29 Mart 2024 Cuma

YALVAÇLI KADINLARIMIZ BÜYÜK BİR HİKAYE YAZIYOR

YALVAÇLI KADINLARIMIZ BÜYÜK BİR HİKAYE YAZIYOR

Isparta

Ekonomik darboğaz ve işsizlik sorunu nedeniyle, 12 yılda nüfusunun yüzde 20’sini kaybeden ilçemiz Yalvaç’ta erkekler siyasi çekişmeyle bu kayba dur diyemezken; Yalvaçlı hanımlarımız sessiz sedasız büyük bir hikayeyi satır satır yazıyor.

Yalvaç’ta 15 Kasım 2019’da resmen kurulan Yalvaç Psidia Antiocheia Kadın Girişimci Üretim ve İşletme Kooperatifi, aradan geçen on ayda çok sayıda ürünle ciddi bir ciro ve tanınırlığa ulaşmayı başardı.

Başkanlığını Huriye Altınkaynak’ın üstlendiği kooperatifin yönetim kurulu üyeleri Hatice Günay, Nilgün Yüncü, Akile Ulaş, Dilek Yıldırım, Fadime Çelik, Canan Halıcı’dan; denetim kurulu üyeleri ise Şerife Hanım Ekici, Ayla Çıkıncı ve Burcu Okumuş isimlerinden oluşuyor ve şu an 46 ortakla yoluna devam ediyor.

Deri ürünlerinden zeytinyağlı kuru domatese kadar pek çok ürün çeşitliliğine sahip kooperatifimizin bu başarısı, ilçe sınırlarını dışından Isparta Valiliği’nin ve Ticaret Bakanlığı’nın da dikkatini çekti.

Geçtiğimiz haftalarda, Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu’yu ziyaret eden kadın kooperatifimizin yöneticileri, çalışmalarını anlattıkları Vali Seymenoğlu’dan büyük destek gördüler. Kadınlarımızın ürün örneklerini ve bugüne kadar yaptıkları çalışmaları büyük beğeniyle dinleyen Vali Seymenoğlu, “Biz kadın kooperatiflerimizin al-sat yapmalarını değil; üretim yapmalarını istiyoruz. Gördüğüm kadarıyla siz bizim hedeflediğimiz kooperatif modelini Yalvaç’ta oluşturmuşsunuz.” dedi ve uygun bir arsa bulunması halinde, Yalvaç’taki kadın kooperatifimize valilik imkanlarıyla bina yapabileceklerini ifade etti.

Vali Seymenoğlu’nun talimatıyla bir gün sonra Yalvaç Kaymakamı Murat Kahraman tarafından da kabul edilen kadınlarımızın talepleri Kaymakam Kahraman tarafından uygun bulunarak her türlü desteğin verileceği ifade edildi.

Ticaret Bakanlığı’nın kooperatiflerle ilgilenen birimleri tarafından da ilgiyle takip edilen kadın kooperatifimize yaptıkları proje başvurusunun sonucunda, 125 bin TL’lik bakanlık hibesi de onaylanarak kooperatifimize aktarıldı. Ayrıca, kooperatife başka destekler için de bakanlık yetkilileri tarafından yönlendirme yapıldığı öğrenildi.

Kooperatifin Yalvaç Ticaret ve Sanayi Odası’nın üzerindeki imalathanesinde üretilen ve satış yerinde kurumsal paketler içinde vatandaşlara sunulan ürünler şöyle:

– Sade Erişte,

– Karışık Sebzeli Erişte,

– Tarhana,

– Dondurulmuş Mantı,

– Dondurulmuş İçli Köfte,

– Çiğ Sarma,

– Domates Salçası,

– Biber Salçası,

– Kuru Domates,

– Zeytinyağlı Kuru Domates,

– Reçeller.

Bu ürünlerin yanı sıra, imalathanede üretilen gözlemeler pazartesi günü kurulan standta vatandaşlara satılıyor. Bunların yanında, kadınlarımız sipariş üzerine Yalvaç Su Böreği ve Yalvaç Kesmik Baklavası da üretiyor.

Pandemi sürecinde binlerce maske üreten kadın kooperatifimiz, yumurtlayan yastıktan deri çantaya, kitap ayracından kolyeye, hediyelik eşyalara, deri cüzdana kadar geniş bir ürün çeşitliliğine sahip durumda.

Pandemi sürecinin durgunluğuna karşın, yaklaşık yarım milyonluk ciroya ulaşan kooperatifimiz, çalışan ortaklarına da el emekleri karşılığında binlerce lira para dağıttı bugüne kadar.

Kadın kooperatifimizde üretilen ürünler Yalvaç TSO üzerinde yerlerinde satışa sunulurken, internet sayfası ve 05524410832 telefonu üzerinden alınan sipariş üzerine kargoyla ülkenin her yerine gönderiliyor.

Biz de Yalvaç’a güzel bir vizyon çizen kadınlarımızı kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyoruz.

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Gönenmix

16 Eylül 2020 Çarşamba 22:02

Yunan mı la bunlar

ıspartalı

16 Eylül 2020 Çarşamba 09:48

yerli isimleri ve yerli karakterleri tercih etselermiş keşke

hüsran

15 Eylül 2020 Salı 23:00

bim ve yüzbir olduğu sürece bu girişimlerin sonu iflasın dibidir.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR