29 Mart 2024 Cuma

DHA'ya Altın Kalem ödülü

Oluşum Gazetesi'nin yıllardır Haber Müdürlüğü görevinde bulunan ve yıllarca Isparta'da gazetecilik mesleğini sürdüren daha sonra Antalya Doğan Haber Ajansı'na atanan Mehmet Çınar ödülü doymuyor.

Magazin

EKONOMİ Muhabirleri Derneği'nin (EMD) 2015 yılı Altın Kalem ödüllerinin sahipleri belli oldu. Doğan Haber Ajansı (DHA) Antalya muhabiri Mehmet Çınar'ın, Aspendos Antik Tiyatrosu'ndaki çok tartışılan restorasyona ilişkin 'Bu nasıl restorasyon' başlıklı haberi 'Altın Kalem' ödülüne layık görüldü.

Türkiye'nin tüm bölgelerinde görev yapan ekonomi muhabirleri,yazarları ve yöneticilerini çatısı altında buluşturan EMD, 2015 yılının 'Altın Kalem'lerini belirledi. Bu yıl 8'incisi düzenlenen 'Altın Kalem- Ekonomi Muhabirleri Derneği- Ekonomi Basını Başarı Ödülleri' kapsamında değerlendirilenen iyi ekonomi haberleri belli oldu.

 

DHA Antalya muhabiri Mehmet Çınar, Antalya'nın Serik İlçesi'ndeki 2 bin yıllık tarihe sahip dünyaca ünlü Aspendos AntikT iyatrosu'nda gerçekleştirilen restorasyona ilişkin hazırladığı 'Bu nasıl restorasyon' başlıklı haberiyle 'Ajans' kategorisinde 'Altın Kalem' ödülüne layık görüldü.

 

JÜRİNİN KRİTERLERİ

 

Ekonomi basınından yoğun ilgi gören yarışmaya bu yıl rekor katılım yaşandı. 1 Ocak ile 31 Aralık 2015 tarihleri arasında yayınlanan haberlerin yer aldığı Altın Kalem'de jüri, ödüle aday çalışmaları değerlendirirken, yayınlanan haberin, röportajın/söyleşinin veya programın kamuoyunda tartışılması veya var olan bir süreçte değişiklik sağlaması gibi kriterleri dikkate aldı. Ekonomi gazeteciliğinde, bir gazetecilik örgütü tarafından verilen ilk ödül olan Altın Kalem, gazete, dergi, televizyon, radyo,internet gibi herhangi bir yayın organında yayımlanan ekonomi alanındaki haber ve programları kapsıyor.

 

DİĞER ÖDÜLLER

 

Ekonomi Yerel Gazete Haberi dalında Hürriyet Ege'den Burcu Taner, 'Kendi Fabrikasında İş Buldu' haberiyle ödüle layık görülürken, 'Ekonomi Köşe Yazısı' dalında ise ödülü Dünya Gazetesi'nden Alaatin Aktaş 'Merkez Bankası'nın Veri Dağıtım Sistemindeki Hata, Apar Topar Düzeltildi' isimli köşe yazısıyla aldı. Özden Alpdağ Özel Ödülü ise ekonominin ve EMD'nin tarihçesini kaleme alarak kitaplaştıran Taylan Erten, Vecdi Seviğ ve İsmet Hazar dağlı'ya verilecek. Ekonomi gazete haberi ulusal, ekonomi dergi haberi, televizyon ve radyo haberi (röportaj) kategorilerinde ödüle layık eser bulunamadı.

 

EMD Altın Kalem Ödülleri, Mayıs ayı sonunda Ankara'da düzenlenecek törenle sahiplerini bulacak.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR