29 Mart 2024 Cuma

VATANDAŞLARA ÇAĞRI YAPTI

VATANDAŞLARA ÇAĞRI YAPTI

Isparta

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan sokağa çıkma yasağı detaylarını açıkladı! İşte yeni koronavirüs tedbirleri

Son dakika haberi... Dünyayı kasıp kavuran koronavirüs, Türkiye'de de etkisini artırarak sürdürüyor. İki hafta önce yürürlüğe alınan kısıtlamaların yeterli olmadığı yolunda değerlendirmeler yapılırken, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, tedbirlerin sıkılaşacağına dair mesajını geçen cuma vermişti. Kabine bugün Koronavirüs Bilim Kurulu'nun önerilerini değerlendirdi. Toplantı az önce sona erdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kritik son dakika açıklamalar geldi. Erdoğan: "(Sokağa çıkma sınırlaması) hafta sonları cuma akşamı 21.00'den pazartesi sabahı saat 5'e kadar kesintisiz devam edecek." İşte, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sokağa çıkma sınırlamasına ilişkin, "Hafta sonları cuma akşamı 21.00'den pazartesi sabahı saat 5'e kadar kesintisiz devam edecek." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına ilişkin, "Salgının olumsuz etkisini azaltmak için, insan hareketliliğini en aza indirmeyi amaçlayan tedbirler dışında çare bulunmuyor. 83 milyon hep birlikte seferberlik ruhuyla hareket etmemiz gerekiyor. Vatandaşlarımızın salgın tehdit olmaktan çıkana kadar mecbur kalmadıkça kalabalığa karışmamasını, dikkatli hareket etmelerini istiyoruz." ifadelerini kullandı.

SON DAKİKA: İŞTE YENİ KORONAVİRÜS TEDBİRLERİ

Kabine toplantımızda ilave istişare elde ettik. Hafta içi her gün gece saat 21 ile sabah 5 arasında genel sokağa çıkma sınırlaması uygulanacaktır

Erdoğan: "(Sokağa çıkma sınırlaması) Hafta sonları cuma akşamı 21.00'den pazartesi sabahı saat 5'e kadar kesintisiz devam edecek."

"Evlerde gün, mevlit, taziye, yılbaşı kutlaması gibi insanların bir araya geleceği etkinlikler yapılamayacaktır."

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın geçen cuma günü “Yeni tedbirleri almaya mecburuz ve alacağız” açıklamasının ardından bugün Beştepe’de yapılan kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulundu ve alınan koronavirüs tedbirlerini açıkladı.

Kabine toplantımızda ilave istişare elde ettik.

- Hafta içi her gün gece saat 21 ile sabah 5 arasında genel sokağa çıkma sınırlaması uygulanacaktır. Hafta sonları cuma akşamı 21'den pazartesi sabahı 5'e kadar kesintisiz devam edecektir. Üretim tedarik lojistik sağlık tarım orman gibi genelgede yer alacak sektörler bu kapsamın dışındadır.

- Market kasap gibi işletmeler ile eve paket servisi verecek yerler hafta sonu kısıtlamasının dışındadır.

- Restoranlar paket servisi dışında hizmet veremeyecektir.

- 65 yaş üstü 20 yaş altı toplu taşıma araçlarını kullanamayacaktır.

- Anasınıfı ve benzeri eğitim sınıfı faaliyetlerine ara verilecektir.

- Tehdit geçene kadar misafir kabulüne ara vermelerini özellikle rica ediyorum. Evlerde mevlüt, yılbaşı kutlaması gibi insanların bir araya gelecekleri etkinlikler yapılamayacaktır.

- Cenaze namazları, yakınları dahil en fazla 30 kişi ile kılınacak, nikahlarda bu sayı da geçilmeyecektir.

- Hamam, sauna, masaj salonu, yüzme havuzu lunapark gibi yerler faaliyetlerine ara verecektir.

- AVM girişte HES kod uygulamasına geçilecektir.

- Kalabalık caddeler ile meydana girebilecek kişi sayısı Umimi Hıfzısıhha kurulu ile sınırlandırılabilecektir.

- 50 kişiden fazla olan işyerlerinde, iş yeri hekiminin gözetiminde mevcut iş sağlığı ve güvenliği uzmanı tarafından salgın tedbirlerinin uygulaması sıkı bir şekilde denetlenecektir.

Bu hususlarla ilgili detaylar, İçişleri Bakanlığı'nın yayınlayacağı genelgede yayınlanacak ve salı akşamından itibaren uygulanmaya başlanacak.

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Servet

01 Aralık 2020 Salı 20:39

Gerçekler bazılarının hoşuna gitmiyor ALLAH kimseyi yalana yalan söyleyene gerçekleri saklayanlara sıkışıncada söylemek zorunda olanlara körü körüne inananlarda yapmasın herşey tüm milletin hatta dünyanın gözü önünde oluyor siz inkar etseniz ne olur etmeseniz ne olur şükürler olsun ki karaya kapkaraya ak diyenlerden olmadık zira dini inançlarımızda buna müsade etmiyor yalanı ve yalancıya prim vermek inancımızdada günah ALLAH böylelerinin gözündeki ve gönlündeki perdeyi kaldırır İNŞALLAH..

Servet

01 Aralık 2020 Salı 17:12

BECEREMEDİNİZ kabul edin artık hiç bir krizi yönetecek bilginiz ilminiz beceriniz hatta kabiliyetiniz yok aklı selim önerileride gurur yapıp kabul etmiyorsunuz en iyiyi güzeli doğruyu kendiniz biliyor zannediyorsunuz ama hiç haltta bildiğiniz yok yapamıyor yönetemiyorsunuz devir aldığınızdan daha beter haldeyiz sadece siz ve yakınınızdakiler ihya oldu artık mızrak çuvala sığmıyor dürüstce kabul edin gereğini yapın..

Doğru konuşan

01 Aralık 2020 Salı 15:32

Hala kamuda çalışanın zoruna gitti galiba bazıların... Ben cov id oldum aldığım rapor parası 350 tl kamuda çalışana kesinti yok ..insaf bee yazıklar olsun birde yazdıklarımı beğenmemişler

Ahmet

01 Aralık 2020 Salı 10:30

Maske satışını yasaklayıp, takılmasını zorunlu yapıp, bir de üstüne göndermeyip bir buçuk ay beni mağdur ettiğinizi unutmayacağım. Bir de iyimser vatandaş aşı haberlerine seviniyor. En iyimser hesapla bile bir yıldan önce aşı olamayacaksınız. Bu yazdığımı aşı beklerken sevdiklerinizi kaybettikçe hatırlayacaksınız.

vatandaşın biri

01 Aralık 2020 Salı 00:38

keyf çayı içilewcekmi cumhur bey mitingler yapıldı kongreler yapıldu ayadofyalar 350 bin kişiyle açıldı ama zerre kabul etmiyorsunuz bu sorumsuzca işlerinizi varsa yoksa mmt hes kodu vs sizlerin örnek olması gerekirdi bu davaya ama naptınız turistleri aldınız çay atıp milleti kafa kafaya tokuşturdunuz şimdide corona sıkıyönetimi balık baştan kokar

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR