19 Nisan 2024 Cuma

YALVAÇ'TA GÜNDEM TOKİ

YALVAÇ'TA GÜNDEM TOKİ

Isparta

AK Parti Yalvaç İlçe Başkanı Alperen Özer yönetim kadrosu ile birlikte Belediye Başkanı Halil Hilmi Tütüncü’yü makamında ziyaret ederek ilçeye TOKİ kanalıyla ilk etap 200 konut yapılması için girişimde bulundu.

Ziyarette Özer’in yanı sıra Ak Partili belediye meclis üyeleri de hazır bulundu. TOKİ Başkanlığı’yla yapılan görüşmeler çerçevesinde, Yalvaç’a 200 konutluk bir TOKİ projesi gerçekleştirilmesi konusunda söz aldığını belirten Ak Parti Yalvaç İlçe Başkanı Alperen Mustafa Özer, konunun detaylarıyla ilgili Başkan Tütüncü’yle görüş alışverişinde bulundular. İmar Müdürlüğü, Yalvaç Mal Müdürlüğü ve Tapu Kadastro’da da konuyla ilgili görüşmeler gerçekleştiren heyet, halihazırda Kızılca Mahallesi’nin ilerisinde bulunan ve hazinede TOKİ alanı olarak tescil ettirilen alanı değerlendirdiler.

Alternatif alanları da inceleyerek hızlı bir şekilde arsa sorununu çözme konusunda anlaşan taraflar, en kısa sürede Yalvaç Belediyesi’nden TOKİ’ye talep yazısının yazılması ve gerekli girişimlerin yapılması için de görüş birliğine vardılar.

Konuyla ilgili bilgi veren Ak Parti Yalvaç İlçe Başkanı Özer, “İlçemiz için bu güzel gelişmeyi sizin aracılığınızla müjdeleyebiliriz. Bir süredir yaptığımız görüşmelerin ardından son olarak TOKİ Başkanıyla yapılan istişarenin ardından, Yalvaç’ımıza 200 konutluk bir TOKİ projesi için söz aldık. Bu noktada, proje talebi ve yer tahsisi için Yalvaç Belediyesi’yle ve Yalvaç Malmüdürlüğü’yle görüşmelerimizi gerçekleştirdik. Sağolsun başkanımız da gerekli duyarlılığı göstererek, her türlü çalışmayı yapacaklarını ifade etti. Bürokraside yapılacak iş ve işlemlerle ilgili olarak da her türlü çalışmayı biz takip edeceğiz. Milletvekillerimizin desteğiyle, başkanımızın desteğiyle ve bizlerin de katkısıyla inşallah Yalvaç’a sosyal konut projesinden ilk etapta 200 konutu kazandırmış olacağız. Hükümetimizin bu projesi çok uygun şartlarla, alım gücü düşük vatandaşlarımızın konut sahibi olmasına imkan tanıyor. 10.000 TL peşinat ve 800 TL taksitle vatandaşlarımızı sunulan bu imkandan Yalvaçlı hemşehrilerimizin de yararlanması çok önemli. Bunun yanında, Yalvaç Belediyemizin toplu konut projesi de yapılacak; hükümetimizin sosyal konut projesi de Yalvaç’ta uygulanacak. İnşallah, Yalvaç’taki konut sorunu önümüzdeki birkaç yıl içerisinde çözüme kavuşmuş olacaktır. Bu noktada TOKİ Başkanlığımıza, milletvekillerimize, belediye başkanımıza ve bürokrat arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Bugünden itibaren kolları sıvadık, çalışmaya başladık, Yalvaç olarak birlik ve beraberlik içerisinde inşallah bu projeyi halkımıza kazandıracağız. Gelişmeleri halkımızla paylaşmaya devam edeceğiz.” dedi.

KİRA ve KONUT FİYATLARI CEP YAKIYOR

Yalvaç’ta konut sorunu nedeni ile kiraların çok yüksek olduğu konut fiyatlarının ise cep yaktığını belirten vatandaşlar uzun süredir ilçeye TOKİ tarafından konut yapılması konusunda yetkililerden istekte bulunuyordu.

DAHA ÖNCE TAHSİS İPTAL OLDU

2003 yılında dönemin Belediye Başkanı Yalçın Bulgurcu tarafından Kızılca Mahallesi’nde bulunan Hazineye ait arazi TOKİ’ye devir edilmiş ancak belirlenen alanın SİT alanı olduğu gerekçesi ile tahsis iptal edilerek TOKİ başvurusunda bulunanların banka hesabına yatırdıkları paralar geri iade edilmişti.

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Mehmet

17 Mayıs 2020 Pazar 04:41

Bugüne kadar yalvaç a toki yapılmaması önde gelen siyasetçilerin ayıbı. Devletimizin kira öder gibi ev sahibi olma imkanınından yalvaçlı vatandaşın mahrum bırakılması anlaşılır gibi değil. Belediye Başkanı konut vaadinde bulundu ama henüz bir ses soluk yok. Bence en kısa zamanda konu çözüme kavuşturulmalı.

Muro

10 Ocak 2020 Cuma 19:58

Yalvaca siz önce adam gibi bi yol yaptırın şehir ici çok kötü

Abdullah

10 Ocak 2020 Cuma 16:55

Doşalgaza da nankörlük etmeyelim ama.

Vatandaş

10 Ocak 2020 Cuma 15:45

Unutturmaya çalışıyorlar ama bu belediye başkanının da meclis üyelerinin yarısı fetoştan içeri girmedimi ?

Muhtar

10 Ocak 2020 Cuma 15:21

Ah yalçın başkan aah. Senin zamanında bu işler halledilebilirdi ama sen görmedin. Seni tekin ve fetöcüler yaktı.

Yalvaçlı

10 Ocak 2020 Cuma 15:02

Yeri tekinin iptal ettirdiği bölge mi ?

Vatandaş

10 Ocak 2020 Cuma 14:57

Bu başkanla, bu akp ile bir şey yapılamaz. Bize geçmiş dönemden elle tutulur bir eserlerini gösterin.

süleyman göde

10 Ocak 2020 Cuma 14:12

İnşallah Doğrudur. veya Yalvaç lının gaz ı mı alınıyor toki en büyük ve en pahalı ilçeye şart kasaba gabacaya toki var en büyük ilçe Yalvaç a yok siyasiler ve yönetilerin ayıbı desek ayıptan anlamıyorlar gözleri kör kulakları sağır olmuş kalp arama ev ve kira fiyatları almış başını gidiyor nihayet sözlerin de dururlar ama malesef sözlerin dedurmazlar korkarlar ağalardan inşallah korktukları yalnızca ALLAH olur inşallah bu defa gerçek kazanan alt tabaka olur oy verip de gerçek hak eden garipHALK

Yalvaç Sevdalısı

10 Ocak 2020 Cuma 12:34

Yalvaç Sevdalısı birisi olarak orada ben şahsım adına Milliyetçi Hareket Partisi Meclis üyeleri ve İlçe Başkanını da görmek isterdim. Üzüldüm. Ama neyseki Bülent hocam orada ve akıllı bir belediye başkanımız var. İş Yalvaç'a hizmet ise gerisi teferruattır. Yinede herkese teşekkürler.İnşallah gerçekleşir. Gel velakin daha çok sorunlar var.Gençler işsiz göç devam ediyor. Bence ev her zaman yapılır alınır satılır ama ilk önce işsizlik çözülüp göç önlenmeli. Şahsi görüşüm.

ali oğuzlar

10 Ocak 2020 Cuma 11:22

Tokiyi belediye yapacak ama haberde ön plana çıkarılan neden se AKP. Ak parti ilçe başkanılığının ziyaret amacı tabanına bakın bizde bi şeyler yapıyoruz mesajı vermek ve tabiki sonraki 5 ay yatışa devam.

Yalvaçlı

10 Ocak 2020 Cuma 10:30

Toki şart yalvaca 200 bike az ev fiyatları 359 bin kira 1200 bune arkadaş Paris’i geçti toki şart

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR