25 Nisan 2024 Perşembe

YERLİ VE MİLLİ ÜRETİME SDÜ DESTEĞİ

YERLİ VE MİLLİ ÜRETİME SDÜ DESTEĞİ

Isparta

Süleyman Demirel Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinde Ülkemizin 2023 vizyonu kapsamında yerli ve milli üretime katkı sağlayacak bir çalışma geliştirildi. Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erdal Eroğlu’nun iki yıl süren yoğun çalışması sonucunda ortaya çıkan “12 adet diş modeli”, Türk Patent Marka Kurumu tarafından tescillendi.

Diş Modellerinin Tasarımı Sadece SDÜ’ye Ait

“Tasarım Tescil Belgesi”ni almaya hak kazanan ve Diş Hekimliği Fakültesi öğrencilerinin eğitim sürecinde kullanacakları diş modellerinin tasarımı sadece Üniversitemize ait. Çalışma hakkında bilgi veren Doç. Eroğlu, “Geliştirmiş olduğumuz modeller, hem üniversitemiz hem ülkemiz açısından çok değerli. Diş Hekimliği Fakültesi öğrencilerinin eğitim sürecinde kullanılan diş modelleri, daha önceden yurtdışından temin ediliyordu. Biz geliştirdiğimiz bu 12 adet diş modeli ile öğrencilerin eğitim sürecini kolaylaştırmayı ve maliyeti azaltarak yerli ve milli üretime katkı sağlamayı amaçladık. Bundan sonraki süreçte Üniversitemiz Patent Ofisi ve Teknoloji Transfer Ofisimizin ortak çalışmalarıyla ürünün ticarileşmesi ve lisanslama adına yapılan çalışmalar hız kazanacak.” dedi.

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Onaram

02 Haziran 2021 Çarşamba 11:18

Sabundan mı bunlar

Salih reyiz

01 Haziran 2021 Salı 19:27

Maşallah

Ali Başkan

31 Ağustos 2020 Pazartesi 15:33

Sevgili Hocam, Diş hekimliğine ve tabiki insanlığa yapmış olduğunuz bilimsel katkılarınızdan dolayı tebrik ederim. Bilim adamı ve mütevazi kişiliğinizle örnek bir şahsiyetsiniz. Rabbim yolunuzu ve bahtınızı hep açık etsin ki, daha nice güzel tasarımlar kazandırın insanlığa. Ne mutlu sizleri yetiştiren ailenize ve vatanımıza.

DEMİRALAY

29 Ağustos 2020 Cumartesi 01:23

Gerçekten hem hekimliği ile hem insani yönleri ile Isparta sağlığına hizmet eden bir insandır Erdal EROĞLU. Tevazu ve samimiyeti, hastaları ile olan diyaloğu paha biçilmez. Daha büyük güzellikleri hak eden bir insandır, adam gibi adamdır. Teşekkürler Erdal hocam

Evren

28 Ağustos 2020 Cuma 23:57

Kesınlıkle Erol hocam da Erdal hocam da ADAM gibi ADAMDIRLAR.Hem insalıkları hem doktorlukları.Makam mevki kesinlikle gözetmezler aksine garibanlara daha çok yardım ederler.Keşke böyle hocalarımıza daha çok imkan tanınsa

Deli Kemal

28 Ağustos 2020 Cuma 21:41

Adam gibi adamdir Erdal Eroglu bi de kardesi var Erol Eroglu 10 numara insanlar. Onlari yetistiren Babalarimim ve annelerinin ellerinden hurmetle operim. Sdu de bunlar gibi toplasan 10 tane kaliteli "adam" cikarmi supheliyim. Cunku dincisi, tarikatcisi cematcisi türkücüsü, şucusu bucusu velevki çok iyi bilim adami olanlarin bile çoğunun kiblesi para, makam mevki. Hani Allah benimle birlikte baska ilahlar edinmeyin diye ayetinde kime soyluyor? Hıristiyanlara mi? Hristiyanlar bizden daha durust.

Ayşe

28 Ağustos 2020 Cuma 16:33

Erol Hoca da ücretsizhasta bakar bilimi sadecehastalariçin kullanır. Erdalhoca ve Erol Hoca ne güzel kardeşlersiniz siz.

MÜLAYİM SERT

28 Ağustos 2020 Cuma 15:34

ADAMSINNNNN

Erkan

28 Ağustos 2020 Cuma 14:05

Ailecek memlekete faydalı değerli insanlar. Her birine çok teşekkürler.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR