29 Mart 2024 Cuma

ZİNCİRLER KIRILACAK, AYASOFYA AÇILACAK

ZİNCİRLER KIRILACAK, AYASOFYA AÇILACAK

Isparta

MTTB Isparta Şube Başkanı Resul Güngör: “Zincirler kırılacak, Ayasofya açılacak”

Ayasofya'nın ibadete açılması çağrısında bulunan Milli Türk Talebe Birliği (MTTB) Isparta İl Başkanı Resul Güngör, Ayasofya’nın müze kaldığı her gün ızdırap olacağını belirterek, cami olarak ibadete açıldığı gün tüm dünya Müslümanları için bayram olacağını söyledi. Güngör, "Fatih Sultan Mehmet’in kıyamete kadar camii olarak kalmasını bütün insanlığa emanet ve vasiyet ettiği Ayasofya, secdeye hasret kalmıştır" dedi.

MTTB Isparta İl Başkanı Resul Güngör, son günlerde gündemden düşmeyen Ayasofya'nın ibadete açılması ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Güngör, Ayasofya’nın müze kaldığı her gün ızdırap, ibadete açıldığı gün ise tüm Müslümanları için bayram olacağını belirtti. Ayasofya Camii'nin 1934 yılında Bakanlar Kurulu kararı ile müzeye çevrildiğini anımsatan Güngör, "Bilindiği üzere tarihi camilerin müzeye, depoya ve hatta ahıra çevrildiği, içlerindeki yüzlerce nadide eserin talan edildiği bir dönemde maalesef Ayasofya Camii de 1934 yılında alınan bir Bakanlar Kurulu kararı ile müzeye çevrilmiştir. Bizans’tan çok Bizansçı, Batıdan daha Batıcı olan ve milletin değerleriyle daima kavgalı olan malum zihniyet, ecdadın bize bıraktığı en büyük miraslardan Ayasofya’nın kıymetini de bilememiştir Cihanın en güzel beldelerinden İstanbul’un kalbi mübarek mekan Ayasofya’nın müzeye çevrilmesi Türk tarihine, mukaddesatına, ruhuna, ihanetlerin en büyüğü olmuş ve öz ruhumuz müzeye kaldırılmıştır. Fatih Sultan Mehmet’in kıyamete kadar camii olarak kalmasını bütün insanlığa emanet ve vasiyet ettiği Ayasofya, secdeye hasret kalmıştır !" diye konuştu.

ARTIK İBADETE AÇILMALI

Güngör, Ayasofya'nın Artık ibadete açılması gerektiğini vurgulayarak, Üstad Necip Fazıl’ın dediği gibi; Ayasofya'yı kapalı tutmak, Yunanlıya "ben yapamıyorum; sen gel de kendi hesabına aç!" demekten farksızdır. Ayasofya açılacak. Hem de öylesine açılacak ki, kaybedilen bütün mânalar, zincire vurulmuş masumlar gibi onun içinden fırlayacak! Öylesine açılacak ki, bu millete iyilik ve kötülük etmişlerin dosyaları da onun mahzenlerinde ele geçecek. Bu noktada ülkemiz, milletimiz ve tüm dünya Müslümanlarının gözü, kulağı haline gelen ve hasretle beklenen Ayasofya Camii ile ilgili olarak Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a bu süreçte sonsuz destek olacağımızı kamuoyuna ilan ediyoruz. Ayasofya’nın müze kaldığı her gün bizler için ızdırap, cami olarak ibadete açıldığı gün ise tüm dünya Müslümanları için bayram olacaktır. Evet, Ayasofya’yı artık önüne geçilmez bu sel açacak! Zincirler kırılacak Ayasofya açılacak" şeklinde konuştu.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Anti CHP

19 Haziran 2020 Cuma 12:53

Vatandaşın teki... Burası Islam yurdu ister kabul edin ister etmeyin. CHP bu milletin başına gelmiş en büyük beladır. Sende beladan uzak dur. Saygıyı senden öğrenecek değiliz. Başkasının görüşlerine saygılı olmayı öğrenecek yaşı geçtiğini düşünüyorum.

VATANDAŞIN BİRİ

16 Haziran 2020 Salı 17:19

mehmet yüceer.....mademki bu itoğluit apo şeytandı imamoğlu secilmesin diye mektubunu tv lerde okuttunuz yetmedi abesi olacak itoğlu iti devletin tv sine çıkardınız cehape tü kakadır desin diye sultanahmet müslüman camısidir saçmalama apo ya doktorlar yolla ameliyatlar yaptır tv ler bilgisayarlar yolla ondan sonra chp şeytan hade len.......TARİHİMİZ MUSTAFA KEMALİN TÜRKİYE CUMHURİYETİDİR UTANMAZ YA AÇIN KİM DİYOR AÇMAYIN DİYE İSLAM CUMHURİYETİ DEGİL TÜRKİYE CUMHURİYETİ BURASI SAYGISIZ

Isp

13 Haziran 2020 Cumartesi 10:01

Dıs ulkelerdeki camoleri kiliseye döndürseler acaba tepkiniz ne olacak cakma şeriatçılar.

Milli görüşçü

13 Haziran 2020 Cumartesi 00:11

Ayasofya kılıç hakkıdır.Zaten müze olması hatadır.

MTTP'YI Destekliyoruz

12 Haziran 2020 Cuma 22:17

Milli Türk Talebe Birliği bu milletin özünden gelen değerlerle donanmış müthiş bir harekettir. Destekliyoruz. Sonuna kadar arkasındayız...

Laik Yobaz

12 Haziran 2020 Cuma 21:59

Büyük Ata Fatihin kılıç hakkıdır Ayasofya. Biz acaba ilk ezanı kim okuyacak, ilk namazı kim kildiracak onu düşünüyoruz. Gidin Yılmaz Özdile 2500 lira verip tarihinizi öğrenin...

Mehmet YÜCEER

12 Haziran 2020 Cuma 21:35

Büyük Ata Fatihin kılıç hakkı, fethin sembolüdür Ayasofya. Bu bizim tarihimiz cumhuriyet dönemi ile sınırlı degildir. Ayrıca artik o çömez devlet değiliz. Burası TürkIslam yurdu Ve gereği yapılacak. Yok işi siyasilestirme, acacaksan aç bıdı bıdı... CHP-Hdp-İp seytan üçgeninden Rabbim muhafaza etsin. Adamlar Sultan Ahmete göz dikiyor. Istemeyen varsa gitsin ayastefonos kilisesinde İsa ya bizi sikayet etsin.

Mücahit

12 Haziran 2020 Cuma 18:58

Ayasofya'nın ibadete açılması yunana en büyük cevap olur MTTB yı destekliyoruz

VATANDAŞIN BİRİ

12 Haziran 2020 Cuma 18:12

yunanlıya gel sen aç demek gibiymiş ayol kiliseleri açmadınızmı tören yapıp mumlar dikmedimi eminehanım hayret yahu ya bu millet uykuda

ismail

12 Haziran 2020 Cuma 10:43

mecliste KANUN TEKLİFİ DEĞİL araştırma önergesi verilmiş. NEYİ ARAŞTIRACAKSINIZ.. Ayasofyanın tarihini mi? Meclisin yapabileceği hiçbir şey yok ki. Danıştay karar verecek mesele kapanacak. Tamamen sizin gibi fox tv güdümünde ki cahilleri kandırmak için böyle bir hileye başvuruyorlar. "BİZ TEKLİF VERDİK AKP REDDETTİ" pöh pöh pöh. işi gücü fitne olanların oyuncağısınız.

Musa Karademir

12 Haziran 2020 Cuma 09:50

Her daim hakkı savunan ve bu yola baş koyan çok kıymetli ve yiğit başkanımız Resül Güngör’ün yanındayız. Yaptığı açıklamaları destekliyoruz. “Zincirler kırılacak, Ayasofya camii açılacak.”

:))

12 Haziran 2020 Cuma 09:25

cehape olmasa açılır da. hep bu cehape engelliyo. bu cehapeye inat ayasofyayı açmalı, bay kemalı da ilk cumada müezzin yapmalı

Musa Karademir

12 Haziran 2020 Cuma 09:01

Daima hakkı savunan ve bu yola baş koyan çok kıymetli ve yiğit başkanımız Resül Güngör’ün yanındayız. Yaptığı açıklamaları destekliyoruz.“Zincirler kırılacak,Ayasofya Camii açılacak”

Şarkikaraağaçlı

12 Haziran 2020 Cuma 07:52

Durun bakalım yavaş olun. Polise Öğretmene Hemşireye verilen 3600 sözü var. Onu bir alalım hep beraber Ayasofya için yürüyelim.

Beyaz Kartal

12 Haziran 2020 Cuma 07:23

Hiç tasalanmayın açılmayacak. Bu biraz ekonomiye soğutma çabası. Açılsın teklifi hemen reddedildi.. Ya hu bu Ayasofya açılırsa millete ne anlatacaksın meydanlarda konuyu neylen doldurcen.

Görkem karakaya

12 Haziran 2020 Cuma 01:39

RESUL GÜNGÖR BAŞKANIMIZIN ARKASINDAYIZ MÜCALEDESINDE DE YANIN DAYIZ ALLAHIN İZNİYLE ZINCIRLER KIRILSIN AYASOFYA IBADETE AÇILSIN

Spartan

12 Haziran 2020 Cuma 00:57

walla ben olsam açalım açıyoruz şimdi açacağız falan derim sonunda açmam. mis gibi polemik malzemesi. açarsam elimde gündemi değiştirecek bir konu eksilmiş olur neticede.

Gerçek

11 Haziran 2020 Perşembe 23:27

Akp ve mhp vekiller istemiyor herhalde nedense ret oyu kullanmislar

Sinan Koçak

11 Haziran 2020 Perşembe 22:30

Bizlere tercüman oldun Resul Başkan. Ispartaya gelince yanına gelecem.

Abdullah şafak

11 Haziran 2020 Perşembe 22:29

Resul başkanımızın sonuna kadar arkasındayız. Isparta da yiğitçe mücadelesine devam ediyor

Furkan Tülü

11 Haziran 2020 Perşembe 22:18

Ayasofya'nın tekrardan Müslüman-Türk yurdunda ibadete açılması, son 90 yıldır esaret altında olan ve uykuya dalmış bir şekilde diriltilmeyi bekleyen Türk'ün manevi manasını, eşyaya değil bizâtihi hakka tapar duruma getirmenin ta kendisidir. Buna karşı çıkan ise bu topraklarda 1000 yıldır süregelen maneviyat mayasını popülizme değişmek yoluna girmekte ve kendisinde bulunan eziklik psikolojisinden silkinip kendi öz mayasına ulaşma kudretini gösterme yoluna gitme mecburiyetindedir.

Abdurrahman

11 Haziran 2020 Perşembe 22:08

Ayasofyadan önce milletin karnını doyurun ,

Söyleyecek Sözümüz Var

11 Haziran 2020 Perşembe 21:57

Helal olsun MTTB 'ye!!! Ayasofya İSLAMINDIR! Müslüman olmayanın kutsalı değildir. Müslüman olmayanların onlar hakkında görüş ifade etmeleri kabul edilemez!!!

ISPARTALIYIZ

11 Haziran 2020 Perşembe 21:55

Mttb Başkanımızın açıklaması son derece doğru ve yerindedir. Allah razı olsun, Allah cesurlarla beraber olsun!!!

Ispartalılar

11 Haziran 2020 Perşembe 21:53

Hiçbir Ispartalı camilerimize uzanan ellere sessiz kalamaz. Burada hakaret ve küfür içeren paylaşımlar yapanlar ne MTTB 'den ne de Isparta'nın kadim değerlerinden haberdarlar!!

Hasan

11 Haziran 2020 Perşembe 21:46

MTTB teşkilatının çizgisi ve davası nettir.Yaptığı hizmetler ortadadır. İslam gençliğine tercüman olmussunuz sayın başkanım. Müslümanım diyen herkes sözlerinizi doğru bulacaktir.Durumdan rahatsızlıği sadece bizans tohumları yaşar. İktıdar partisi reddetti diyerek sizi partizanlıkla itham edenler Ayasofya açilmali cümlenizi okumadan yorumlama yapmislar.

Bir ede

11 Haziran 2020 Perşembe 21:39

İnşallah o Zincir kırılacak ve ibadete açılacaktır .Her zaman olduğu gibi MTTB dimdik ayakta ve sorumluluk bilip böyle bir açıklama yapmış helal olsun ...

ikinci mehmet

11 Haziran 2020 Perşembe 21:13

Kardeşler, yandaki Sultan Ahmet camisi doldurulamıyor bile biz sembolik şeylerle uğraşıyoruz. Bunun karşılığında dünya üzerindeki pek çok cami kilise yapılırsa yorumunuz ne olacak???

İsmail

11 Haziran 2020 Perşembe 20:37

Ayasofya'nın açılması demek devletimizin bağımsızlığı demek. Müslüman Türk'ün 100 yıl sonra esaretten kurtulması demek. Siyasetin çok üzerinde olan bu hususa desteğimiz tamdır. Ayasofya'yı taştan ibaret olarak görenler tarih boyunca vardı yine varlar. Bu memleket hakikati bilen ve ona sımsıkı sarılan gençlerin elinde yükselecektir inşallah. Var ol MTTB !

@1453 isimli şahısa cevap

11 Haziran 2020 Perşembe 19:39

makarna,kömürcü g.t kılı seni chpkk'nında,akpkk'nında,mhpkk'nında diye çıkıp konuşabilir misin dinsiz,vatansız,arap kırması,yobaz,vatan haini

Haktan

11 Haziran 2020 Perşembe 19:09

Siz Ayasofya çığırtkanlığı yaparak uyuturken, akp mecliste Ayasofya'nın açılmasına dair kanun teklifini red etti.

Yanlış hatırlıyorsam pardon

11 Haziran 2020 Perşembe 18:51

Bu millet meclisinde oy çokluğuyla iptal edilmedi mi

ÖMER AKBAŞ

11 Haziran 2020 Perşembe 18:08

Millet hocanın eli kulağında ezanı muhammediye yakındır.

Mustafa

11 Haziran 2020 Perşembe 18:00

Zincirler kırılsın Ayasofya açılsın. Ya Allah Bismillah !!!!!

VATANDAŞIN BİRİ

11 Haziran 2020 Perşembe 17:39

1453 soyunuzu sopunuzu bildiğnizdenmi ATATÜRKE DÜŞMANSINIZ yahu açın kim diyor açmayın diye yine neyin peşindeyse hükümet milletin dikkatını buraya çektilerki yakında çıkar kokusu...soyumuzda sopumuzda TÜRKOĞLU TÜRKÜZ ÖLE 1453 yazınca türk olunmuyor kanında oluyor o gidip vatanı parsel parsel satanlarla elele tutuşunca olmuyor aponun mektuplarına kadar düşünce olmuyor bu vatan evlatlarını şehit edenlerle megri megri diye bagırınca olmuyor TÜRK OLMAK ERDEMDİR ANDIMIZI KALDIRIRKEN NERDEYDİN BE

esnaf Ali

11 Haziran 2020 Perşembe 17:30

Bitsin bu hasret Ayasofya açılsın, Ayasofya Milletimizin kendi kimliği, fatihin emanetidir. ayasofya'yı dert edinmeyen kendisini sorgulamalıdır. dualarımız Ayasofyanın açılması için yapıyoruz.

Isparta Halkı

11 Haziran 2020 Perşembe 17:29

Isparta Halkı olarak MTTB Isparta şubesinin basın açıklamasına tam destek veriyoruz. Ayasofya asıl kimliğine kavuşmalı.

Ozkan32

11 Haziran 2020 Perşembe 17:27

Şaka mi bu haber dün mecliste oylanmadimi kimler ne oy verdi belli degilmi

Yusuf Hamza

11 Haziran 2020 Perşembe 17:20

İmzamı atıyorum bu yazıya "Ayasofya açılacak, zincirler kırılacak" Allah'ın izniyle bu günleri çok yakında göreceğiz!

moonlight

11 Haziran 2020 Perşembe 17:17

Hayatinda bir kere İstanbula gitmemiş insanlar Ayasofya cami olsun diye haykırıyorlar

MİLLİ TÜRK TALEBE BİRLİĞİ

11 Haziran 2020 Perşembe 17:01

Zincirler Kırılsın Ayasofya Açılsın

Ramazan

11 Haziran 2020 Perşembe 17:00

Mttb yi gönülden destekliyorum

1453

11 Haziran 2020 Perşembe 16:57

Ayasofyanın camii olarak açılacak olması sadece chp millet vekillerine değil ıspartadada birkaç soyunu sopunu bilmeyenede batmış. Kanlarına dokunmuş , ama hangi kanlarında .#zincilerkırılacakAyasofyaaçılacak

Öğretmen

11 Haziran 2020 Perşembe 16:56

Halk aç, milyonlarca insan işsiz, gençler geleceklerinden ümitsiz! Salgın var, zamlar var, vergiler var. Yani gündem degistirmek isteyenlerin dışında Ayasofya kimsenin umurunda değil kardaş!

üniversite öğrencisinin dikkatine

11 Haziran 2020 Perşembe 16:44

evlatlarımız kendi yazıkları cümleleri okumuyorlar herhalde. "ayasofya asıl kimliğine kavuşmalı" diyorsan, kiliseye çevirilmesi gerekecek. hitâbında; ayasofya diyorsun yani hıristiyanların verdiği ismi kullanıyorsun.MTTB'dekilerin ifadelerinde de düzeltilecek o kadar çok şey var ki..bir şeyleri kırmaya başlayacaksak, önce Türk gençliğindeki cehaletten başlamalı.

Isparta Sevdalısı

11 Haziran 2020 Perşembe 16:28

Helal olsun başkanım. Duygu ve düşüncelerimizi en güzel şekilde ifade etmişsiniz. Gençlerimiz her daim böylesine cesur ve inançlı olursa altından kalkmayacağımız hiçbir şey yok Allah'ın izniyle...

milli destekçi

11 Haziran 2020 Perşembe 16:14

Ayasofya cami yapılsın bahçesine de Süleyman Şah'ın Suriye'den kaçırdıkları sandukasını gömelim. destekliyorum, 18 yıldır iktidardalar ama olsun bugüne nasipmiş deriz.

üniversite öğrencisi

11 Haziran 2020 Perşembe 14:16

MTTB'yi tebrik ediyor, destekliyorum. Ayasofya asıl kimliğine kavuşmalı.

Aydın Yılmaz

11 Haziran 2020 Perşembe 14:15

Ayasofya camiidir. Cami Kalacak.

VATANDAŞIN BİRİ

11 Haziran 2020 Perşembe 13:36

kim engel oluyorki 18 yıldır neden açmadınız hayret bişey onuda cehape kilitleme derdindesinizde bu kez olmuyor demi açın kim karışırkı ATATÜRK ORMAN ÇİFTLİĞİNİ ATATÜRK HAVA LİMANINI ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİNİ YIKIP ASLANLAR GİBİ YIKTIK DİYEN PARTİYŞE ELELE OLAN SİZ SÖZDE MİLLİYETÇİLER BUNLARA SESİNİZ ÇIKMADI ATAMA AYYAŞ DEDİ SESİNİZ ÇIKMADI YANİ BURAYIMI AÇAMIYORSUNUZ İBADETE PES YANİ BİATÇILAR ZİNCİR FALAN YOK AÇIN GİRİN MİLLETİDE OYALAMAYIN BUNLARLA heryeryık zincir yok burda var he öylemi

moonlight

11 Haziran 2020 Perşembe 13:27

Editör okumadan yayınlıyor herhalde

OsmanKahraman

11 Haziran 2020 Perşembe 12:56

Reis in imam hatip li olduğu yıllarda mensubu olduğumuz davanın pankartı Ayasofya Açılacak idi bilmeyenlere hatırlatalım.

Ahmet boyan

11 Haziran 2020 Perşembe 12:33

Gerçekten aklım almıyor. Ülkede sıralamayla bitmeyecek bir sürü sorun varken, buna takilmamiz o kadar vahim ve üzüntü verici ki anlam veremiyorum. İssizlik, ekonomi egemenlik, egitim ve bilim konularıni tartışmamız gerekirken ülkenin gündemine bak! Görende herkes refah seviyesinde sanacak. her işimiz bitti. geriye Ayasofya'yi ibadete açmak mi kaldı?

Esnaf sanatkar

11 Haziran 2020 Perşembe 12:26

Milletin derdi AYASOFYA değil ANASOFRA geçim derdine düştü herkes

gercekelere odaklanmak lazim!!!

11 Haziran 2020 Perşembe 12:06

Neden Simdi? 20 senedir ayni yerde olanlar acaba neden defalarca acacagiz diye haykirdiklari Ayasofya icin tekrar ayni soylemleri kullaniyor? Artik bu insanlarin dinini, diyanetini kullanarak santaj yapmayi birakin biktik sizden!!! O kadar sorun gitti bu mu kaldi? Milletin icindeki hakki, adaleti, dini, Allah sevgisini sildiniz isiniz bos mekanlara mi kaldi? Ilk is bu inanclari geri getirmek olmali, ibadet yeri hersekilde hallolur..

Esnaf

11 Haziran 2020 Perşembe 11:55

Millet faturasını ödeyemiyo kredi diye 20 msj atıyo ona bi çözüö bulunsun önce

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR