16 Nisan 2024 Salı

VALİ SEYMENOĞLU YENİ GENELGEYİ AÇIKLADI

VALİ SEYMENOĞLU YENİ GENELGEYİ AÇIKLADI

Isparta

Isparta İl Hıfzıssıhha Kurulu 04.07.2020 Cumartesi günü saat 16.00’da Vali Ömer SEYMENOĞLU başkanlığında toplandı.

Bu kapsamda:

1- Lunapark ve tematik parkların 06 Temmuz 2020 tarihinden itibaren gezici olmamak (2020 Yılı içerisinde sadece bir yerde faaliyet göstermek) kaydı ile aşağıda belirtilen kurallara riayet ederek faaliyette bulunabilmelerine;

a) Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan ilgi (b) yazı ile bildirilen, Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberinin “Lunapark ve Tematik Parklarla İlgili Alınması Gereken Önlemler” başlığında belirlenen tedbirler eksiksiz bir şekilde uygulanacaktır.

b) Ziyaretçilerin temizlik, maske ve mesafe kurallarına uymalarına yönelik gerekli tedbirlerin alınması sağlanacaktır.

c) Giriş/çıkışlar kişilerin birbirleriyle temasını engelleyecek şekilde düzenlenecek, girişlerde ziyaretçiler sıra ile içeri alınacak ve sırada durulması gereken alanlarda sosyal mesafe kuralına (en az 1 metre) uygun şekilde yer işaretlemeleri yapılacaktır.

ç) Lunapark ve tematik parklardaki eğlence araçlarının başlama ve bitiş zamanları kalabalığı önlemek için birbirinden farklı olacak şekilde planlanacaktır.

d) Personele Covid19’ un bulaşma yolları ve virüsten korunmak için alınacak önlemler hususunda eğitim verilecektir.

e) Lunapark ve tematik parkların içinde bulunan mesire alanları, restoranlar, kafeler ve diğer işletmeler kendi sektörleri ile ilgili genelge ve tedbirlere tabi olarak çalışacaklardır.

f) Covid19 salgınına karşı alınacak tedbirlerin uygulanmasından sorumlu ve denetim ekiplerinin iletişim içinde olacağı işletmenin Koronavirüs sorumlusu/sorumluları görevlendirilecektir.

2- İl Hıfzıssıhha Kurulunun 02/06/2020 tarihli ve 2020/46 sayılı Konaklama Tesislerinde Uygulanacak Standartlar ve Tedbirler ile ilgili Kararının Denetim Bölümünden önce gelmek üzere aşağıdaki bölümün eklenmesine;

Covid19 kapsamında olağanüstü pandemi koşullarında sağlıklı ve güvenli bir turizmi mümkün kılmak ve alınan tedbirlerin üst seviyede güvenilirliğini sağlayabilmek için Türkiye Turizm Tanıtma ve Geliştirme Ajansı koordinasyonunda ve www.tga.gov.tr web adresinde belirtilen, uluslararası sertifikasyon kuruluşları tarafından üst düzey sağlık ve hijyen koşullarının konaklama tesislerinde yerine getirildiğini belgeleyen ve aylık denetimlerle devamlılığını sağlamayı hedefleyen ‘Güvenli Turizm Sertifikası’nın, 50 oda ve üzeri tüm konaklama tesislerince (belediye veya il özel idaresi ruhsatlılar dahil) alınması zorunludur.

Halen faaliyette olan konaklama tesislerinin ‘Güvenli Turizm Sertifikası’nı alabilmeleri için 15/7/2020 tarihine kadar, faaliyete yeni geçecek tesislerin ise faaliyete geçmelerini takiben yedi gün içerisinde, Türkiye Turizm Tanıtma ve Geliştirme Ajansı www.tga.gov.tr web adresinde belirtilen sertifika firmalarınca denetlenen ve düzenlenen ‘Güvenli Turizm Sertifikası’ koşullarını yerine getirerek sertifika almaları gerekmektedir.

‘Güvenli Turizm Sertifikası’ alma zorunluluğu getirilen konaklama tesislerinin, sertifikasız faaliyet gösterdiğinin tespiti halinde işyeri açma ve çalışma ruhsatı ve/veya turizm belgesi iptali dahil her türlü cezai işlem saklı kalmak kaydıyla, işletme faaliyetlerine son verilir.

Yukarıda alınan kararların ivedilikle planlanmasına/uygulanmasına, tüm kolluk ve belediye zabıtası birimleri ile ilgili kurum ve kuruluşlarımız tarafından konunun takip edilerek uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesine,

Alınan bu kararın bilgi için Valilik Makamına; gereği için Belediye Başkanlığına, tüm Kaymakamlıklara ve İlçe Belediye Başkanlıkları ile ilgili kurum ve kuruluşlara gönderilmesine oybirliği ile karar verilmiştir.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Mehmet

06 Temmuz 2020 Pazartesi 09:42

kararlar var orta denetim yok. Karar yayınlamakla olmuyor sıkı denetim lazım

Canan

05 Temmuz 2020 Pazar 23:12

Çay ocakları hijyenden yoksun bardak yıkama yerleri bile yok çalışanları sigortasız sahliklimi dehilmi kontrollari yok belli değil..

seyyar pazarcı

05 Temmuz 2020 Pazar 21:24

Sayın Valı bey yarın Yalvac da pazar acaba 2 haftalıgına pazarı kapatmayı dusunurmusunuz hem Vatandaslar hem de seyyar pazarcılar tedırgın saygılarımla

Esnaf 32

05 Temmuz 2020 Pazar 19:51

Sayın Valim hiç kimse kurallara uymuyor bugidişle ikinci dalga gelmesi anmeselesi kahveler catdesinde 100.95 maske yok dikkat etdim tek kurallara uygun şeklinde toplu taşıma halk otobüsleri şöförler tek tek uyarıyor maske husunda büyük mazalar da uyarı yok maske takmıyor dönerci kahveler çay ocağı alkollü yerler aşırı kalabalık sayın valim çarşı telefon bayileri çalışan eleman lar maske takmıyorlar neden maske takmıyorsunuz dedim boşver diyorlar çarşı çok kalabalık

Hakan

05 Temmuz 2020 Pazar 19:30

Okul bahçeleri çocuk.dolu Mahalle aralarında kontrol artsın polisi. Arıyorum maskesiz diye burada hetkes takan yok

Hüseyin

05 Temmuz 2020 Pazar 14:57

Hayatta uygulanmaz. Pazarlara bakın ayazmana gökçay parklar tıklım tıklım dolu yüzde 80 maskesiz. Kenar marketler yüzde 80 maskesiz alış veriş. Çarşı aynı. Kim uygulayacak. Ceza kessen mülki amir cezayı onaylayacak.polis asker sağlıkçı yırtınsın diğerleri laylom. Düğün konvoyu aynı arabada 6 kişi.

Ama Halk Otobüsleri

05 Temmuz 2020 Pazar 12:47

60-70 kişiyle ayakta tıklım tıklım gidebilir. Sokağa çıkıp bir bakın.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR