökkubbe, Bence sen bu ekibi değiştir rahat et.

ısparta

14 Ekim 2016 Cuma 15:27

ISPARTADASINIZ kafanızı kaldırıp bakıyorsunuz 1 saat kulesi hemde üstü gül işlemeli ve ben buna bakınca ISPARTAYI ANIMSAYACAGIM. Ya ıspartanın içindesin zaten ne anımsaması.

gölbaşılı

14 Ekim 2016 Cuma 15:24

Sn. başkan akıl var mantık var hayvan gibi şey o üst geçite yüklenirmi, şimdi herkes senin ne kadar büyük yüksek mimar olduğunu hayranlıkla izledi ve gördü. Artık sana bu memleketten oy çıkmaz istifa ette bari karizman çizilmesin.

fatih

14 Ekim 2016 Cuma 14:35

ısparta sav arası o pis kokuyu giderin lütfen.Eğer bu yapılırsa en güzel hizmet bu olacak

Münir ÖZKUL

14 Ekim 2016 Cuma 14:28

Venedik'ten romadan daha mı güzel olacak ??Hahhahhaha zuuhahhahahha

XX

14 Ekim 2016 Cuma 14:24

evet teminal daha mantıklı

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR