26 Nisan 2024 Cuma

YALVAÇ’TA KORONAVİRÜS PANİĞİ

YALVAÇ’TA KORONAVİRÜS PANİĞİ

Isparta

Özyalvaç İnternet haber sitesinde şu habere yer verildi:

“Dünyayı kasıp kavuran corona salgını ülkemizin birçok bölgesinde ve Isparta genelinde stabil bir seyir izlerken, son on günde ilçemiz Yalvaç’taki inanılmaz vaka artışı vatandaşlarımızı endişelendiriyor.

Normalleşme sürecinin başlamasıyla şehir dışından gelen çok sayıda hemşehrimiz ve Yalvaç’taki vatandaşlarımızın şehir dışı temaslarının sıklaşmasıyla, son on günde ilçemizde yaşanan corona pozitif vaka patlaması, bir kamu sağlığı tehdidi haline geldi.

Alınan gayrıresmi bilgilere göre son on günde 60’ın üzerinde pozitif vaka tespiti yapılması, bunun yanında onlarca filyasyon takibi altında vatandaşımızın bulunması, bunlara rağmen geniş kapsamlı tedbirler alınmaması endişe yaratıyor.

Kaymakam ve emniyet müdürü değişimi, jandarma komutanının geçici görevle Suriye’de bulunması gibi nedenlerle ilçe yönetiminde koordinasyon konusunda sıkıntı yaşandığını belirten vatandaşlar, “Hiç vaka yokken alınan tedbirlerin, bu kadar vaka varken uygulanmadığını görüyoruz. Şu anda herkes çok tedirgin, ama yeterli düzeyde tedbir olmadığını düşünüyoruz. Sağlık görevlilerimiz insan üstü şekilde çalışıyor, ama bu şekilde vaka artışına onlar da cevap veremez hale geldiler. Bu büyük bir kamu sağlığı sorunu haline gelmiştir. Başta milletvekillerimiz Süreyya Bilgiç, Recep Özel ve Uğur Gökgöz, Isparta Valimiz Ömer Seymenoğlu ve sağlık yöneticilerimizin Yalvaç’taki durumu ele alarak etkin çözüm üretmelerini istiyoruz. Lütfen sesimizi duysunlar.” çağrısında bulundular.

Biz de vatandaşımızın bu taleplerini ilgililerin dikkatine sunuyoruz.”

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Gülkentli

28 Temmuz 2020 Salı 00:38

Maske Saçmalığı; eğer maske korumuş olsaydı maske takmayan (zihinsel engelliler, tarım işçileri vs) bu kesimde koronanın çok görülmesi lazımdı öyle degilmi.?

Sorgula32

27 Temmuz 2020 Pazartesi 22:15

Geçende Antalyadaydım kımse takmıyor maske maskeyide geçtim MESAFE hiç yok dip dibe insanlar heryerde ve kiminle konustuysam Coronoya inanmadıklarını söyluyor ve çok enterasan şekılde orda vaka ölüm ****et az diger taraftan bakıyorsun çok titiz sakınan başka birisinede bulaşıyor corona Yaşlı ve Kronik hasta degilse öldürmüyor ama en azından 2 hafta gibi gözlem altında vs. kalıyor bazen Biliminde izah edemedigi pek çok şeyler var Yani ALLAH c.c. Kainatın patronu benim diyor siz degilsiniz .!!!

Düşün

27 Temmuz 2020 Pazartesi 22:10

Bilim kurulu üyelerine kalırsan nefes alman dahi suc bir birinin hep zıddı açıklamalar yapıyorlar millet iyce sogudu Bıktı corona haberleriden herkes emegini ekmegini peşinde bu apaçık bir gerçek artık.

Düşün

27 Temmuz 2020 Pazartesi 22:09

Bilim kurulu üyelerine kalırsan nefes alman dahi suc bir birinin hep zıddı açıklamalar yapıyorlar millet iyce sogudu bıktı corona haberleriden herkes emegini ekmegini peşinde bu apaçık bir gerçek artık.

Mesafe +hijyen+luzumsuz gezmemek!

27 Temmuz 2020 Pazartesi 17:30

Hastalık belirtisi göstermiyen süper taşıyıcı 200bin kişi var diye açıkladî bilimkurulu! Hastalık belirtisi gösterenden zaten herkes kaçıyor, asıl turp gibi sağlam görünen insanlar daha tehlikeli bu durumda herkes süper bulaştırıcı olabilir! Bu sebeple kimsenin yanına gitmemeye, luzumsuz alışverişe bile gitmemek için bir gittiğimde uzun süre bozulmayan her şeyi depoladım! Sırf hem kendimi hem toplumu luzumsuz riske atmayalım Hafezenallah dilye! Bu iş yasakla değil, bilinçle aşılır ancak!

haylaz

27 Temmuz 2020 Pazartesi 15:30

duyarsız kişiler nedeniyle sıkıntı büyüyor.devlet ne yapsın diyene bizler korku müslümanıyız ceza yazılsa ne maskesiz kalır nede sosyal mesafeyi takmayanlar yarı yarıya azalır.gelip gitmesinler diyenler yalvaca dışarıdan geldi. gelmesinler diyorsanız önce kendi hastanızı zapt edin

sosyolog32

27 Temmuz 2020 Pazartesi 15:16

ekonomide Çin'i yenemeyen abd ve yandaşlarının Çin ekonomisini çökertmek için uydurduğu yalandır.sars virüsü tutmayınca corona'ya bel bağlandı.yaşı yetenler hatırlar. 2010 yılının ilk aylarında domuz gribi diye bir şey çıkardılar. domuz gribiyle yatıp kalkıyorduk. bir gün sağlık bakanı çıktı dedi ki domuz gribi ile ilgili yayın yasağı gelecek. o günden sonra ne domuzu gördük ne gribi. ölümcül virüs bir günde bitti.

Sosyolog32

27 Temmuz 2020 Pazartesi 13:56

Ekonomide Çin'i yenemeyen abd ve yandaşlarının Çin ekonomisini çökertmek için uydurduğu yalandır.sars virüsü tutmayınca corona'ya bel bağlandı.yaşı yetenler hatırlar. 2010 yılının ilk aylarında domuz gribi diye bir şey çıkardılar. domuz gribiyle yatıp kalkıyorduk. bir gün sağlık bakanı çıktı dedi ki domuz gribi ile ilgili yayın yasağı gelecek. o günden sonra ne domuzu gördük ne gribi. ölümcül virüs bir günde bitti.

Dertli

27 Temmuz 2020 Pazartesi 13:01

Nisan ayından biz yasaklara riayet ederken, dışarıda gezerek bize gülenler Yalvaçlılardı. Bizim çocuklar yasaklı zamanda içerde bunalırken, bunlar çocuklarını fıldır fıldır gezdiriyordu eş dost toplanıp. Biz boynumuz bükük evimizin camından bunların neşesini izliyorduk. Koca Isparta’da bunlar kadar galesiz, kuralsız, bilinçsiz kimse görmedim. Yanarım da bunların sorumsuzluğu bir bunları vurmuyor ki. Ateş düştüğü yeri değil, herkesi yakıyor.

Bir dost

27 Temmuz 2020 Pazartesi 12:53

Bir avuç insanın sorumsuzluğunun faturası bütün bir halka çıkıyor. HERKES BİRBİRİNİN DENETÇİSİ OLSUN MASKESİZ MESAFESİZ OLANLARI UYARMAK VATANA HİZMETTİR.

Yalvaç’lı

27 Temmuz 2020 Pazartesi 10:20

Düğün, Nişan, kına gecesi ve yemek. Yalvaç’ın köylerinde eskiden olduğu gibi, eski adetler aynen devam ediyor. O merasimleri görünce, insanın beter olun diyesi geliyor. Adetmiş, katlanın sonucuna. Bu düğünlerin ve merasimlerin derhal yasaklanması gerekir.

Spartan

27 Temmuz 2020 Pazartesi 09:54

sabah yeni sanayiye yolum düştü. kimsenin umurunda deil. ne maske ne mesafe. ben maskeli olunca uzaylı görmüş gibi bakıyorlar hatta. ıspartanın hasta sayısında en hızlı yükselen şehirler arasında olması kimseyi şaşırtmasın bence. bunlar daha iyi günlerimiz

Damla y

27 Temmuz 2020 Pazartesi 09:12

Biran önce yalvacın kapanması lazım .yoksa bayramda herkez yalvactan ıspartaya ıspartadanda yalvaca taşınıyor .kapatılmassa bayramdan 10 gün sonra cok gec olur.

Kızgın

27 Temmuz 2020 Pazartesi 07:55

Herşey serbest düğünler falan acil yasaklanmalı yoksa sonumuz kötü

yalvaç

27 Temmuz 2020 Pazartesi 07:05

düğünler ve pazarlar alışveriş merkezleri yaktı memleketi avrupadan gelenlerin gezmeleri

Isparta

27 Temmuz 2020 Pazartesi 06:59

İkinci dalga geldi Allah sonumuzu hayır etsin çok kötü durum dayız lspartamızı vürüs sarmış durumda

Pala Remzi

27 Temmuz 2020 Pazartesi 03:13

Yalvaç korona konusunda çok lakayıt. En güzel örneği. Çınaraltı En az üç yüz insan bir arada El ense Yanyana diz dize bir arada maskesiz .Koronada neymiş Canım gelsin çaylar

Çok gezenlere bulaşabilir!

27 Temmuz 2020 Pazartesi 01:49

Devlet ne yapsın hepimizin başına tek tek polismi diksin! Biz ilk günden beri nasıl tedbir alındı ise aynı şekilde devam ediyoruz! İşe gidiyoruz fakat kimseyle temas etmiyoruz, kimsenin verdiği bir ikramı kabul etmiyoruz! Satın aldığımız ekmeği bile evde fırında veya tost makknamızda tekrar ısıtmadan yememiye özen gösteriyoruz! Detarjan vb uzun vade bozulmayan şeyleri pandeminin başında ziyadesi ile depoladık, luzumsuz dolaşmayalımda hem milleti hem kendimizi risk etmiyelim Hafezenellah diye.

x

27 Temmuz 2020 Pazartesi 01:38

cenazeden sonra bile 60 kişide pozitif vaka çıktıysa bayramdan sonra görelim bakalım kaç vaka çıkacak :/

Bülent

27 Temmuz 2020 Pazartesi 01:06

Zeytin yağının içine kekik yağı zerdeçal ve zencefil karıştırın korona virüs ilacı budur.

VATANDAŞIN BİRİ

27 Temmuz 2020 Pazartesi 01:01

benim anlamadığım şu bilen varsa yazsın...bloomberg denen yerde gösterdi tüm ünlü isimler zenginler sosyete sidede toplanmış içki dans gırla sosyal mesafe filan yok kucak kucaga hepsi ne maske ne bişey bu corono zengine gitmiyorda ünlü olmayanlaramı geliyor gaRDEŞ ANLAMADIM GİTTİ plajlar desen öyle öpüş öpüş ünlü dedikleri neyleriyle ünlüyse bu zibidiler ben çözemedim artık çözen varsa yazsın maske sosyal mesafe bizemi uygulanıyor

Yalvaç

27 Temmuz 2020 Pazartesi 00:50

Bütün halk sokakta, gölde, düğünde , pazarda. Endişe eden birilerinin olduğunu hiç sanmıyorum. Bizler evlerimizden çıkamıyoruz ama balkondan şöyle kafamızı uzatıp baktığımızda ki manzara hiç de panik havası olmadığı. Bakalım kaç köy daha karantinaya alınacak.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR