19 Nisan 2024 Cuma

YENİŞARBADEMLİ ZİYARETÇİLERİNİ BEKLİYOR

YENİŞARBADEMLİ ZİYARETÇİLERİNİ BEKLİYOR

Isparta

Doğa sporları severlerin vazgeçilmez alanlarından biri olan Yenişarbademli ilçesinde bulunan Melikler yaylası bilimsel veriler ile de ülkemizin en karalık bölgesi olduğu tescillendi. Bölgede bu günlerde çadırlar kurulmaya başlanıldı.

Dedegül dağlarının eteklerinde bulunan melikler yaylası yaz sıcaklarının başlaması ile birlikte sahil kentlerinden gelen ziyaretçilerini ağırlıyor.

Geçtiğimiz yıl 3. düzenlenen gökyüzü karanlık parkı etkinlikleri bu yıl ziyaretçilerini yeniden ağırlayacak. Bu yıl koronavirüs tedbirleri kapsamında katılım sınırlı sayıda ve bilim adamları düzeyinde gerçekleştirilecek. Bölge artık yayla turizmin yanı sıra astro turizmle de büyük ilgi odağı olma yolunda ilerliyor.

Yenişarbademli ilçesi için diğer bir doğal güzellik ise pınar gözü mağarası. Kartpostallık görüntülerin ortaya çıktığı Pınar gözü Mağarası da günü birlik ziyaretçilerini bekliyor.

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

123456

30 Haziran 2020 Salı 19:02

keçiborlu aydogmuş akdagdan yamaç paraşütü yapılıyor

.

30 Haziran 2020 Salı 12:30

Haberini yapın hiç aksatmayın iyice popülerleşsin, zaten çöp dağları oluşmuş bile artık. Dedegöl yerine çöpten dağlara çıkarız. Ha bir de devlet el atar oraya turizm geliştirilmesi (!) için eşe dosta satar, bahçe yapar işletme envai çeşit konaklama şeysi sonra oranın bakirliğini fotoğraflardan hatırlarız.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR